Ζευγάρι με φόντο το νυχτερινό ουρανό και το φεγγάρι
©Unsplash/ El Salanzo
Σχεσεις

Κορίτσια, φταίνε οι εκλείψεις…

Αν δεν σε πήρε τηλέφωνο, φταίνε σίγουρα οι εκλείψεις. Αν πάλι σε πήρε τηλέφωνο, επίσης μπορεί να φταίνε οι εκλείψεις

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη εξηγεί πώς οι εκλείψεις επηρεάζουν τις σχέσεις -οικογενειακές, προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές.

Αν δεν σε πήρε τηλέφωνο το πρόσωπο, φταίνε σίγουρα οι εκλείψεις. Αν πάλι σε πήρε τηλέφωνο, επίσης μπορεί να φταίνε οι εκλείψεις – είναι κυκλοθυμικές. Εκτός κι αν φταίει η γενικότερη αστρολογική κατάσταση, δηλαδή οι εκλείψεις.

Είναι χρήσιμο και ωραίο πράγμα να μην φταις για τίποτα, να μπορείς να ρίχνεις το μπαλάκι σε κάτι/κάποιον άλλον. Δηλαδή γιατί πρέπει να φορτώνεσαι εσύ προσωπικά την ευθύνη κάθε φορά που πάνε στραβά τα πράγματα; Ξόδεψες/έχασες/καταχράστηκες χ ευρώ, αλλά έφταιγαν ο εκλείψεις. Έκανες τα γλυκά μάτια στον κολλητό του γκόμενου και πάλι οι εκλείψεις ήταν υπεύθυνες, όχι εσύ. Πήγες άπατη στις εξετάσεις; Δεν έκλεισες τη δουλειά; Την έκλεισες αλλά είναι της απελπισίας; Δεν σε πλήρωσαν; Έχασες την κάρτα σου μέσα σε ΜΜΜ; Έχασες το αμάξι σου σε ένα πάρκινγκ; Έχασες το ίδιο το πάρκινγκ;

Δεν υπάρχει θέμα – εσύ είσαι αθώα περιστέρα: φταίνε οι καταραμένες εκλείψεις. Οι οποίες πάνε συνήθως δύο-δύο ίσα για να μη μπορείς να σηκώσεις κεφάλι.

Υπολογίζεις τις ημέρες, όχι για να κάνεις σεξ ώστε να μείνεις ή να μην μείνεις έγκυος, αλλά για να παραδώσεις εργασία/δουλίτσα: πριν την μία έκλειψη και οπωσδήποτε όχι πριν την άλλη, επομένως μετά και από τις δύο εκλείψεις, επειδή αν δώσεις έργο πάνω στις εκλείψεις θα το πάρεις παραμάσχαλα και το ξέρεις.

Αποτέλεσμα είναι να καθυστερήσεις το αριστούργημα τόσο, ώστε όταν πια το παραδώσεις να είναι ετεροχρονισμένο, μπαγιάτικο ή ακόμα και άχρηστο. Σε τσάκισαν οι ρημάδες οι εκλείψεις.

Πρόκειται να βγεις σημαντικό ραντεβού με σημαντικό πρόσωπο, όχι ακριβώς προξενιό αλλά εντάξει και μετράς πάλι τις μέρες. Αν συναντηθείτε πάνω στην έκλειψη δεν βοηθάει που είναι Λέων (από ό,τι έμαθες) ενώ εσύ είσαι ένας σεμνός Ταύρος, ή αυτός Τοξότης κι εσύ μετρημένη Υδροχόος, ή Ο,ΤΙ ΝΑ’ ΝΑΙ (δεν μπορεί, όλο και κάποιο ζώδιο θα είναι κι αυτός/ή!) μέρες που έπεσαν. Θα τα πάτε χάλια, το ραντεβού θα λήξει με αιματηρό τρόπο και δεν θα υπάρξει συνέχεια. Είσαι σίγουρη. Το αναβάλλεις για αργότερα.

Στο μεταξύ αυτός/ή μπορεί να βγει με άλλην/ον και να τα πάνε μια χαρά, ή να τον χτυπήσει ελάφι ή εσύ να αδιαθετήσεις/πήξεις και να μην έχεις όρεξη να κουνήσεις. Αλλά αυτή είναι άλλη υπόθεση.

Θέλεις εδώ και καιρό να πεις στην/στον κολλητή/ό σου ότι δεν την/τον αντέχεις: σε κρεμάει στα ραντεβού, ποτέ δεν τηλεφωνεί όταν είναι η σειρά της/του, κάνει δυο ώρες να απαντήσει στα γραπτά σου μηνύματα και γενικά είναι μεγάλη γαϊδούρα/γάιδαρος. Είσαι στο τσακ για καυγά αλλά επειδή έρχονται εκλείψεις, κρατιέσαι. Άλλη μέρα, θα της/του τα πεις ένα χεράκι. Τώρα, βράζεις στο ζουμί σου.

Το άτομό σου επιστρέφει στις 4 το πρωί από ένα σημαντικό επαγγελματικό μίτινγκ με κάτι γιαπωνέζους, το οποίο τράβηξε κάπως παραπάνω. Μόνο που βρωμάει αρώματα, έχει κραγιόν στο κούτελο και το κινητό του είναι γεμάτο μυστήριες φώτο με γυμνές/ούς που δεν φέρνουν σε γιαπωνέζο. Την επόμενη, το άχρηστο άτομο ζητάει συγγνώμη και επικαλείται τις εκλείψεις για την «ξαφνική μανία που τον/την έπιασε να ξεφύγει από όλα αυτά». Εσύ δεν ρωτάς «ποια είναι "όλα αυτά", αγαπημένο μου;» γιατί ξέρεις ότι οι εκλείψεις κρατάνε ακόμα και θα σφαχτείτε άσχημα, θα χωρίσετε ή ακόμα χειρότερα, θα πάτε για φαγητό στη μαμά του/της.

Μαλώνεις με κάποιον που σου παίρνει το ταξί. Φταίνε οι εκλείψεις για την αδυναμία σου να συγκρατηθείς (δεν υπήρχε λόγος να του επιτεθείς με τα καινούργια τσόκαρα που σε σφίγγουν φριχτά), καθώς και για το γεγονός ότι σου πήρε, τελικά, το ταξί ο τσοκαρο-χτυπημένος. Τα τσόκαρα δεν σου μπαίνουν καν, όταν γυρίζεις σπίτι με την συγκοινωνία μετά οχτώ ώρες. Αν δεν τα είχες αγοράσει πάνω στις εκλείψεις, θα σου ταίριαζαν γάντι.

Η μαμά σου λέει κάτι αόριστα προσβλητικό στο τηλέφωνο, π.χ. «μα πώς και σου δίνουν τόσα λεφτά εκεί που δουλεύεις»; Παίρνεις ανάποδες και την κάνεις φύλλο-φτερό: που ποτέ δεν σε υποστήριξε, που τότε με τον Αντώνη σου έβγαλε την ψυχή, που μετά με τον Τάσο, Μιχάλη, Βασίλη, Στέργιο, Φώτη και Θανάση (και Κώστα και Δημήτρη και Ράνια και Βασιλική, to name but a few) σε τσιγάρισε, που ποτέ δεν είπε καλή κουβέντα, κλπ.. Τα κρατούσες μέσα σου χρόνια, και χάρη στις εκλείψεις τα ξεφορτώθηκες. Μόνο που δεν αισθάνεσαι καλύτερα τώρα. Αισθάνεσαι λίγο ψιλο-σχεδόν χάλια. Ίσως τελικά να μην είναι καθόλου δικό σου θέμα, μάλλον θα φταίνε πάλι οι εκλείψεις...

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice