Μαμά στο σπίτι: Μα τι κάνεις όλη μέρα;

Επιτέλους ήρθε η ώρα όλες αυτές οι μαμάδες να πάρουν το αίμα τους πίσω

How are you mum: Η Σοφία Τσώνου απαντάει σε όσους σχολιάζουν την καθημερινότητα μιας μαμάς που είναι όλη μέρα στο σπίτι

Πέρασε 1 χρόνος με συνεχή lockdown, πράγμα που σημαίνει ότι το σπίτι μας μάς έζησε πιο πολύ από ποτέ. Όλοι πλέον ξέρουμε από την καλή κι από την ανάποδη πώς είναι να είσαι όλη μέρα στο σπίτι αλλά και να δουλεύεις από εκεί. Κάτι που οι μαμάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες τους το ζούσαν καθημερινά, με κορωνοϊό ή χωρίς.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή όλες αυτές οι μαμάδες να πάρουν την εκδίκησή τους για σχόλια όπως:

«Αχ, είσαι τόσο τυχερή με τόσο ελεύθερο χρόνο που έχεις!»
«Θα πρέπει να είναι υπέροχα να είσαι όλη μέρα στο σπίτι»
«Αλήθεια, τι κάνεις όλη την μέρα;»

Μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι πίστευαν ότι το να μεγαλώνεις τα παιδιά σου και να δουλεύεις από το σπίτι ισούται με κάποια πολυτέλεια. Ίσως ακόμη να είχαν στο μυαλό τους την εικόνα μιας γυναίκας να κάθεται στον καναπέ της και να βλέπει «πρωινάδικα» τρώγοντας και πίνοντας καφεδάκια. Κι όμως, όλοι πλέον καταλάβαμε ότι τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ή στο σενάριο κάποιας ταινίας και κανείς δεν θα αναρωτηθεί ποτέ ξανά τι κάνει η μαμά που μένει στο σπίτι όλη τη μέρα.

pexels-julia-m-cameron-4145354.jpg

pexels-august-de-richelieu-4260475.jpg

Για την ακρίβεια, αυτό που βιώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός τον τελευταίο χρόνο είναι αυτό που κάνουν οι μαμάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες, προ κορωνοϊού. Μια δουλειά χωρίς την αναγνώριση που της αξίζει αλλά ούτε και με μηνιαίο μισθό. Σε αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει ωράριο, αναρρωτικές άδειες ή ρεπό. Είναι μια full time job, ή αλλιώς πλήρης απασχόληση επ’ αόριστoν.

pexels-cottonbro-3992206.jpg

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Τώρα που παιδιά και σύζυγοι βρίσκονται για σχεδόν ένα χρόνο στο σπίτι, είδαν με τα μάτια τους πώς γίνεται να έχουν πάντα ζεστό φαγητό, καθαρά και σιδερωμένα ρούχα και καθαρό δωμάτιο και πως δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κουμπί που η μαμά το πατάει και όλα είναι έτοιμα στην στιγμή.

Το μυστήριο λύθηκε!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice