Μικρό παιδί που έχει λερώσει τα χέρια του με χρώμα
© Sharon McCutcheon / Pexels
Σχεσεις

5 πανεύκολες δραστηριότητες για παιδάκια κάτω των 5 ετών

Οι κλασικές αξίες όπως είναι η πλαστελίνη, η ζωγραφική και τα παιχνίδια ρόλων πολλές φορές αποδεικνύονται βαρετές. Οπότε τι άλλες επιλογές έχεις;

Προτείνουμε παιχνίδια και δραστηριότητες για να απασχολήσεις μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 5 χρονών.

Πώς να απασχολήσεις δύο μικρά παιδιά κάτω των 5; 

Οι κλασικές αξίες όπως είναι η πλαστελίνη, η ζωγραφική και τα παιχνίδια ρόλων πολλές φορές αποδεικνύονται βαρετές. Έτσι, έψαξα, διάβασα και βρήκα 5 δραστηριότητες που γίνονται με υλικά που έχεις σπίτι σου και υπόσχομαι ότι θα κρατήσουν απασχολημένα τα παιδάκια σου για περισσότερο από 5 λεπτά.

1. Ζωγραφική με τα δάχτυλα
Χρειάζεστε μόνο διαφανείς σακούλες που κλείνουν με zip και τέμπερες σε διάφορα χρώματα. Βάζεις λίγη ποσότητα από 2-3 χρώματα σε κάθε σακουλάκι, το κλείνεις καλά και το δίνεις στο παιδί σου να το πιέσει και να αναμείξει τα χρώματα. Υπέροχη αισθητηριακή δραστηριότητα ακόμη και για μωρά πάντα με την δική σας επίβλεψη, φυσικά.

2. Παίξτε τένις με μπαλόνια
Δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά για να φτιάξετε την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Χρειάζεστε χάρτινα πιάτα και πλαστικά κουτάλια για να τα ενώσετε με χαρτοταινία και να φτιάξετε την αυτοσχέδια ρακέτα σας. Το επόμενο βήμα είναι να φουσκώστε τα μπαλόνια σας και είστε έτοιμοι να παίξετε τένις.

3. Κρεμάστε μπαλόνια από το ταβάνι
Τόσο απλό, όσο ακούγεται. Δένουμε με μία μακριά κορδέλα το μπαλόνι και το κολλάμε στο ταβάνι. Αφήστε τα παιδιά σας να βγάλουνε όλη την ενέργεια τους πάνω στα μπαλόνια, χοροπηδώντας και προσπαθώντας να τα πιάσουν.

4. Φτιάξτε έναν αυτοσχέδιο λαβύρινθο
Θα χρειαστείτε ρολά από χαρτί κουζίνας και μπαλάκια σε μέγεθος που να χωράνε στα ρολά. Κολλήστε με χαρτοταινία  τα ρολά , το ένα μετά το άλλο, σε έναν τοίχο και δώστε στα μικρά σας τα μπαλάκια. Αφήστε τα να ρίξουν τα μπαλάκια μέσα στα ρολά και παρατηρήστε τον ενθουσιασμό των μικρών σας όταν βλέπουν τα μπαλάκια να βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Πιστέψτε με, είναι τέτοια η χαρά τους όταν βλέπουν το μπαλάκι να βγαίνει στην άλλη άκρη του ρολού που θα θέλουν να το κάνουν ξανά και ξανά.

5. Ταιριάξτε τα καλαμάκια στις τρύπες
Θα χρειαστείτε ένα χάρτινο κουτί, π.χ. από παπούτσια, στο οποίο θα κάνετε τρύπες τόσο μεγάλες όσο ένα καλαμάκι. Δώστε στα μικρά σας χρωματιστά καλαμάκια και αφήστε τα να περάσουν τα καλαμάκια στις τρύπες. Άψογη δραστηριότητα για εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας.

Καλά παιχνίδια!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice