Μήπως ο πρώην σου σε θέλει πίσω;

Η απάντηση είναι ναι, αν κάνει κάποια από τα παρακάτω

Γνωριστήκατε, περάσατε καλά μαζί, ίσως και να ερωτευτήκατε πραγματικά, αλλά κάποια στιγμή κάτι έκανε τουλάχιστον τον έναν από τους δυο σας να αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να χωριστούν οι δρόμοι σας. Ωστόσο, το να προχωρήσεις δεν είναι πάντα εύκολο, ενώ υπάρχει η πιθανότητα η ιδέα της επανασύνδεσης να αρχίζει να τριγυρνάει στο μυαλό κάποιου.

Στην περίπτωση, που αυτός ο κάποιος είναι ο πρώην σου θα σε παρακαλούσα να μην περιμένεις μεγαλεπήβολες χολιγουντιανές χειρονομίες. Λυπάμαι, αλλά κατά 99,9% δεν θα δεις κανένα ζέπελιν στον ουρανό να γράφει «I miss you», δεν θα σταματήσει κανέναν αγώνα ποδοσφαίρου για να σου κάνει ερωτική εξομολόγηση στη μέση του γηπέδου και δεν θα μαζέψει χορευτές σε κάποιον σιδηροδρομικό σταθμό, για να σου ζητήσει συγγνώμη με ένα ρομαντικό τραγούδι.

Αυτό που θα έκανε είναι μικρές κινήσεις, ώστε να σε προσεγγίσει ξανά, να δει αν ακόμα ενδιαφέρεσαι και να μην σε αφήσει να τον ξεχάσεις. Κινήσεις, που είναι καλό να τις ξέρεις και να τις αναγνωρίσεις, έτσι ώστε αναλόγως το πώς νιώθεις είτε να του δώσεις το πράσινο φως και ξαναπροσπαθήσετε, είτε να του το ξεκόψεις.

Το όνομά του δεν έχει σταματήσει να εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις σου
Εσύ μπορεί μέχρι και να σταμάτησες να τον ακολουθείς, αλλά εκείνος συνεχίζει να σου κάνει likes και σχόλια. Ίσως θέλει να γίνετε φίλοι; Ίσως πάτησε την καρδούλα κατά λάθος και στις τελευταίες 20 δημοσιεύσεις σου; Ίσως θέλει να σιγουρευτεί ότι δεν θα σταματήσεις να βλέπεις το όνομα του και να σκέφτεσαι το παρελθόν σου μαζί του; Μπορείς να επιλέξεις όποιο σενάριο σου φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

Οι δημοσιεύσεις του είναι σαν να απευθύνονται αποκλειστικά σε εσένα
Ό,τι ανεβάζει και γράφει μοιάζει να είναι κάτι που μόνο εσύ θα καταλάβαινες, σε τέτοιο βαθμό που έχεις αρχίσει να πιστεύεις ότι ίσως είσαι παρανοϊκός; Ναι, εντάξει, το να το φαντάζεσαι ή το να τραβάς κάποια πράγματα από τα μαλλιά, επειδή ίσως ελπίζεις ότι όντως τα πάντα απευθύνονται σε εσένα, δεν είναι απίθανο, αλλά αν έχει ανεβάσει το τραγούδι, που σου αφιέρωνε, έχει γράψει ένα αστείο, με ένα υπόγειο νόημα που μόνο εσύ και αυτός καταλαβαίνετε, και καπάκι δημοσίευσε throw back φωτογραφία από το μέρος, που πήγατε μαζί διακοπές το καλοκαίρι, θα πάρω το ρίσκο και θα πω ότι δεν είσαι παρανοϊκός.

Προσπαθεί να κρατήσει επαφή
Σε παίρνει τηλέφωνο ή σου στέλνει μηνύματα με την παραμικρή αφορμή, είτε για να σε ρωτήσει αν θυμάσαι που είχε βάλει κάτι τελευταία φορά που ήσουν σπίτι του πριν έξι μήνες, είτε για να σε ενημερώσει ότι πέτυχε κάποιους κοινούς γνωστούς σας που ρώτησαν για εσένα, είτε γιατί χάθηκε με τον φίλο σας τον Γιάννη και θέλει να δει αν εσύ έχεις νέα του. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει να μάθει είναι αν είσαι διατεθειμένος να του μιλήσεις, ειδικά αν ο χωρισμός προέκυψε από δικό του λάθος.

Τον συναντάς τυχαία υπερβολικά συχνά  
Το να πέσεις πάνω του μία φορά φυσικά μπορεί και να είναι σύμπτωση, αλλά αν η μία φορά, γίνεται σταδιακά δύο, μετά τρεις, μετά τέσσερεις κ.ο.κ., τότε μάλλον οι συναντήσεις δεν είναι και τόσο τυχαίες. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ύποπτη αν τα μέρη που τον πετυχαίνεις είναι το γυμναστήριο που ανέκαθεν πήγαινες, μία συναυλία που του είχες πει ότι θα πας όταν ήσασταν ακόμα μαζί, μία εκδήλωση που έβαλες στο Facebook ότι θα παρευρεθείς και το πάρτι της κολλητής σου.

Δεν χάνει ευκαιρία να σου θυμίζει το παρελθόν σας
Αν έχεις αποφασίσει να κρατήσεις φιλικές σχέσεις μαζί του και συνεχίζετε να μιλάτε, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι εκείνος δεν θέλει οι σχέσεις σας να μείνουν φιλικές, αν δεν παύει να σου αναφέρει πράγματα από το κοινό σας παρελθόν. Φράσεις, όπως «Θυμάσαι πόσο ωραία είχαμε περάσει τότε που…» και «Αν μπορούσα θα γύρναγα πίσω τον χρόνο στην μέρα που εμείς είχαμε…», θα πρέπει να αρχίζουν να σου χτυπάν το καμπανάκι για τις προθέσεις του.

Θέλει να κάνετε παρέα
Σου προτείνει να πάτε για καφέ, για να πείτε τα νέα σας, και φυσικά επιμένει ότι θα βγείτε ξεκάθαρα ως φίλοι και δεν έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο; Το τι πρέπει να κάνει είναι πολύ απλό. Αν θες να είστε ξανά μαζί, τότε δέξου και δες πώς θα πάει, αν έχεις προχωρήσει και είναι πλέον για εσένα παρελθόν, τότε αρνήσου διακριτικά, γιατί όσο περισσότερο επιμένει στο «ως φίλοι», τόσο ανεβαίνουν οι ήδη μεγάλες πιθανότητες να ελπίζει σε μία επανασύνδεση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice