15 πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο όταν είσαι μαμάκιας

«Έλα, μαμά! Πώς γίνομαι ενήλικας είπαμε;»

15 συμπεριφορές που δείχνουν ότι έχεις σχέση εξάρτησης από τη μητέρα σου.

1. Θα πάρεις τουλάχιστον μία φορά την ημέρα τηλέφωνο τη μαμά σου ή θα σε πάρει εκείνη, συνήθως πριν το μεσημεριανό για να σε ρωτήσει «πληροφοριακά» τι σκοπεύεις να φας. Εκτός και αν γνωρίζει ήδη τι σκοπεύεις να φας γιατί το έχει μαγειρέψει η ίδια και βρίσκεται σε τάπερ στο ψυγείο (επίσης δικό της).


2. Μπορεί να είσαι απολύτως ανεξάρτητος και να θεωρείσαι ώριμος για την ηλικία σου, όμως από τη στιγμή που θα βρεθείς στον ίδιο χώρο με την μαμά σου μετατρέπεσαι πάλι σε 16χρονο. Σταματάς να προσέχεις τη διαδρομή, φεύγεις από το σπίτι χωρίς χρήματα, περνάς απέναντι με κόκκινο και αν εκείνη σου πει να μην αγοράσεις τσίχλες από το περίπτερο γιατί θα χαλάσουν τα δόντια σου δεν θα τις αγοράσεις. 

 

 

3. Δεν έχει σημασία πόσο σου αρέσει ένα ρούχο, αν η μαμά πει τις δύο μαγικές λέξεις («δεν τρελαίνομαι») τότε το βάζεις πίσω στον πάγκο, δεν το ξανασκέφτεσαι, το διαγράφεις, το καις. Έτσι προκύπτει άλλωστε και η ανασφάλεια του να ψωνίζεις μόνος ή με παρέα και να περιμένεις την έγκριση της μαμάς για θεωρήσεις τις αγορές πετυχημένες.

 

 

4. Τη θεωρείς την πιο άμεση λύση για κάθε πρόβλημα της ενήλικης ζωής που μπορεί να προκύψει. Κακοδιαθεσία; Mαμά. Στεναχώρια; Μαμά. Βλάβη στον νεροχύτη; Μαμά. Κάψιμο φαγητού; Μαμά. Παρανυχίδα; Μαμά.

 

5. Η απάντησή της όταν νευριάζεις γιατί της έχεις δείξει τουλάχιστον 200 φορές πώς να ανοίγει τα e-mails της και ποτέ δεν το θυμάται είναι «εγώ κάνω έτσι όταν με ρωτάς πώς να βάλεις πλυντήριο από τα 18 σου μέχρι σήμερα;»

 

6. H αμηχανία που νιώθεις όταν ξεκινάει να απαριθμεί τα κατορθώματα και τις διακρίσεις σου με τεράστιες υπερβολές μπροστά σε τρίτους. Όχι μόνο δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά δημιουργείται μία εικόνα σε όσους ακούνε πως είμαι «εργατικό», «πανέξυπνο» και «καλό» παιδί και τώρα θα έχουν προσδοκίες από εμένα που δεν έχω σκοπό να δικαιώσω. Ευχαριστώ μαμά!

mom2.jpg

7. Αναρωτιέσαι αν οι φίλοι σου έχουν καταλάβει πως η μαμά σου ξέρει τα πάντα για εκείνους, από το πόσα αδέρφια έχουν μέχρι του τι σου είχαν πει εκείνη τη φορά που τσακωθήκατε πριν δύο χρόνια και σε έκανε να κλάψεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ερωτικές σου σχέσεις. Καλό θα ήταν όλοι να έχουν στο μυαλό τους πως οι μαμάδες χαμογελάν εύκολα αλλά συγχωρούν δύσκολα.

mom3.jpg

8. Aυτό για την «ελληνίδα μάνα» που παθαίνει μία κρίση ταυτότητας όταν δεν απαντάς στο τηλέφωνο ισχύει και αντίστροφα. Αν καλέσεις τη μαμά σου πάνω από δύο φορές και δεν το σηκώνει σε πιάνει κατ' αρχάς ένας εκνευρισμός του στιλ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και έπειτα ξεκινάς να αναρωτιέσαι ποιος την έχει απαγάγει και τι θα πρέπει να πουλήσεις για να πληρώσεις τα λύτρα.

 

9. Το κάθε μέλος της παρέας σου έχει υποχρέωση και καθήκον να σε ακούει να παραπονιέσαι για τη μαμά σου όποτε τσακώνεστε, όμως απαγορεύεται αυστηρά να πουν έστω και μισή αρνητική κουβέντα για εκείνη από μόνοι τους. Τους κοιτάς με μισό μάτι ακόμα και αν γνέψουν καταφατικά όταν γκρινιάζεις για το πόσο εκνευριστική είναι.

 

10. Κάνεις ολόκληρο debate με τον εαυτό σου πριν αγοράσεις το οτιδήποτε (χρειάζεται στ'αλήθεια να ξοδέψω δύο ολόκληρα ευρώ για μαρούλια;) όμως αν δεις κάτι που ξέρεις ότι θα αρέσει στην μαμά σου, ξαφνικά βρέχει λεφτά.

 

11. Καταλαβαίνεις από τον τόνο της φωνής της αν είναι σε καλή διάθεση ή όχι. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες ώρες της ημέρας που έχει κακή διάθεση ανεξαρτήτως και έτσι φροντίζεις να διατηρείς μία απόσταση. Δεν θες να βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα όταν κάτι την εκνευρίσει.

 

12. Θα ακούσεις τις συμβουλές του περίγυρου πριν λάβεις μία σημαντική απόφαση αλλά θα λάβεις υπόψη μόνο της μαμάς σου.

 

13. Όταν φαντασιώνεσαι πως κερδίζεις μία περιουσία σε ένα τυχερό παιχνίδι, πάντα αφαιρείς το πρώτο εκατομμύριο για να χτίσεις ένα σπίτι στη μαμά σου (και να το εξοπλίσεις με αρκετά μαναβικά για να μη σου πει να «πεταχτείς να της πάρεις ντομάτες και γάλα»).

mom4.jpg

14. Όταν στεναχωριέσαι εσύ και βάζεις τα κλάματα γνωρίζεις πως θα το ξεπεράσεις. Όταν στεναχωριέται η μαμά σου και βάζει τα κλάματα ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 


15. Όσο νόστιμο και αν είναι το φαγητό, είναι τόσο νόστιμο όσο η μαμαδίσια εκδοχή του;

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice