Μαμά και κόρη βγάζουν selfie
© Gustavo Fring / Pexels
Σχεσεις

Μαμάδες: Instagram vs Reality

Kαμία μαμά δεν είναι τέλεια. Ούτε καν οι φαινομενικά «τέλειες»

How are you mum: Η Σοφία Τσώνου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις μαμάδες του Instagram

Φαντάσου σκηνικό: Είναι 9 το βράδυ, γύρω σου επικρατεί χάος ενώ το πάτωμα του σαλονιού μοιάζει να είναι φτιαγμένο από τουβλάκια. Τα παιδιά στην κουζίνα τρώνε πίτσα για βραδινό (για τρίτη συνεχόμενη φορά αυτή την εβδομάδα), κι εσύ αποκαμωμένη από όλη την ημέρα παίρνεις στα χέρια το κινητό σου με σκοπό να χαζέψεις στο instagram μέχρι να τελειώσουν τα παιδιά την πίτσα.

Και εκεί έρχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Η τάδε μαμά που φτιάχνει σπιτική πλαστελίνη με τα παιδιά της, η άλλη που μόλις μαγείρεψε το σούπερ healthy φαγητό για όλη την οικογένεια και τέλος η Μις Κοιλιακοί 2021 βλέπει ταινία με τα παιδάκια της τρώγοντας ποπ κορν (σπιτικά παρακαλώ).

Δικαίως αρχίζουν να σε πιάνουν τύψεις για τα χίλια δυο πράγματα που θα μπορούσες να είχες κάνει με τα παιδιά σου μέσα στην ημέρα και δεν τα έκανες. Οι σκέψεις ότι δεν είσαι καλή μαμά και πως τα παιδιά σου άνετα θα σε αντάλλαζαν με την μαμά του Instagram (αυτή που φτιάχνει σπιτικά ποπ κορν) είναι γροθιά στο στομάχι. Όμως! Στο τέλος της μέρας έρχομαι εγώ να σου χτυπήσω την πλάτη και να σου πω πως έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, ήσουν η μαμά που τα παιδιά σου θα ήθελαν να έχουν και πως αύριο είναι μια νέα μέρα. Πίστεψέ με, όλες οι μαμάδες το ίδιο αισθάνονται ακόμη κι αν έφτιαξαν πλαστελίνη με τα παιδιά τους ή απλώς τα άφησαν να δουν tablet.

Η σούπερ μαμά του Instagram, πριν κοιμηθεί, σκέφτεται ότι είναι πτώμα από την κούραση με το να απασχολεί όλη μέρα τα παιδιά της και πως ίσως να μην έπρεπε να τους πάρει το παιχνίδι που της ζήτησαν γιατί δεν είναι Χριστούγεννα ή έστω τα γενέθλιά τους και πως με αυτόν τον τρόπο τα κακομαθαίνει. Όπως επίσης θα ήθελε να μην τη νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι για τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της και πως της λείπει να βγει για ποτό με τις φίλες της και να γελάσει με την ψυχή της. Όπως και εσύ, όπως και εγώ, όπως όλες μας.

Είμαστε όλες στην ίδια πλευρά. Προσπαθούμε όλες να μεγαλώσουμε ανθρώπους που κάποια μέρα θα συνυπάρχουν στον πλανήτη Γη χωρίς τη δική μας καθοδήγηση και προστασία. Όλες κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ακόμη κι αν για πρωινό δεν φτιάξαμε pancakes σε σχήμα λιονταριού αλλά τους δώσαμε τυποποιημένα δημητριακά με γάλα.

Ας μην ξεχνάμε πως καμία μαμά δεν είναι τέλεια. Ούτε καν οι φαινομενικά «τέλειες» μαμάδες του Instagram.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice