5 παιχνίδια με νερό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Για αρχή εξοπλιστείτε με μία φουσκωτή πισίνα

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου προτείνει πέντε καλοκαιρινά παιχνίδα που θα λατρέψουν τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

Το καλοκαίρι θα ήταν ιδανικό αν το περνούσαμε σε ένα σπίτι πάνω στην παραλία, με τα παιδιά να βγάζουν λέπια από τα πολλά μπάνια και τα ατελείωτα παιχνίδια στην ακρογιαλιά. Κι επειδή αυτό αγγίζει τα όρια της φαντασίας και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, τα παιχνίδια στο νερό είναι πάντα μία καλή λύση για τις ημέρες που τα παιδιά είναι στο σπίτι και η ζέστη του καλοκαιριού χτυπάει κόκκινο.

Για αρχή εξοπλιστείτε με μία φουσκωτή πισίνα. Τα υπόλοιπα σας τα γράφω αναλυτικά παρακάτω:

1. Ψάρεμα με απόχη.

Ρίξτε στην πισίνα πλαστικά ψάρια και άλλα πλασματάκια της θάλασσας. Δώστε μία μικρή απόχη στο παιδί σας και αφήστε το να τα ψαρέψει. Θα τα κρατήσει για ώρα απασχολημένα αλλά και δροσερά.

2. Πλυντήριο αυτοκινήτων

Δώστε στο παιδί τα αυτοκινητάκια του, ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι. Αφήστε το να πλύνει τα αυτοκίνητα και κατόπιν να τα σκουπίσει με μία πετσέτα.

3. Χρωματίστε το νερό

Ρίξτε στο νερό μερικές σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και βυθίστε μέσα πετρούλες και κοχύλια. Έτοιμος ο βυθός της θάλασσας.

4. Δημιουργήστε ένα αφρόλουτρο ουράνιο τόξο

Με ένα αφρόλουτρο ιδανικό για παιδιά, δημιουργήστε μπόλικο αφρό, ρίξτε σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής και αφήστε το παιδί να ανακατέψει τον αφρό. Υπέροχο αισθητηριακό παιχνίδι.

5. Χρωματιστά παγάκια 

Φτιάξτε παγάκια με χρώμα ζαχαροπλαστικής και δώστε τα στα παιδιά να τα βυθίσουν στο νερό. Αφήστε τα να νιώσουν την διαφορά της θερμοκρασίας στο νερό, να τα δουν να λιώνουν και να ανακαλύψουν τις ιδιότητες του πάγου.

Μην ξεχνάτε! Δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη όταν παίζουν με το νερό για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.

Καλά πλατσουρίσματα!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice