345163-717160.jpg
Από το εξωφυλλό του τεύχους μας 395 που έχει σχεδιάσει η Μαριάννα Ιγνατάκη
Σχεσεις

12 κουβέντες μετά το σεξ

Όσα λέμε μετά το σεξ δείχνουν ένα σωρό πράγματα  για την σχέση και την διανοητική μας κατάσταση....

Τι λένε οι άνθρωποι μετά το σεξ και τι δείχνουν αυτές οι κουβέντες για τη σχέση τους.

Όποτε βρίσκεται κανείς στην δύσκολη θέση να γράψει μία σκηνή με τους πρωταγωνιστές να συζητάνε «μετά το σεξ»...βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση. Θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχει αυτό με σάς, που σπανίως χρειάζεται να γράψει σκηνή πριν ή μετά το σεξ. Θα απαντήσω ότι οι σκηνές που γράφονται, για σήριαλ, ταινίες ή βιβλία, είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή.

Κάθε μετα-σεξ κουβέντα εκφράζει την διαφορετικότητα του σεξ. Μερικές φορές το σεξ είναι τόσο «ουάου» που  κανένας δεν λέει κουβέντα μετά: αυτό είναι το καλύτερο είδος σεξ, και κάθε άτομο οφείλει να το βιώσει τουλάχιστον μιά φορά (ή και εκατό/χίλιες φορές) στη ζωή του.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση «ουάου», οι υπόλοιπες περιπτώσεις επιδέχονται ερμηνείας. Εκτός του ότι μπορούν άνετα να παίξουν σε σενάριο, βιβλίο, διήγημα κλπ, μιά και ήδη έχουν βρεί τη θέση τους στην πραγματικότητα. Μετά το σεξ, δύο* άνθρωποι λένε:

 *(Οι άνθρωποι μπορεί να είναι περισσότεροι από δύο, αλλά για πρακτικούς λόγους μένουμε στο παραδοσιακό σχήμα. Καλέστε όποιους θέλετε, δικό σας σεξ είναι!)

1. «Πως είπαμε το ονοματάκι σου;»

Ερμηνεία: one-night’s-stand, όχι εξαιρετικό (γιατί αν ήταν, θα ακούγαμε απλώς «ουάου»). Αλλά όχι και χάλια, γιατί κανένας δεν θέλει να μάθει πώς λένε το άτομο με το οποίο μόλις έκανε χάλια σεξ. Μπορεί να είναι η αρχή ενός έρωτα μεγάλου, εκτός κι αν το ονοματάκι ξεχνιέται εν ριπή οφθαλμού, τι είχαμε, τι χάσαμε.

2. «...Και μετά η Νατάσσα μου λέει, μα γιατί του το είπες αυτό; Κι εγώ της λέω....»

Ερμηνεία: πολύμηνη σχέση με αδιάφορες προοπτικές (σκασίλα σας) και μέτριο σεξ που δεν συγκλονίζει κανέναν. Μπορεί τα άτομα να είναι παντρεμένα, αλλά είναι μάλλον απίθανο: όταν είσαι χρόνια με έναν άνθρωπο ξέρεις ότι δεν λές κοινοτυπίες/τίποτα μετά το σεξ γιατί εκνευρίζεστε. Το βουλώνετε αμφότεροι και κάθεστε να χαζέψετε στο φέησμπουκ.  

3. «Ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό...»

Ερμηνεία: Καινούργιο σεξ που ο/η ομιλών/ούσα θα ήθελε με τρέλα να γίνει σχέση. Εννοείται ότι το έχει κάνει αυτό, και μύρια όσα. Απλώς δηλώνοντας ότι υπάρχει μία πρωτιά εδώ, μπορεί να πιστέψει ο/η άλλος/η  ότι δεν είσαι το άτομο που νομίζει ότι είσαι. Μερικές φορές όταν δηλώνουμε ότι «δεν το ξανακάναμε ποτέ αυτό» πιστεύουμε κι εμείς οι ίδιοι ότι έχουμε πάθει άνοια κι ό,τι συνέβη στο παρελθόν έγινε delete. Μερικές φορές πάλι, όχι.

4. «Χρρρρρ»

Ερμηνεία: ήχος ροχαλητού σημαίνει (α) ή ότι είστε παντρεμένοι εδώ και αιώνες ή (β) ότι σκοπεύετε να χωρίσετε σύντομα. Αν και, μπορεί ακόμα να σημαίνει (γ) ότι κάπου αλλού πηγαίνετε στις ελεύθερες ώρες σας και κάνετε σεξ μετά από το οποίο λέτε «ουάου».

5. «Λοιπόν είδα σ΄ένα ντοκιμαντέρ ότι οι δύτες στην Ερυθρά Θάλασσα βουτάνε στα χίλια μέτρα και φοράνε ωτοασπίδες...»

Ερμηνεία: δεν πά’ να φοράνε και προπέλες; Μετά από ένα τέτοιου είδους σχόλιο, αυτός/ή που το ξεστόμισε έχει χάσει το παιχνίδι. Όσο σέξυ κι αν ήταν το σεξ, κανένας δεν θέλει να ακούει μπούρδες αμέσως μετά. Όποιος μιλάει για ντοκιμαντέρ μετά το σεξ πρέπει να τα φτιάχνει με άτομα που μιλάνε για κουλτουριάρικες ταινίες, πριν ή μετά** το σεξ. (** οπωσδήποτε…)

6. «Αύριο σκέφτομαι να φτιάξω μπριάμι».

Ερμηνεία: παντρεμένοι χρόνια, με παιδιά. Βγάλανε τα ματάκια τους ήσυχα-ήσυχα και τώρα επιστρέφουν σ’ αυτό που είναι – οικογένεια. Μπορεί το σεξ να ήταν τέλειο, απλώς οι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να το συζητήσουν (αφού το κάνανε; Το συζητούν μόνον όταν έχουν καιρό να το κάνουν.)Αντίστοιχα, ο άντρας μπορεί να πεί «λέω να πάω στην γαμο-εφορία αύριο» ή οτιδήποτε πρακτικό του ιδίου φυράματος. Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε.   

7. «Ο πρώην μου, που ήταν γυμναστής...»

Ερμηνεία: σχέση που θα λήξει σύντομα, όπως και αν η φράση προέρχεται από άντρα και περιλαμβάνει τις λέξεις «η πρώην μου η μοντέλα....» Γιατί ο γυμναστής και η μοντέλα, ό,τι και να έκαναν στο κρεβάτι, σίγουρα το έκαναν χωρίς μπάκα και χωρίς ψωμάκια αντίστοιχα. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος που βρίσκεται ξεβράκωτος  μετά το σεξ, δεν θέλει να φέρει στο μυαλό του την εικόνα ενός γυμναστή ή μίας μοντέλας. Αν παρελπίδα φέρει αυτήν την εικόνα, κοιτάζει με το ένα μάτι την πόρτα και με το άλλο την μπάκα/τα ψωμάκια του/της.

8. «Για να δούμε τι έκανε η ΑΕΚ/Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός...»

Ερμηνεία: ατάκα που συνοδεύεται από ψάξιμο για το τηλεκοντρόλ/λαπτοπ/κινητό. Σημαίνει πώς το άτομο είναι άντρας και ποδοσφαιρόφιλος – αλλά ταυτόχρονα πώς είναι ζώον, γιατί δεν μπορεί να κρατηθεί μισή ωρίτσα στο χουχουλιαστό και μετά να τσεκάρει την παλιο-ομάδα του. Εμείς οι γυναίκες δεν κάνουμε ποτέ τέτοια φάλτσα.

9. «Θα μου πάρεις την τσάντα που είδαμε στην βιτρίνα; Εεεε, μπουμπουκάκο μου;»

Ερμηνεία: Ίου. Η σχέση είναι παραδοσιακή, ενός sugar daddy με πιτσιρίκα που έχει ενδεχομένως προδιαγραφές βίζιτας/Μελάνιας. Μια κανονική γυναίκα ξέρει ότι δεν ζητάς τσάντες μετά το σεξ (ξανά ίου). Όπως είναι τα πράγματα, δεν ζητάς ούτε μανταλάκι, Μελάνια. Έχεις ένα σωρό τσάντες.

10. «Καλά, ήταν πολύ τζετ... πολύ ουάου.....»

Ερμηνεία: επειδή το «ουάου» δεν είναι μόνο του αλλά συνοδεύεται από άλλους όρους λιγότερο επιστημονικούς, συμπεραίνουμε ότι πρόκειται για εφηβικό σεξ. Είτε οι ενδιαφερόμενοι είναι 16-17, οπότε εκφράζονται καλύτερα επιφωνηματικώς, είτε μπεμπεκίζουν. Με την έννοια ότι αν ακούσεις πώς ήσουν «τζετ» στο σεξ και είσαι άνω των 30, θα μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και θα φύγεις...εκτός και αν το σεξ ήτανε πιά τόσο «ουάου» που θα κάνεις ότι δεν άκουσες.

11. «Σσσστ.... λες να μας πήραν χαμπάρι;»

Ερμηνεία: παράνομο σεξ που λαμβάνει χώρα σε μέρος ακατάλληλο, π.χ. γραφείο, κουζίνα σπιτιού με κόσμο στο σαλόνι, αεροπλάνο, τραίνο, τουαλέτα ταβέρνας/κλαμπ/εφορίας κλπ. Το αν θα έχει συνέχεια ή όχι, παίζεται. Η συζήτηση πάντως κινείται στα ίδια πλαίσια («να δώ πώς θα βγούμε απο δώ μέσα», «σφήνωσα»  κ.α.) , δηλαδή δεν αποκτάει φιλοσοφικό βάθος.

12. «Θα με λύσεις επιτέλους;»

Ερμηνεία: kinky sex. Αν ο τόνος προδίδει ότι η συνέχεια της φράσης είναι «...μη σου σπάσω το κεφάλι», το σεξ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων (τζάμπα κόμποι). Αν ο τόνος προδίδει κάτι υπέροχο που δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί...όλα πήγανε κατ΄ευχήν και το ζευγάρι θα συνεχίσει να δένεται.

Σίγουρα υπάρχουν άλλες χίλιες συζητήσεις που γίνονται σε όλη την επικράτεια μετά το σεξ. Οπως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μιλάνε ντιπ καθόλου, ή άνθρωποι που θεωρούν ξενέρωμα το να πούνε το οτιδήποτε μετά από μιά τόσο ωραία εμπειρία. Πολλοί κάνουν σεξ και σηκώνονται και φεύγουν για να αποφύγουν το ακανθώδες θέμα «τι να συζητήσουμε». Αλλά σε γενικές γραμμές, όταν το σεξ είναι καλό, κάτι λές μετά.  Επειδή το κεφάλι σου είναι στα σύννεφα και τα μυαλά σου στα κάγκελα του κρεβατιού, ό,τι και να πείς θά΄ναι λίγο. Γι αυτό κι οι πιό πετυχημένες σκηνές «συζήτησης μετά το σεξ» στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο δείχνουν τους πρωταγωνιστές να κοιτάνε το ταβάνι αγκαλιασμένοι, με ζεστό φωτισμό, πορτοκαλιές ανταύγειες, τέλεια μαλλιά, υπέροχο μέηκ-απ και λαμπερό δέρμα....επειδή οι σκηνές «συζήτησης μετά το σεξ», όπως είπαμε, είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή...

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice