Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Love Drain

Δες πώς θα πεις και εσύ όχι και εσύ στο Love Drain

Στις ειδήσεις, στα καφενεία, στις πλατείες. Μια φράση που μέσα της κρύβει μια θλίψη, ένα παράπoνο, έναν στεναγμό: «Brain drain». «Τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας φεύγουν έξω», ακούμε από στόματα μια γενιάς που είχε την τύχη να ζήσει στα καλύτερα χρόνια της Νεοελληνικής ιστορίας. Ενώ, όμως, όλοι μιλάνε για τους νεαρούς επιστήμονες, τα λαμπρά μυαλά που κάθε μέρα ανοίγουν τα φτερά τους για νέες χώρες με περισσότερες ευκαιρίες, ποτέ δεν θα ακούσεις για ένα ακόμη μεγάλο τίμημα που καλείται να πληρώσει η χώρα μας στον βωμό της κρίσης και της ανεργίας. Το «Love Drain».

train-3169964_1280.jpg

Κάθε βαλίτσα, ασφυκτικά πακεταρισμένη, παίρνει μαζί της κάτι παραπάνω από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεαρών ροβινσώνων. Παίρνει μαζί της συναισθήματα, έρωτες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Τεντώνει τα εύθραστα νήματα των σχέσεων, δημιουργεί εραστές με εμπόδια και δυσκολίες. Οι σχέσεις εξ’ αποστάσεως έχουν γίνει κάτι σύνηθες. Τα αεροδρόμια, όπως παλιότερα τα τρένα έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο κινηματογραφικό στούντιο με τους πρωταγωνιστές να φιλιούνται με πάθος και δάκρυα στα μάτια «σαν να είναι η τελευταία φορά» και με την σφιχτή αγκαλιά λίγο πριν τον έλεγχο των διαβατηρίων και λίγο πριν τον αποχωρισμό, να καίει τα σωθικά. Το Love Drain είναι ένα φαινόμενο των καιρών μας. Όμως σήμερα έχουμε και μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε, όπως μας προτρέπει η Honor.

Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά για την Ελλάδα, που μια γενιά καλείται να σαλπάρει για νέους προορισμούς με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που αξίζει και που με ιδρώτα μόχθησε σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τσαλακωμένες σημειώσεις.

Όμως σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, τα μέσα επικοινωνίας και τα κοινωνικά δίκτυα καλούνται να γεφυρώσουν τις αποστάσεις, να σβήσουν τα χιλιόμετρα και να κρατήσουν την ερωτική φλόγα να καίει. Οι οθόνες των smartphone αντικατέστησαν τα άλλοτε περφουμαρισμένα γράμματα, τα wifi πήραν την θέση των γραμματόσημων και ο ταχυδρόμος μετατράπηκε σε messenger.

valentine_2_3_logo.jpg

Χιλιάδες νεαρά ζευγάρια κοπιάζουν να ζήσουν τον έρωτα τους κόντρα στα χιλιάδες χιλιόμετρα που χωρίζουν τα γεμάτα ορμή σώματα τους. Χιλιάδες ερωτευμένοι γύρω μας βιώνουν τον πόνο της απόστασης, την αδικία του κόσμου που αναγκάζει δυο ερωτευμένες ψυχές να σιγοκαίουν σε χωριστά, ακατάστατα, «άδεια» κρεβάτια. Ο πόνος του αποχωρισμού στο αεροδρόμιο, δυσβάσταχτος. Αυτός που μένει «πίσω» πάντα πονάει πιο πολύ. Δεν είναι απλό πράγμα, να αγαπάς κάποιον και να τον αφήνεις να «πετάξει».

H Ηonor λέει ένα μεγαλοπρεπέαστατο ΌΧΙ στο Love Drain και δημιούργησε έναν διαγωνισμό - όπου μπορείς να ταγκάρεις τον αγαπημένο σου που βρίσκεται μακριά - και να κερδίσεις ένα ταξίδι από την Honor στον προορισμό του και ένα κινητό Ηonor 10 Lite για να απαθαντίσεις την στιγμή που θα βρεθείτε.

Πές κι εσύ  ΌΧΙ στο Love Drain μπαίνοντας εδώ και πάρε μέρος στο διαγωνισμό μέχρι 25/2.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice