Πώς θα καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μια υγιή, ώριμη σχέση
© Unsplash/ Crystal Shaw
Σχεσεις

Πώς θα καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μια υγιή, ώριμη σχέση

Με κάποιον που -μάντεψε!- ενδιαφέρεται και για εσένα και όχι μόνο για τον εαυτό του

Σχέσεις: τα σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια ώριμη σχέση με υγιές περιβάλλον και καλές συνθήκες.

Σίγουρα σου έχουν τύχει σχέσεις που δεν ήταν αυτό που περίμενες ή άλλες που όχι μόνο σε απογόητευσαν αλλά σε πλήγωσαν βαθιά. Τα «σημάδια» των πρώην κανείς δεν καταφέρνει να τα σβήσει, οι περισσότεροι συνήθως απλά προσπαθούμε να τα αγνοήσουμε. Μήπως όμως πλέον βρίσκεσαι σε μια καλή σχέση και αφήνεις τα κατάλοιπα των άλλων να χαλάσεις αυτό που έχεις; Δες πώς θα αναγνωρίσεις μια ώριμη, υγιή σχέση.

Διαφωνείτε σπάνια
Φυσικά και η διαφωνία δεν είναι κακό πράγμα, αρκεί να γίνεται για υπαρκτά θέματα και να λύνεται με συζήτηση. Αν στη σχέση που είσαι τώρα διαφωνείτε σπανίως για κάτι και δεν προσπαθεί κανείς από τους δυο σας να ξεκινήσει καβγά από το τίποτα, τότε αυτό είναι καλό σημάδι.

Τα βρίσκετε ήρεμα
Αντί να φωνάζετε ο ένας στον άλλο, να πετάτε πράγματα, να κοπανάτε πόρτες και να φεύγετε εξοργισμένοι από το δωμάτιο, έχετε καταφέρει να λύνετε τα προβλήματά σας με συζήτηση και ηρεμία, δίνοντας την ευκαιρία στον άλλο να εκφράσει όσα νιώθει και να ηρεμήσει. Ζηλεύουμε.

Εμπιστοσύνη
Μπορεί να έχεις προδοθεί πολλές φορές στο παρελθόν όμως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όταν κάποιος σου εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν νιώθεις την ανάγκη να ψάξεις κρυφά το κινητό του ή να τον περάσεις από ανάκριση όταν αργεί να γυρίσει από τη δουλειά. Η εμπιστοσύνη είναι βασικό κομμάτι για την εξέλιξη μιας σχέσης.

Προσωπικός χώρος
Το να δίνεις στο σύντροφό σου προσωπικό χώρο και χρόνο δεν σημαίνει ότι δεν αγαπιέστε αρκετά ή ότι βαρεθήκατε. Σε μια υγιή σχέση σημαίνει ότι σέβεσαι την προσωπικότητα και τις ανάγκες του άλλου να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του.

Αυτοβελτίωση
Ένα από τα πιο έντονα σημάδια μιας ώριμης σχέσης είναι η ικανότητα να βγάζεις τον καλύτερο εαυτό του άλλου. Να τον κινητοποιείς να ακολουθήσει τα όνειρά του κι εκείνος να στηρίζει τα δικά σου. Να τον εμπνέεις να γίνει καλύτερος άνθρωπος, να υιοθετήσει σωστές συνήθειες, να γίνει η καλύτερη εκδοχή του.

Προτεραιότητες
Όταν κάποιος βάζει τις ανάγκες του συντρόφου του πάνω από τις δικές του κι αυτό ισχύει και για τους δύο, τότε ξέρεις σίγουρα ότι η σχέση σας είναι υγιής. Οι άνθρωποι έχουν μέσα τους εγωισμό που δύσκολα αποβάλλουν και γι' αυτό πολλές σχέσεις τελειώνουν άδοξα. Αν δεν νοιάζεσαι για τις ανάγκες του κι εκείνος για τις δικές σου, τότε τι στο καλό κάνετε μαζί;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice