«Πνίγηκα στο φεγγαρόφωτο από το ίδιο μου το σουτιέν»
9 πράγματα που οι άντρες δεν καταλαβαίνουν για τα σουτιέν
Και μεταξύ μας, ούτε και εμείς
Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα σουτιέν που δεν καταλαβαίνουν οι άνδρες. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε και εμείς.
Το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας. Η ιστορία του σουτιέν πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, στο 1913 και τη Mary Phelps Jacobs η οποία σχεδίασε το πρώτο με δύο μαντήλια και μερικές κορδέλες. Από τότε άλλαξαν πολλά, σε σχήμα, χρώμα, υλικά, μεγέθη και τιμές. Μια ολόκληρη βιομηχανία στήθηκε γύρω από τα γυναικεία εσώρουχα. Κάποιες γυναίκες το θεωρούν απαραίτητο και άλλες απόλυτα καταπιεστικό. Όσο για τους άντρες, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα σουτιέν που δεν καταλαβαίνουν. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε και εμείς.
1. Γιατί είναι τόσο ακριβά
Οκ, τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν μετριαστεί κάπως αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι τιμές των σουτιέν έχουν την τάση να ξεφεύγουν. Σίγουρα αξίζει τον κόπο να δώσεις λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράσεις ένα σουτιέν καλύτερης ποιότητας που θα αγκαλιάζει σωστά το σώμα σου και δε θα διαλυθεί στα πρώτα δέκα πλυσίματα, αρκεί το κάτι παραπάνω να μην είναι το 1/5 του μισθού σου. Κανένας άντρας ποτέ δε θα καταλάβει γιατί μια γυναίκα να δώσει τόσα πολλά λεφτά για κάτι που θα χαθεί ανάμεσα στα άλλα 20 στην ντουλάπα.
2. Γιατί χαλάνε τόσο γρήγορα
Γιατί όπως όλα τα ρούχα, όσο περισσότερο το φοράς και το πλένεις, τόσο πιο γρήγορα χαλάει. Γι' αυτό έχουμε πολλά αγόρια, για ώρα ανάγκης (#not).
3. Γιατί τα μεγέθη είναι τόσο περίπλοκα
Για τους άντρες τα νούμερα αρχίζουν με XS και τελειώνουν με XXXL. Ευτυχώς. Γιατί ο τρόπος που ξεχωρίζουν τα νούμερα των σουτιέν είναι πράγματι περίπλοκος και απαιτεί ένα μίνι σεμινάριο προκειμένου να τον μάθεις. Άσε που χρησιμοποιούμε γράμματα για τα μεγέθη σε μπλούζες, αριθμούς για τα παντελόνια και ένα συνδυασμό και των δύο για τα σουτιέν. Ωστόσο, κάποιες από εμάς, ακόμα και τώρα απλά το δοκιμάζουμε ή δείχνουμε ντεκολτέ στην πωλήτρια για να μας δώσει το σωστό νούμερο.
4. Γιατί πρέπει να τα συνδυάζουμε με τα ρούχα
Όποια πει ότι δεν έχει περάσει τουλάχιστον ένα τέταρτο ψάχνοντας στην ντουλάπα να βρει κάτι που να ταιριάζει με το αγαπημένο της σουτιέν ή το αντίστροφο λέει ψέματα. Ή είναι εξωγήινος. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την εμμονή να συνδυάζουν τα ρούχα με τα εσώρουχα και αυτό είναι κάτι που οι άντρες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κατανοήσουν.
5. Πώς είναι να φοράς διαφορετικό σουτιέν αναλόγως την περίσταση
Άλλο για όλη μέρα στη δουλειά, άλλο για μια επίσημη εκδήλωση, άλλο με το πουκάμισο, άλλο με το στράπλες φόρεμα, άλλο για το ραντεβού, άλλο για την επίσκεψη στο γιατρό, άλλο για το γυμναστήριο. Οι άντρες φοράνε απλά ένα καθαρό μποξεράκι για όλες τις περιπτώσεις και ξεμπερδεύουν. Ζωάρα.
6. Γιατί ανακουφιζόμαστε τόσο όταν βγάζουμε επιτέλους το σουτιέν
Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν περιγράφεται. Υπάρχουν φορές που οι γυναίκες ζουν για τη στιγμή που θα μπουν στο σπίτι και θα κάνουν τη μαγική κίνηση που ξεκουμπώνει το σουτιέν. Αν δε το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να το καταλάβεις.
7. Γιατί φοράμε κάτι που είναι τόσο ενοχλητικό
Οι άντρες δεν μπορούν να ανεχτούν τίποτα τόσο εφαρμοστό επάνω τους, τίποτα που δυσκολεύει τις κινήσεις τους ή τους πιέζει με οποιοδήποτε τρόπο. Επομένως μοιάζει ακατανόητο το γεγονός ότι δεχόμαστε να φοράμε κάτι που θεωρούμε τόσο ενοχλητικό. Η αλήθεια είναι όμως ότι για κάποιες γυναίκες είναι απαραίτητο αφού κρατάει σταθερό το στήθος διευκολύνοντας την κίνηση ή τη γυμναστική.
8. Πώς στέκονται τα στράπλες σουτιέν
Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις γύρω από αυτό, τις οποίες ωστόσο δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Απλά στέκεται. Συνήθως. Γιατί ατυχήματα πάντα συμβαίνουν και με τα στράπλες σουτιέν αυξάνονται οι πιθανότητες...
9. Τι είναι η μπανέλα και γιατί υπάρχει
Είναι ένα μικρό μεταλλικό έλασμα που τοποθετείται στο κάτω μέρος του σουτιέν για να ενισχύει τη σταθερότητα του στήθους και να βοηθάει την... ανύψωση. Τώρα αν τρυπήσει το ύφασμα του σουτιέν και βγει, μπορεί να νιώσεις λίγο ότι απειλείται η ζωή σου με μαχαίρωμα κατευθείαν στην καρδιά αλλά δε συμβαίνει πολύ συχνά. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις γιατί το κάνεις όλο αυτό οικειοθελώς...