Ραντεβού στην καραντίνα
Τα βήματα για το ιδανικό ραντεβού στην καραντίνα © Brooke Cagle
Σχεσεις

Ραντεβού στην καραντίνα γίνεται; Κι όμως, γίνεται!

Φτιάξου, πιες το ποτό σου και φίλα τον για καληνύχτα

Τα βήματα για να «βγεις» το ιδανικό διαδικτυακό ραντεβού μέσα από την καραντίνα

Γνωρίζουμε ότι για κάποιες τουλάχιστον βδομάδες ακόμα η καραντίνα θα υφίσταται. Σημαίνει αυτό ότι η ερωτική μας ζωή πρέπει να μπει στον πάγο; Η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για όσους βρίσκονταν σε σχέση προ-καραντίνας. Είναι δυνατόν να βγεις ραντεβού από το σπίτι σου και χωρίς κανένας να «πατήσει» την απαγόρευση κυκλοφορίας, με τη βοήθεια του διαδικτύου, είτε είσαι σε σχέση, είτε γνώρισες κάποιον λίγο πριν τα μέτρα, είτε τον γνώρισες τώρα μέσω κάποιας εφαρμογής γνωριμιών.  

Τα βήματα για το τέλειο ραντεβού στην καραντίνα  

Εκμεταλλεύσου τη βιντεοκλήση 
Αν ανήκεις σε αυτούς που μόλις γνωρίστηκαν, ίσως να σου φαίνεται κάπως άβολο. Είναι, όμως, ένα ραντεβού πράγματι ραντεβού αν δεν υπάρχει έστω η οπτική επαφή, αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η φυσική; Στην τελική δεν είναι το ίδιο να βλέπεις τον άλλον να γελάει με αυτό που είπες, με το να βλέπεις ένα «lol», ένα «χαχαχα» ή emoji που γελάνε στην οθόνη σου. 

Προετοιμάσου όπως σε κάθε ραντεβού 
Δεν έχει σημασία αν φαίνεται μόνο το πρόσωπό σου ή το ότι δεν θα βρεθείτε έξω για φαγητό. Εσύ ετοιμάσου, όπως κάθε φορά, ώστε να αισθανθείς πρώτα απ’ όλα εσύ καλά με τον εαυτό σου και να μπεις σε διάθεση ραντεβού. Οπότε ντύσου, βάψου, αρωματίσου και χτενίσου, όπως θα έκανες αν βρισκόσασταν από κοντά. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.  

Βιώστε το ως ραντεβού 
Αυτό σημαίνει μην κάνετε βιντεοκλήση μόνο για να πείτε τα νέα σας. Συμφωνείστε ότι είναι ραντεβού για καφέ, ποτό ή φαγητό. Όταν έρθει η ώρα, λοιπόν, να «βρεθείτε» θα έχετε κι οι δυο μπροστά σας μία κούπα καφέ ή ένα μπουκάλι μπύρα ή σουβλάκια. Αυτό θα σάς δώσει μία μεγαλύτερη αίσθηση ραντεβού. 

Μην αποφεύγεις τη συζήτηση για την πραγματικότητα 
Στα ραντεβού γνωριζόμαστε καλύτερα με τον άλλον και αυτό συνήθως γίνεται μέσα από συζητήσεις για την καθημερινότητά μας. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι αυτή την περίοδο σχεδόν δεν έχεις καθημερινότητα ή ότι το θέμα της καραντίνας είναι άκομψο για ραντεβού, αλλά τώρα αυτή είναι πραγματικότητα. Όχι μόνο για εσένα, αλλά και για εκείνον. Μιλήστε για το πώς περνάνε οι μέρες σας, ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα φαινομενικά παραγωγικό, ή και για το πώς αισθάνεστε με την όλη κατάσταση.  

Αποχαιρέτησέ τον με ένα φιλί 
Το ραντεβού έφτασε στο τέλος του και πήγε αρκετά καλά, ώστε αν ήταν διά ζώσης θα ήθελες να τον φιλήσεις πριν χωριστείτε. Αυτό, δυστυχώς, δεν γίνεται. Τουλάχιστον όχι με τον κανονικό τρόπο. Στείλ’ του ένα φιλί μέσω κάμερας. Αν, βέβαια, αυτό δεν είναι του στιλ σου ή το αισθάνεσαι άβολο, στην περίπτωση που δεν γνωρίζεστε αρκετά καλά, μπορείς απλά να πεις κάτι, όπως «Πέρασα πολύ ωραία. Μακάρι να μπορούσα να σε αποχαιρετήσω με ένα φιλί».   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice