Είναι το φλερτ απιστία;

Όλα πιο εύκολα στην εποχή των social media, αλλά οι βασικές αρχές δεν αλλάζουν

Τι ορίζεται ως φλερτ; Σύμφωνα με το λεξικό του Τριανταφυλλίδη φλερτ είναι 1) η εκδήλωση της ερωτικής συμπάθειας, του ερωτικού ενδιαφέροντος προς κάποιον, με ορισμένη συμπεριφορά (κινήσεις, χειρονομίες, λόγια, βλέμματα κτλ.) και με επιδίωξη τη σύναψη ερωτικής σχέσης· ερωτοτροπία, κόρτε και 2) εκδήλωση συμπάθειας, επιδίωξη σύναψης μιας σχέσης.

Λογίζεται, για παράδειγμα, ως φλερτ δύο βλέμματα που διασταυρώνονται στιγμιαία και αφήνουν τη στιγμή να εξελιχθεί; Είναι φλερτ να ανταλλάσεις φωτογραφίες στο Instagram και τα κομπλιμέντα στο Facebook; Και αν τυχόν σε πιάσουν να λοξοκοιτάς σημαίνει ότι έχει διαπράξει απιστία;

Σύμφωνα με το Google Trends η ερώτηση αν το «φλερτ είναι απιστία» είναι η πιο δημοφιλής αναζήτηση τα τελευταία χρόνια, αλλά και ένα κλασικό θέμα για ντιμπέιτ σε υψηλούς τόνους στα chat των social media.

Ο βρετανικός Independent έκανε μια έρευνα. Έθεσε το ερώτημα σε μια σύμβουλο σχέσεων και στους followers του στα social media. Κάποιοι απάντησαν απόλυτα: το φλερτ είναι απιστία ειδικά αν είσαι σε σχέση. Άλλοι αντιμετωπίζουν το κόρτε σαν κάτι πολύ υγιές, αυθόρμητο και απολύτως φυσικό. 

Η θέση της συμβούλου Ντενίζ Νόουλς είναι πιο σύνθεση: «Δεν μπορώ να πω ότι το φλερτ είναι απιστία, έτσι αβασάνιστα. Αρχίζει να γίνεται ή να θυμίζει απιστία όταν επηρεάζει μια σχέση ή όταν γίνεται για να επηρεάσει αρνητικά μια σχέση. Γίνεται απιστία όταν μπαίνουν στη μέση τα ψέματα, οι υπεκφυγές και κάποιες ιστορίες με κενά».

via GIPHY

«Το να έχεις μια ευχάριστη κουβέντα με κάποιον ή να δέχεσαι με νάζι τα πειράγματά του είναι ένα αθώο φλερτ. Πιστεύω ότι υπάρχει κατανόηση μεταξύ των ζευγαριών όταν το φλερτ είναι αθώο», συνεχίζει η Βρετανή σύμβουλος. «Κάποιοι ξεπερνούν τα όρια. Συνεχίζουν να φλερτάρουν ακόμη κι όταν ο/η σύντροφος δυσανασχετεί και αυτό είναι πολύ κακό για μια σχέση».  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice