Ο κορωνοϊός έκλεισε εσένα και την σχέση σου σε διαφορετικά σπίτια
Τι μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις τα μέτρα ασφαλείας από τον κορωνοϊό και να νιώσεις κοντά τον σύντροφό σου; © Anthony Tran
Σχεσεις

Κλειστήκατε σε διαφορετικά σπίτια; Έτσι θα τον νιώθεις κοντά σου

Αν υπάρχει θέληση να μην χαθείτε, όλα τα άλλα βρίσκονται

Ο κορωνοϊός έκλεισε εσένα και τον σύντροφό σου σε διαφορετικά σπίτια. Τρόποι να διατηρήσετε την επικοινωνία και τη φλόγα της σχέσης σας

Ο κορωνοϊός μάς έκλεισε σπίτια μας και μάς κρατά αναγκαστικά μακριά από τους περισσότερους ανθρώπους της ζωής μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κατά προτεραιότητα ένα ζήτημα υγείας και η πρόληψη και η προφύλαξη των γύρω μας είναι το σημαντικότερο αυτή την περίοδο. Ωστόσο, αυτή η εγωιστική φωνούλα στο κεφάλι μας δεν μπορεί εύκολα να μπει στη σίγαση. Ποια φωνούλα; Αυτή που αν είσαι ερωτευμένος, σε κάνει μέσα σε όλα αυτά τα γεγονότα, να σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να δεις τον άλλον -όχι, δεν είμαστε όλοι σε θέση να κλειστούμε παρέα με το έτερον ήμισυ στο σπίτι- και ότι το σύμπαν τα έχει βάλει με την σχέση σου. Η ίδια φωνούλα είναι ακόμα πιο εκνευριστική όταν, εκτός από εγωιστική, γίνεται ανασφαλής και σού λέει πόσο εύκολα ο άλλος μπορεί να σε ξεχάσει, στήνοντας στο μυαλό σου τα πιο ακραία σενάρια.  

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μείνεις πιστός στα μέτρα ασφαλείας από τον κορωνοϊό, να κρατήσεις όσο πιο ζωντανή γίνεται την επικοινωνία με τον σύντροφό σου και να παραπονιέσαι λιγότερο που δεν τον έχεις κοντά σου;  

Κράτα τη βασική επικοινωνία 
Μπορεί να σου ακούγεται προφανές, αλλά ακόμα και η βασική επικοινωνία (ένα τηλέφωνο, μερικά καθημερινά μηνύματα) είναι εύκολο να χαθεί. Ειδικά, αν προτιμάτε τη face-to-face επικοινωνία και συνήθως μιλάτε μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων μόνο για να κανονίσετε να βγείτε.  

Για τις μέρες εγκλεισμού σας αλλάξτε έστω και λίγο αυτή τη συνήθεια, αλλιώς ο άλλος πράγματι θα πιστέψει ότι τον ξέχασες, τη στιγμή μάλιστα που οι πιθανότητες είναι ότι βασική σου ασχολία αυτό το διάστημα είναι ο καναπές σου. Μην το φτάσεις, βέβαια, στο άλλο άκρο, βομβαρδίζοντας τον με μηνύματα από το πρωί ως το βράδυ. 

Δείτε μαζί μία σειρά ή μία ταινία 
Και με το «μαζί» εννοώ συγχρόνως. Ναι, δεν θα είστε αγκαλιά στον καναπέ, αλλά θα έχετε την αίσθηση ότι κάνετε κάτι μαζί. Ακολουθήστε τη διαδικασία-διάλογο που ακολουθείτε συνήθως όταν επιλέγετε μαζί τι θα δείτε και βάλτε το την ίδια ώρα. Για να αισθάνεστε ακόμα περισσότερο μαζί, όσο θα βλέπετε την ταινία ή τη σειρά, μπορείτε να ανταλλάσσετε μηνύματα ή να μιλάτε στο τηλέφωνο ή μέσω βιντεοκλήσης. 

Δείτε μαζί μία σειρά ή μία ταινία
Δείτε κάτι συγχρόνως και ανοίξτε τη βιντεοκλήση © Marvin Meyer

Παίξτε μαζί επιτραπέζια 
Χάρη στον μαγικό κόσμο του internet, δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο, για να παίξετε επιτραπέζιο. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές, για να διαλέξετε και να τον νικήσεις είτε σε κάποιο κλασικό παιχνίδι, όπως το «UNO» και η «Monopoly», είτε σε κάποια αποκλειστικά διαδικτυακά, όπως το «Ζωγράφισέ το» ή το «Πες Βρες». 

Στείλτε φωτογραφίες σας ο ένας στον άλλον 
Προφανώς, κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να ξεχάσει το πρόσωπο του άλλου. Ωστόσο, αυτές τις μέρες δεν το βλέπεις και, όπως θα σε έκανε εσένα χαρούμενο να δεις έστω και μία selfie του άλλου (μία που δεν έχει δει όλο το Instagram από τα stories του), το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Δεν χρειάζεται ούτε να φτιαχτείς ιδιαίτερα, ούτε να ποζάρεις. Άσ΄ τον να δει το πρόσωπό σου, όπως θα το έβλεπε ένα πρωί που ξυπνήσατε μαζί.  

Στείλε μία selfie στον σύντροφό σου
Δεν χρειάζεται να φτιαχτείς ή να ποζάρεις © Antoine Beauvillain

Πιείτε ή φάτε μαζί 
Όχι, δυστυχώς δεν θα βρεθείτε στο ίδιο τραπέζι. Ίσως δεν φάτε/πιείτε καν κάτι παρεμφερές. Ας τρώει ο ένας σουβλάκια πίνοντας μπύρα και ο άλλος ας τρώει καρμπονάρα πίνοντας κοκτέιλ. Σημασία έχει να βάλετε μπροστά σας την κάμερα του κινητού ή του υπολογιστή και να προσποιηθείτε ότι κάθεστε στο ίδιο τραπέζι, ο ένας απέναντι από τον άλλον και συζητάτε σαν να είστε μαζί.  

Πες πώς νιώθεις 
Μπορεί να σου φαίνεται εγωιστικό και ανώριμο να το κάνεις, δεδομένων των συνθηκών, αλλά πραγματικά θα κάνει καλό στη σχέση σας. Μπορεί απλά να θες να πεις ότι σου λείπει, ίσως αισθάνεσαι παραμελημένος και ότι σε ξεχνάει, ίσως θες να ζητήσεις συγγνώμη για κάτι που φαντάζει χαζό, ίσως το μόνο που θες είναι να του πεις ότι τον αγαπάς και τον σκέφτεσαι. Σε κάθε περίπτωση, είτε είναι εκδήλωση τρυφερότητας, είτε κάποιο παράπονο, το να το εκφράσεις μόνο καλό θα κάνει και θα δώσει στον σύντροφό σου την ευκαιρία να πει και αυτός πώς νιώθει.  

Πες στον σύντροφό σου πώς αισθάνεσαι
Είτε είναι εκδήλωση τρυφερότητας, είτε παράπονο, επικοινώνησέ το © JESHOOTS.COM

Κράτα το σεξουαλικό στοιχείο ζωντανό  
Δεν ξέρουμε τι και πώς λειτουργεί για τον καθένα σε αυτόν τον τομέα, ούτε το επίπεδο οικειότητας που βρίσκεται η κάθε σχέση -άλλο τρεις μήνες, άλλο τρία χρόνια μαζί-. Οπότε προφανώς δεν θα σου πούμε τι και πώς να το πεις/κάνεις, αλλά θα σε βοηθήσουμε ως προς το μέσο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.  

Το sexting (ανταλλαγή σεξουαλικών μηνυμάτων) και το τηλεφωνικό σεξ είναι οι πιο κλασικές οδοί που μπορείς να ακολουθήσεις. Αν θες το κάτι παραπάνω εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να ανταλλάξετε φωτογραφίες και βίντεο πιο σεξουαλικού-γυμνού περιεχομένου, ή το τηλεφωνικό σεξ να μεταφερθεί σε βιντεοκλήση. Σύμφωνα με τους ειδικούς σχέσεων, η ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση δεν θα δημιουργήσει μόνο το αίσθημα της εγγύτητας, αλλά θα βοηθήσει εσένα και τον σύντροφό σου να ανακαλύψετε καλύτερα τι αρέσει στον άλλον σε σεξουαλικό επίπεδο. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice