Άντρας και γυναίκα φλερτάρουν στο ηλιοβασίλεμα
©Unsplash/ Pablo Merchan Montes
Σχεσεις

5 τρόποι να του δείξεις ότι σε ενδιαφέρει

Χωρίς να εκτεθείς ή να γίνεις πιεστική

Σχέσεις: Είσαι ντροπαλή και θέλεις να του δείξεις με κάποιο τρόπο ότι σου αρέσει. Δες πώς.

Μεγαλώνοντας καλό είναι να αφήνουμε στην άκρη τις ντροπές, τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες και να διεκδικούμε στα ίσα αυτό(ν) που θέλουμε. Το να περιμένεις από τον άντρα που σου αρέσει να το καταλάβει μυρίζοντας τα νύχια του μοιάζει με σενάριο που δεν θα έχει happy ending και το να στείλεις την κολλητή σου να του το πει είναι μάλλον ανάρμοστο, εκτός κι αν είσαι ακόμα στο γυμνάσιο.

Είναι κατανοητό όμως ότι κάποιες γυναίκες είναι πιο συνεσταλμένες από άλλες όταν πρόκειται για επαφές με το αντίθετο φύλο. Από την άλλη και το να γίνεις φορτική με το καλημέρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, οπότε δες πώς μπορείς να δείξεις διακριτικά σε κάποιον ότι φτιάχνεις τα μαλλιά σου όταν μπαίνει στο δωμάτιο.

Χαμογέλα

Το χαμόγελο είναι ένας από τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους να προσεγγίσεις κάποιον ή να δείξεις ότι μπορεί να σε προσεγγίσει εκείνος. Είναι γλυκό, κάνει τους άλλους να νιώθουν όμορφα κι αν το επαναλαμβάνεις κάθε φορά που τυχαίνει να έχετε οπτική επαφή, σύντομα θα καταλάβει.

Κάνε του κοπλιμέντα

Οι άντρες κάνουν πιο εύκολα κοπλιμέντα, ειδικά σε γυναίκες οπότε ίσως να μην μπορείς να καταλάβεις αν του αρέσεις ή αν απλά είναι ευγενικός μαζί σου. Οι γυναίκες ωστόσο είναι πολύ πιο συγκρατημένες στο να πουν καλά λόγια για κάποιον, οπότε μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Παίνεψε το ντύσιμό του, κάτι που είπε, την ιδέα του για κάποιο project, την οικολογική του συνείδηση, το γούστο του στη μουσική. Και μετά ξανακάντο. Ένα τη φορά αλλά πολλές φορές.

Φυσική επαφή

Η φυσική επαφή λέει περισσότερα απ' όσα θα έλεγες ποτέ μιλώντας. Στάσου δίπλα του στην ουρά στο σουπερμάρκετ ή στο ΑΤΜ, πέρνα τόσο κοντά όσο σχεδόν να τον ακουμπάς όταν διασταυρώνονται οι δρόμοι σας, ακούμπησέ τον τυχαία στο χέρι. Αν θες να του τραβήξεις την προσοχή για να τον ρωτήσεις κάτι, μην τον φωνάξεις απλά, μη τον σκουντήσεις με το δάχτυλο στην πλάτη, πιάσε απαλά το μπράτσο ή τον πήχη του και άργησε λίγα δευτερόλεπτα να τραβήξεις το χέρι σου.

Γέλα

Αν έχει πραγματικά καλό χιούμορ θα σου είναι εύκολο, αλλά ακόμα κι αν μερικά από αυτά που λέει είναι λίγο σαχλά ή κρύα, εσύ γέλα. Όχι προσποιητά σαν να μην θες να τον προσβάλλεις, αυθεντικά, από την καρδιά σου, σαν να απολαμβάνεις την παρέα του, που στην τελική ισχύει κιόλας έτσι;

Μίλα

Στην τελική, αν κάνεις όλα τα υπόλοιπα αλλά με το ζόρι του ψελλίζεις ένα γεια, το πιθανότερο είναι να νομίζει ότι κάτι πάει λάθος μαζί σου. Μίλα του όποτε έχεις την ευκαιρία, δεν είναι ανάγκη να βρεις κάποιο ψαγμένο θέμα να συζητήσεις ούτε να μελετήσεις τη θεωρία της σχετικότητας για να έχεις κάτι έξυπνο να πεις. Η ψιλή κουβέντα είναι που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά: πώς ήταν η μέρα του ή το Σαβ/κο, τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, αν είδε εκείνη την ταινία ή σειρά που συζητάνε όλοι, πώς πέρασε στις διακοπές ή πότε παίρνει άδεια, κτλ. Κάτι θα βρεις, μην αγχώνεσαι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice