Κοπέλα με υψωμένα τα χέρια και φόντο τον ήλιο
©Unsplash/ Brooke Cagle
Σχεσεις

Γιατί το να είσαι single δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζεις

Υπάρχει πάντα και η θετική πλευρά

Είσαι single; Μη το παίρνεις κατάκαρδα, δες ποια πλεονεκτήματα έχει η δική σου ζωή έναντι των ζευγαριών.

Η συντροφικότητα μπορεί να σου χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές, μπορεί όμως να γίνει και αρκετά κουραστική. Οι ημέρες της καραντίνας έκαναν όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναφωνήσουν πως βαρέθηκαν να είναι single όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει ότι απλώς βαρέθηκαν. Όσο βαρέθηκαν και τα ζευγάρια στην καραντίνα, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, για κανέναν δεν είναι διασκεδαστική. Καλώς ή κακώς το να βρεις κάποιον/α για να γίνεις ζευγάρι δεν έρχεται κατά παραγγελία, είναι η φυσική εξέλιξη μιας γνωριμίας ή ενός φλερτ. Μπορεί να έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που σου συνέβη αλλά δεν θα πρέπει να βλέπεις τόσο τραγικά τα πράγματα. Για την ακρίβεια το να είσαι single σε αυτό τον κόσμο δεν είναι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις αυτό το χρόνο (όπως όλοι διαπιστώσαμε), αλλά ούτε καν αυτή την εβδομάδα. Ίσα ίσα που έχει και τα καλά του…

Δραστηριότητες

Η σχέση χρειάζεται χρόνο από αυτόν που κάποτε αφιέρωνες στον εαυτό σου, τη δουλειά σου, τα όνειρά σου. Αν είσαι single είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου για να κάνεις πράγματα για σένα, ένα μεταπτυχιακό/ διδακτορικό/ σεμινάριο, ταξίδια και εκδρομές με παρέα ή χωρίς, επιπλέον βάρδιες αν θες να μαζέψεις λεφτά, μαθήματα τένις και γενικά οτιδήποτε θα χρειαζόταν να συνεννοηθείς ή να συζητήσεις πρώτα με τον άλλο πριν το κάνεις.

Ησυχία

Μερικά πράγματα δε τα εκτιμάς παρά μόνο όταν σου λείψουν κι ένα από αυτά είναι σίγουρα η ηρεμία. Δεν εννοώ ότι όταν είσαι σε σχέση θα τσακώνεσαι συνέχεια, αλλά για απλά καθημερινά πράγματα. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να μιλήσεις στο τηλέφωνο με το σύντροφό σου όταν έχεις μόλις σχολάσει και δε θες να πεις κουβέντα. Δεν έχεις να απολογηθείς σε κανέναν γιατί έχεις κακή διάθεση σήμερα ή γιατί βαριέσαι να σηκωθείς από τον καναπέ όλη την Κυριακή.

Συνήθειες

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μην εγκαταλείπεις τις αγαπημένες σου συνήθειες; Σου αρέσει να καπνίζεις με τον καφέ σου και ο σύντροφός σου να είναι μη καπνιστής. Σου αρέσει να χαλαρώνεις το βράδυ παίζοντας βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόραση αλλά ο άλλος θέλει να δείτε μαζί ταινία. Σου αρέσει να τρως το σουβλάκι σου με τζατζίκι αλλά δεν αντέχει τη μυρωδιά. Σου αρέσει να βγαίνεις κάθε Σάββατο στο ίδιο μαγαζί αλλά το ταίρι σου θέλει να πηγαίνετε και αλλού. Το πιάνεις το νόημα φαντάζομαι…

Λεφτά

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, οι σχέσεις κοστίζουν! Ειδικά στα ξεκινήματά τους, οι έξοδοι, τα κεράσματα, τα δώρα, οι εκδρομές «επιβάλλονται» γιατί θέλεις να εντυπωσιάσεις τον άλλον, να κάνετε πράγματα, να μοιραστείτε εμπειρίες οπότε θες δε θες χαλάς λεφτά. Τουλάχιστον όταν είσαι single μπορείς να τα χαλάσεις μόνο σε ό,τι ευχαριστεί εσένα ή να κάνεις οικονομία και να τα μαζέψεις για κάποιο μεγαλόπνοο σχέδιο.

Ηρεμία

Το να βρεθείς σε μια αρρωστημένη, χειριστική σχέση είναι δυστυχώς το χειρότερο ενδεχόμενο στον τομέα των σχέσεων. Ωστόσο, ακόμα και σε καλύτερες σχέσεις μπορεί να υπάρξουν ανασφάλειες, δημιουργείται ο φόβος του χωρισμού και της απώλειας, συναισθηματικές πιέσεις που αφορούν το μέλλον της σχέσης ή διλήμματα που αφορούν τις προτεραιότητες του καθενός. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά ψυχολογικά και συναισθηματικά «σκαμπανεβάσματα» που όταν είσαι single απλά αποφεύγεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice