7 λόγοι που μισώ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου
O Σκρουτζ του Αγίου Βαλεντίνου. © Unsplash
Σχεσεις

7 λόγοι που μισώ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τα χρόνια περνούν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ακόμα και η (ταυρίσια) υπομονή έχει τα όριά της

Πιστεύω πως το μόνο χειρότερο από τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι άνθρωποι που γκρινιάζουν για αυτή.

Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ως τον Σκρουτζ του Αγίου Βαλεντίνου. Κι επειδή πιστεύω πως το μόνο χειρότερο από τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι οι άνθρωποι που γκρινιάζουν για αυτή, πάντα το κρατούσα για τον εαυτό μου. Αλλά τα χρόνια περνούν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ακόμα και η (ταυρίσια) υπομονή έχει τα όριά της. Γι’ αυτό και αποφάσισα να λύσω τη σιωπή μου. Και ας με πείτε γκρινιάρα. Μπορεί και να είμαι. Πειράζει;

1. Η ερώτηση «Γιορτάζεις σήμερα»; Άσε μας, κουκλίτσα μου. Ό,τι γουστάρω κάνω. Που θα σου δώσω και λογαριασμό.

2. Κόκκινο παντού. Δώρα, φιόγκοι, βιτρίνες, εσώρουχα. Έλεος μ’ αυτή τη «ματωμένη» μέρα. Είμαι και Ταύρος και μου ’ρχεται να ορμήξω. Με την κακή έννοια.

3. Μια περιττή ψυχολογική πίεση, τόσο για τους singles όσο και για ζευγάρια. Λες και δεν έχουμε πράγματα στη ζωή μας να μας αγχώνουν ούτως ή άλλως. Αυτό μας έλειπε. Για να μην αρχίσω καν για τα «ρομαντικά» ή καταθλιπτικά posts στο Facebook, που πρεσβεύουν ότι το αν είσαι ή όχι σε σχέση είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να σε κάνει πετυχημένο ή αποτυχημένο, ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο. Ξέρετε υπάρχουν πολλοί ευτυχισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση και πολλοί δυστυχισμένοι που έχουν. Η ευτυχία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον Άλλο. Ευτυχώς.

4. Οι γλυκανάλατες κομεντί στην τηλεόραση που μας έχουν αποβλακώσει, μας έχουν καλλιεργήσει εντελώς λανθασμένες προσδοκίες από τον έρωτα και τον έχουν εκλογικεύσει σε τέτοιο βαθμό που χάνει την ουσία του. Λες και ο έρωτας μπορεί να μπει σε «κουτάκια» και οτιδήποτε βγαίνει από αυτό τo πλαίσιο δεν είναι «αρκετά σημαντικό». Προβάλλονται και άλλες μέρες –δε λέω–, αλλά αυτή τη μέρα έχουν –δυστυχώς– την τιμητική τους.

5. Γιατί θεωρώ τόσο λογικό να γιορτάζω στα καλά καθούμενα τον Άγιο Βαλεντίνο όσο και το να γιορτάζω τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.

6. Το να βλέπω καρδούλες όπου και να ρίξω το βλέμμα μου με κάνει να νιώθω σα να είμαι θεατής σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς – και εμένα προσωπικά το αίμα μου προκαλεί ζαλάδα. Ο ρομαντισμός δεν πρέπει να εξαντλείται σε καρδούλες και μπαλόνια. Ο ρομαντισμός είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

7. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, αν θες να «γιορτάσεις» για κάποιο λόγο τον έρωτα, δεκτό. Αλλά κάν’ το κάθε μέρα, γιατί αλλιώς χάνει την αξία του. Αυτή η μέρα είναι απλώς μια υπενθύμιση (που δε θα ’πρεπε κανονικά να χρειάζεσαι).


7 ατάκες για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Τις διαβάσαμε και τις αγαπήσαμε

1. -Του Αγίου Βαλεντίνου τι θα κάνεις;
-Τι μέρα πέφτει;
-Παρασκευή.
-Φακές.

2. Είστε και σεις που περιμένετε τον Άγιο Βαλεντίνο. Είμαστε και μεις που περιμένουμε την Τσικνοπέμπτη.

3. Του Αγίου Μπακουρίνου πότε πέφτει;

4. Και όσοι φάγατε χυλόπιτα, μη σκάτε. Υπάρχει και ο Άγιος Βαλεφτύνος.

5. Για τον Άγιο Βαλεντίνο όλα έτοιμα. Πήρα δώρο και λουλούδια, έγραψα καρτούλα με καρδούλες. Θα τα αφήσω στο κομοδίνο να τα βρω όταν ξυπνήσω.

6. Εγώ θα γιορτάσω τον Άγιο Βαλεντίνο στις 15 γιατί στη δική μου περίπτωση «η αγάπη άργησε μια μέρα».

7. Ο μόνος λόγος που θα χαίρομαι του Αγίου Βαλεντίνου είναι που θα είναι Παρασκευή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice