7 τρόποι να απασχολήσεις τα παιδιά σου σε ένα πολύωρο ταξίδι

Tips για ένα όσο πιο ξεκούραστο και χωρίς γκρίνια ταξίδι

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου μοιράζεται tips για ένα πολύωρο οικογενειακό ταξίδι με παιδιά.

Το ταξίδι με παιδιά είναι από μόνο του μία πρόκληση, κι αν μιλάμε για ένα πολύωρο ταξίδι τότε πρέπει να έχουμε μαζί μας, εκτός από μπόλικη υπομονή, αρκετά σνακ, παιχνίδια και ιδέες που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε όλοι όμορφα. Τα δικά μου tips για ένα όσο πιο ξεκούραστο και χωρίς γκρίνια ταξίδι, είναι:

1. Σνακ και πάλι σνακ

Προϋπόθεση για να δώσεις σνακ σε ένα παιδί μέσα στο αυτοκίνητο είναι να μη ζαλίζεται και κάνει εμετό. Σε αυτή την περίπτωση παραλείψτε αυτό το tip και προχωρήστε παρακάτω. Διαφορετικά, προτιμήστε σε μια στιγμή γκρίνιας να παρουσιάσετε ένα σνακ που αγαπάει και που κάνει όσο το δυνατόν λιγότερη ακαταστασία μέσα στο αυτοκίνητο. Καλή ιδέα επίσης είναι τα μικρά ζαχαρωτά που όλα τα παιδιά λατρεύουν και που όσο κι αν στην καθημερινή σας ζωή τα αποφεύγεις, τόσο θα σου χρησιμεύσουν σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα του ταξιδιού. Εγώ δίνω και marshmallow… (don’t judge me!)

2.Ετοιμάστε ένα κουτάκι με εκπλήξεις 

Γεμίστε το κουτί με μικρές σαχλαμαρίτσες, όπως είναι ένα μικρό μπλοκ ζωγραφικής και 2-3 κηρομπογιές, μικρά αυτοκινητάκια ή κουκλίτσες κι αν αντέχετε τον θόρυβο, (που δεν το νομίζω) τα Pop it που είναι τόσο πολύ της μόδας τελευταία, θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας. Δώστε το κουτί στο παιδί σας πάνω την στιγμή που έχει ρωτήσει για 187η φορά: «Πότε φτάνουμε;»

3. Ετοιμάστε μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια

Τα τραγούδια στο αυτοκίνητο είναι ένα tip που πάντα έχει επιτυχία. Κι επειδή τα παιδιά κολλάνε με συγκεκριμένα τραγούδια, θα αναγκαστείτε να ακούσετε δεκάδες φορές το ίδιο τραγούδι. Κάντε το και μην πείτε λέξη… σε αντάλλαγμα θα έχετε την ηρεμία σας!

4. Κάντε συχνές στάσεις

Καλά, αυτό δεν είναι και καμιά σούπερ ανακάλυψη για ένα πολύωρο ταξίδι, αλλά μην το αμελείτε σε καμία περίπτωση. Κάθε 2 ώρες περίπου καλό είναι να κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο για να ξεμουδιάζετε και να ανανεώνεστε. Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα παιδιά ζητάνε να πάνε πάντα τουαλέτα τις πιο ακατάλληλες στιγμές, οπότε καλό είναι να τα προλαβαίνετε πριν σας το ζητήσουν.

5. Ξεκινήστε το ταξίδι σας τη νύχτα

Η ώρα που πάνε για ύπνο είναι ιδανική για να ταξιδέψετε. Το αυτοκίνητο είναι το καλύτερο νανούρισμα για τα παιδιά, και η σκέψη ότι θα κοιμούνται στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι απλά καταπληκτική. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι να αντέχετε την νυχτερινή οδήγηση.

6. Διαβάστετους βιβλία

Είναι προτιμότερο να τους διαβάσετε ένα αγαπημένο τους βιβλίο από το να τους το δώσετε να το διαβάσουν εκείνα, γιατί αργά ή γρήγορα θα ζαλιστούν. Καλή ιδέα επίσης είναι τα ηχητικά παραμύθια. Κρατάνε για αρκετή ώρα το ενδιαφέρον τους αφού τα παραμύθια όλα τα παιδιά τα αγαπούν.

7. Μαντέψτε τα χρώματα των άλλων αυτοκινήτων

Ένα all time classic παιχνίδι είναι να μαντεύετε το χρώμα του αυτοκινήτου που θα προσπεράσει το δικό σας. Μπορεί να σας ακούγεται βαρετό αλλά τα παιδιά τα κρατάει σε εγρήγορση και για τις μικρότερες ηλικίες είναι και εκπαιδευτικό αφού τα βοηθάει να μάθουν τα χρώματα.

Για να μην γίνει το road trip του τρόμου, ακολουθήστε τα παραπάνω tips, οπλιστείτε με ψυχραιμία και υπομονή και καλό σας ταξίδι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice