Άντρες και γυναίκες σε τραπέζι μιλούν
© Unsplash/ Brooke Cagle
Σχεσεις

Τι να πεις αν θες να πιάσεις συζήτηση με κάποιον

Για να κυλήσει πιο όμορφα η βραδιά ενός ραντεβού ή μιας συνάντησης χωρίς άβολες σιωπές

Σχέσεις: Προτάσεις θεμάτων για να πιάσεις συζήτηση με κάποιον ή να συζητήσεις άνετα στο πρώτο ραντεβού.

Υπάρχουν άνθρωποι εξωστρεφείς που πιάνουν εύκολα συζήτηση με άλλους είτε θέλουν να φλερτάρουν είτε απλά να κοινωνικοποιηθούν. Και υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιποι που αισθανόμαστε ότι το να τετραγωνίσουμε τον κύκλο είναι πιο εύκολο από το να πιάσουμε κουβέντα σε έναν άγνωστο. Ίσως αν είχες «έτοιμα» μερικά θέματα προς συζήτηση να ένιωθες πιο άνετα να μιλήσεις στη διπλανή σου σε εκείνο το event ή να κυλήσει πιο όμορφα η βραδιά ενός ραντεβού χωρίς άβολες σιωπές.

Το σκηνικό
Το πρώτο και πιο εύκολο θέμα συζήτησης είναι η τοποθεσία και οι συνθήκες της στιγμής. Μπορείς να σχολιάσεις τη διακόσμηση του μέρους, αν βρέχει έξω μπορείς να μιλήσεις για τη βροχή και πόσο σου αρέσει, μπορείς να σχολιάσεις το τραγούδι που ακούγεται εκείνη τη στιγμή στο ράδιο, πώς είχες χρόνια να επισκεφθείς αυτό το μέρος ή πώς έτυχε να μην έχεις πάει ποτέ μέχρι τώρα.

Κοπλιμέντα
Πες σε εκείνη την κοπέλα πόσο πολύ σου αρέσουν τα παπούτσια ή το κολιέ ή το φόρεμά της. Ρώτα την από πού το έχει πάρει και πόσο ξεχωριστό στιλ έχει, οι άνθρωποι γίνονται πάντα πιο δεκτικοί όταν τους κάνεις φιλοφρονήσεις. Πες στο συνοδό σου ότι σου αρέσει το ρολόι του ή ότι ο τρόπος που περπατάει είναι πολύ φινετσάτος. Τα κοπλιμέντα πάντα χαλαρώνουν τους άλλους και συνήθως ανταποδίδονται κιόλας οπότε θα νιώσεις κι εσύ πιο άνετα.

Η σημερινή μέρα
Για να κυλήσει όμορφα μια συζήτηση πρέπει να αποβάλλει κανείς το στρες. Μπορείς να ρωτήσεις πώς ήταν η μέρα του συνομιλητή σου μέχρι τώρα, να μιλήσεις για τη δική σου, να συζητήσετε ποιο θα ήταν το ιδανικό κλείσιμο ή να προτείνετε ο ένας στον άλλο τρόπους να βελτιωθεί η βραδιά.

Παιδικά όνειρα
Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν είναι πάντα ενδιαφέρουσα γιατί ευνοεί την οικειότητα ανάμεσα στους συνομιλητές. Ρώτησε με τι ασχολείται κι αν ήταν αυτό το όνειρό του πάντα. Τι ονειρεύοταν να γίνει και τι άλλαξε στην πορεία; Αν δεις ότι κάπου διστάζει ίσως να υπάρχει κάτι πολύ προσωπικό σαν λόγος, μην επιμείνεις, άλλαξε συζήτηση μιλώντας για τα δικά σου όνειρα.

Επικαιρότητα
Πράγματα που συμβαίνουν στην περιοχή ή στον κόσμο είναι πάντα ένα θέμα προς συζήτηση. Προσπάθησε όμως να αποφύγεις πολιτικά ή θέματα που δημιουργούν πόλωση γιατί είναι πιθανό να οδηγήσει σε ένταση και να χαλάσει η ατμόσφαιρα. 

Ταινίες/ σειρές
Ίσως το πιο απλό, εύκολο θέμα προς συζήτηση αφού όλος ο κόσμος παρακολουθεί ταινίες ή σειρές (μετά την πανδημία ίσως ακόμα περισσότερο). Πες για την τελευταία σειρά που είδες και ενθουσιάστηκες ή για εκείνη που ήταν χάσιμο χρόνου και προτείνεις να την αποφύγει. Για κάποια που πρόκειται να κυκλοφορήσεις και ανυπομονείς να δεις στο σινεμά -ίσως θα μπορούσατε να πάτε και παρέα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice