Οι 10 τύποι που θα συναντήσεις σε κάθε πάρτι

Βγάλε ζακέτα, φτιάξε ποτό και ξεκίνα να τους μετράς

1. Ο τύπος που βλέπεις μόνο σε πάρτι

 

 

Είναι το αγόρι της συμφοιτήτριάς σου, ο κολλητός του κολλητού του της κολλητής του αδερφού σου ή ο συμμαθητής της οικοδέσποινας από το σχολείο που κάπως τυχαίνει να βρίσκεται σε κάθε μάζωξη ενώ δεν κάνει ουσιαστική παρέα με κανέναν. Θα τον βλέπεις μία φορά τον χρόνο, μονίμως θα συστήνεστε μόνο και μόνο για να πείτε «έχουμε ξανασυναντηθεί;» μετά από πέντε ή δέκα λεπτά (αναλόγως με την ποσότητα αλκοόλ) και θα σου λέει συνέχεια τι σπούδασε, πού δουλεύει, σε ποια χώρα του εξωτερικού σκέφτεται να πάει, παρόλο που έχετε κάνει την ίδια συζήτηση τουλάχιστον δέκα φορές. Αν ποτέ τύχει να τον δεις σε άλλο περιβάλλον του έξω κόσμου, μάλλον θα κάνεις ότι δεν τον πρόσεξες για να αποφύγεις την αμηχανία.

2. Ο στοχαστής

 

 

Εκείνος ο φοβερός τυπάς που θα χτυπήσει το κουδούνι γύρω στις δύο τα ξημερώματα ενώ το πάρτι ξεκινούσε στις δέκα, θα αράξει στον καναπέ ενώ ήδη κάτι στρίβει στα χέρια του και με έναν μαγικό τρόπο θα εμφανίσει ένα ποτό μπροστά του ενώ δεν τον έχεις δει να κουνιέται καθόλου. Ο στοχαστής θα ερμηνεύσει με σιγανή και γαλήνια φωνή το νόημα της ζωής, θα παρουσιάσει την κοσμοθεωρία του, θα εστιάσει στην ιδιοφυΐα κάποιου μουσικού της ροκ που μάλλον μας έχει αφήσει χρόνους και σιγά σιγά θα αρχίσει να συσπειρώνει κι άλλους γύρω του και όλοι μαζί θα έχουμε την εντύπωση πως λέμε απίστευτα έξυπνα πράγματα και πρέπει κάπου να τα σημειώσουμε. Ευτυχώς ποτέ κανείς δεν σημειώνει τίποτα.

3. Η μαμά

 

 

Το Ένα Νηφάλιο Άτομο. Σκοπός του είναι να σιγουρευτεί πως κανείς δεν τραυματίζεται σοβαρά, το σπίτι δεν καταλήγει μεζονέτα ενώ ήταν διώροφο και τα μηνύματα στους πρώην είναι περιορισμένα. Προφανώς κάποια στιγμή θα αρχίσει να σου την σπάει, όμως η Μαμά του πάρτι χρειάζεται τον απόλυτο σεβασμό σου. Αλλιώς την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει κανένας να σου κρατάει τα μαλλιά όσο κάνεις εμετό ή να σε παρηγορήσει καθώς κλαις (βλέπε νούμερο 5).

4. Το βαρύ πεπόνι

 

 

Δεν περνάει καθόλου καλά και θέλει να το γνωρίζουν όχι μόνο οι υπόλοιποι αλλά και οι γείτονες, η χώρα και το Google Earth, έτσι οι δυσαρεστημένες γκριμάτσες του είναι εμφανείς ακόμα και στους δορυφόρους. Τα πιο καλοπροαίρετα μέλη της παρέας θα τον πλησιάσουν για να του φτιάξουν τη διάθεση, όμως όσο περνάει η ώρα θα μένει ολοένα και πιο μόνος παρέα με την γκρίνια του, ενώ όλοι θα σκεφτόμαστε ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΡΘΕΣ, αλλά κανείς δεν θα το ξεστομίζει.

5. Η κλαμένη ήρθες μία βραδιά

 

 

Αν μία τουλάχιστον κοπέλα δεν βάλει τα κλάματα, είναι όντως πάρτι; Οι αιτίες των σιντριβανιών ποικίλουν, από καρδιοχτύπι μέχρι φωτογραφίες χαριτωμένων κουταβιών (αναλόγως με την ποσότητα αλκοόλ), αλλά το πρόσωπο γεμάτο μάσκαρα, τα κόκκινα μαγουλάκια και οι ακατάληπτες κουβέντες ανάμεσα σε αναφιλητά παραμένουν σταθερές αξίες, ανεξαρτήτως αν το πάρτι είναι δημοτικού ή για να γιορτάσουμε τα 30.

6. Ο τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά

 

 

Θα τον δεις. Θα σε δει. Θα κοιτιέστε. Ε αυτά.

7. Τα προκαταρκτικά

 


Μπορεί να είναι ζευγάρι ήδη ή να συναντήθηκαν μόλις. Αφού προσπαθήσουν να συγκρατηθούν με μερικά πεταχτά φιλάκια και τρυφερές αγκαλίτσες, αργά ή γρήγορα (αναλόγως με την ποσότητα αλκοόλ) θα βαρύνει το πράγμα και θα πιάσουν μία μόνιμη θέση σε κάποια άνετη επιφάνεια, φέρνοντας τους υπόλοιπους σε τρομερή αμηχανία. Μην είστε αυτοί οι τύποι, είναι κρίμα.

8. Το νερντ

 

 

Συνήθως δεν είναι μόνο ένας, γιατί ταξιδεύουν σε γκρουπ. Θα τους βρεις σε κάποια γωνία να συζητούν με πάθος για το τελευταίο Star Wars ή για το τι ακριβώς προβλέπουν πως θα συμβεί στην επόμενη ταινία της Marvel. Αν είναι από τα καλά νερντ, τότε θα σε καλωσορίσουν στην παρέα και θα περάσετε την επόμενη ώρα αναλύοντας τη σχέση της Rey και του Kylo Ren σε βάθος. Αν όχι, τότε μάλλον θα σε ειρωνευτούν και θα προσπαθήσουν να σου «εξηγήσουν» γιατί δεν θεωρείσαι αληθινή φαν αν δεν έχεις αφιερώσει όλο το είναι σου σε ένα franchise.

9. Η υπερβολικά καλοντυμένη

 


Προφανώς ο καθένας ντύνεται όπως θέλει, αλλά ίσως το δωδεκάποντο και το κολλητό φόρεμα να μην εναρμονίζονται με το γκαράζ του σπιτιού των γονιών του οικοδεσπότη, στο οποίο όλοι πίνουν κρασί από το κουτί και μέσα σε πλαστικά ποτήρια.

10. Ο παπαράτσο

 

Αυτός. Αυτός ο Μ(*%$*@Σ που θα βγάζει φωτογραφίες όλο το βράδυ και μετά θα σε κάνει tag στο facebook χωρίς να σε ρωτήσει. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice