Πατέρας-κόρη: μια σχέση ζωής σωστό διαμάντι

Περιγράφεται από πολλές γυναίκες ως η πιο δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει στη ζωή τους

mommy-logo-1-1_copy.jpg
mommy.gr |

Η σχέση πατέρα κόρης περιγράφεται από πολλές γυναίκες ως η πιο δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει στη ζωή τους. Το μικρό κοριτσάκι δένεται με τη μαμά μέχρι να αποκωδικοποιήσει το πρότυπό της αλλά στον πατέρα βλέπει το ανδρικό πρότυπο, νιώθει ασφάλεια και ότι είναι κάτω από μια ομπρέλα όπου όλα τα καλά είναι δυνατόν να συμβούν. Κάποιος την αγαπάει, τη θαυμάζει, της διαβάζει παραμύθια, της μιλάει. Τα μικρά κορίτσια κοιτάζουν τον μπαμπά τους και λιώνουν πολλές φορές. Κάποια από αυτά, δεν σταματούν να το κάνουν και καθώς μεγαλώνουν ενώ άλλα απομακρύνονται στην εφηβεία. Ας δούμε πώς μπορεί ένας πατέρας να μείνει όσο γίνεται πιο κοντά στη ζωή της κόρης του καθώς εκείνη μεγαλώνει.

Σεβαστείτε τη μαμά της

Τα μικρά κοριτσάκια λατρεύουν τον μπαμπάκα αλλά η μητέρα είναι για αυτά το πρότυπό τους. Ένας πατέρας που «ζηλεύει» και διεκδικεί να έχει το 100% της προσοχής της κόρης του, κάτι κάνει λάθος. Με τον τρόπο του μειώνει στα μάτια της κόρης του την μητέρα της οικογένειας με αποτέλεσμα το παιδί να το αντιλαμβάνεται και να τον στήνει απέναντι. Ακόμη και αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι, είναι απολύτως αναγκαίο να λύνουν τις διαφορές τους μόνοι τους. Το παιδί έχει ανάγκη και τις δύο φιγούρες. Πατέρας και μητέρα είναι διαφορετικοί ρόλοι αλλά με την ίδια στόχευση.

Γνωρίστε τους φίλους της

Οι φίλοι της κόρης σας θα είναι καθώς μεγαλώνει το καταφύγιό της. Σε εκείνους θα εκμυστηρεύεται πολλά από τα θέματα που την απασχολούν και θα είναι μέρος της ζωής της. Γνωρίστε τους. Κάντε κάποια party στο σπίτι ή κανονίστε βραδιές όπου κάποια από αυτά τα παιδιά θα διανυκτερεύσουν σε εσάς. Μην το κάνετε για έλεγχο αλλά για να ξέρετε ποια είναι αυτά τα παιδιά, ποιες είναι οι οικογένειές τους, τι την κάνει χαρούμενη. Οι φίλοι της κόρης σας είναι η κοινωνική συναναστροφή της και πρέπει να τους γνωρίζετε και να είστε υποστηρικτικός στο να περάσουν καλά.

Βοηθήστε την με τα μαθήματά της

Συνηθέστερα, η μητέρα είναι εκείνη που βοηθά τα παιδιά με τα μαθήματά τους. Δεν φαντάζεστε όμως πόσο «Θεός» θα δείξετε στα μάτια της κόρης σας, αν τη βοηθήσετε με εκείνη την άσκηση της φυσικής που δυσκολεύει τα γυναικεία μυαλά. Διαβάζοντας μαζί με την κόρη σας, μαθαίνετε ποια είναι τα ταλέντα της και ψυχανεμίζεστε τι θα της άρεσε να γίνει όταν μεγαλώσει. Τα κορίτσια λατρεύουν να κάνουν αυτή τη συζήτηση με τον μπαμπά τους. Λιγότερο συμβατικός, δεν θα πει «μα τι λες τώρα!», αν του εκφράσουν την επιθυμία τους να γίνουν αστροναύτες!

Μάθετε να την ακούτε

Τα κορίτσια μιλούν περισσότερο από τα αγόρια που είναι πιο κλειστά και μοναχικά πλάσματα. Τα κοριτσάκια έχουν ανάγκη να τα πουν κάπου… Μάθετε, λοιπόν, να την ακούτε. Δώστε όλη την προσοχή σας ό,τι και αν είναι αυτό που θα σας πει, όσο «μικρό» και αν σας φαίνεται, σε σύγκριση με όλα τα άλλα που μπορεί να σας απασχολούν. Ναι, το καταλαβαίνουμε ότι το να ακούσετε γιατί τσακώθηκε με τη Μαρία που της πήρε το μολύβι, είναι κάπως κουραστικό ή «λίγο» σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε εσείς στη δουλειά… Ωστόσο, αυτός είναι ο κόσμος της και για την ίδια αυτά τα προβλήματα είναι όσο μεγάλα είναι για εσάς τα δικά σας.

Ζητήστε την σε ραντεβού!

Πολλές γυναίκες μεγάλες πια θυμούνται ως την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, τη μέρα που πήγαν με τον μπαμπά να διαλέξουν παπούτσια και κατέληξαν να τρώνε παγωτό μπροστά στη θάλασσα. Ζητήστε της να πάτε βόλτα οι δυο σας. Καθιερώστε αυτήν την συνήθεια από όταν είναι μικρή και θα δείτε πως μεγαλώνοντας θα σας αναζητά μόνη της και θα «γυρίζει» όπου και αν είναι ό,τι και αν κάνει, σ’ αυτές τις τέλειες βόλτες σας που λέγατε από τα πιο σημαντικά, μέχρι τα πιο ανούσια!

Πηγή: mommy.gr

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice