Άντρας και γυναίκα φιλιούνται κρατώντας κόκκινα μπαλόνια καρδιές
© Pexels/ Freestocks
Σχεσεις

Πώς οι άντρες λένε «σ’ αγαπώ» χωρίς να το πουν

Καθένας εκφράζεται με τον δικό του τρόπο. Επειδή δεν το λέει δεν σημαίνει ότι δεν το νιώθει κιόλας

Σχέσεις: Αν ο αγαπημένος σου δεν έχει πει ακόμα «σ’ αγαπώ» δε σημαίνει ότι δεν το νιώθει κιόλας. Διάβασε πώς οι άντρες λένε «σ'αγαπώ» χωρίς να το πουν.

Καθένας από εμάς νιώθει πράγματα σε διαφορετικό χρόνο από τους άλλους και εκφράζεται με το δικό του τρόπο. Υπάρχουν κάποιοι που λένε «σ’ αγαπώ» από τις πρώτες ημέρες μιας σχέσης και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όντως το εννοούν ή δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο για εκείνους. Μπορεί και να το εννοούν. Ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις είναι αν οι πράξεις τους συμβαδίζουν με τα λεγόμενά τους. Από την άλλη δεν είναι λίγοι οι άντρες που αργούν να πουν τη λέξη «σ'αγαπώ» είτε γιατί τους είναι δύσκολο να εκφράζουν όσα νιώθουν (καταραμένη πατριαρχία) είτε γιατί θέλουν να είναι σίγουροι ότι τη νιώθουν -ακόμα κι αν δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους με τη συμπεριφορά τους. Παρακάτω θα δεις πώς ένας άντρας μπορεί να σου λέει συνέχεια ότι σε αγαπάει, χωρίς να στο πει.

Σε βοηθάει
Αν ζείτε στο ίδιο σπίτι, το να κάνει δουλειές δεν είναι βοήθεια σε σένα αλλά υποχρέωσή του. Οπότε δεν εννοούμε αυτό. Αυτό που λέμε είναι ότι αν προθυμοποιείται να κουβαλήσει τις σακούλες σου, να σε πάει με το αυτοκίνητο στις δουλειές σου, να φτιάξει εκείνη τη σωλήνα που χάλασε αντί να περιμένεις υδραυλικό ή να συναρμολογήσει μαζί σου εκείνο το έπιπλο, τότε είσαι σημαντική για εκείνον. Κανείς δε χαλάει τη βολή του για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται.

Σε καλεί/σου στέλνει για καληνύχτα
Ένα μήνυμα για καλημέρα ή καληνύχτα είναι μια πολύ γλυκιά κίνηση και δείχνει ότι είσαι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν ξυπνάει και το τελευταίο πριν κοιμηθεί. Αν έχετε μόλις ξεκινήσει να βγαίνετε μπορεί να μην σημαίνει ακριβώς ότι σε αγαπάει αλλά σίγουρα ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος μαζί σου.

Προσπαθεί πολύ
Όταν έχουμε αισθήματα για κάποιον είναι φυσικό να θέλουμε να τον εντυπωσιάσουμε. Αυτό ερμηνεύεται διαφορετικά βέβαια για τον καθένα ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Κάποιος μπορεί να προσπαθεί να ντύνεται όμορφα, άλλος να ψάχνει νέα, ενδιαφέροντα μέρη για το ραντεβού σας, άλλος να είναι πολύ καλός με τις φίλες σου και άλλα τέτοια χαριτωμένα. 

Σου κάνει συχνά δώρα
Ένα μπουκέτο λουλούδια ή και ένα μόνο λουλουδάκι, ένα κουτί σοκολατάκια, εκείνη τη μπλούζα που είδες και σου άρεσε, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, δυο εισιτήρια για την αγαπημένη σου παράσταση, ένα βιβλίο που ήθελες να διαβάσεις. Μικρά ή μεγάλα δώρα σε ανύποπτες στιγμές (δεν λέμε φυσικά τα γενέθλια ή τη γιορτή σου) δείχνουν ότι σε σκέφτεται συνέχεια και φανερώνουν την πρόθεσή του να σε κάνει χαρούμενη. Μόνο κάποιος που σε αγαπάει θα ήθελε να σε βλέπει να χαμογελάς όσο πιο συχνά γίνεται και θα έκανε τα πάντα για να το πετύχει.

Ακυρώνει με τους φίλους του
Έχει κανονίσει να βγείτε με τους φίλους του αλλά ακούγοντας ότι δε νιώθεις καλά και θα προτιμούσες να μείνεις σπίτι, αντί να πάει μόνος του αποφασίζει να τα αλλάξει για να σου κάνει παρέα ή να σε φροντίσει. Κανένας άντρας δε βάζει μια γυναίκα πάνω από την παρέα του αν δεν την αγαπάει (πολλοί ούτε και τότε). Νόμος!

Κάνει σχέδια μαζί σου
Τα σχέδια δεν χρειάζεται να είναι μακροπρόθεσμα και να αναφέρεται σε γάμους, παιδιά και γεράματα. Μπορεί να κανονίζει για την επόμενη εβδομάδα, μήνα ή χρόνο και να ρωτάει τη γνώμη σου, να υπολογίζει αν θα είσαι διαθέσιμη τότε για να κάνετε μαζί εκείνη την εκδρομή ή να χρησιμοποιεί συχνά πληθυντικό αριθμό αντί για ενικό όταν σκέφτεται κάποιες αλλαγές. Αν σε περιλαμβάνει στα σχέδιά του προφανώς και σε αγαπάει. Τα υπερβολικά «εγώ θα....» να φοβάσαι!

Δε σου χαλάει χατίρι
Βόλτα με ποδήλατο; 8.000 φωτογραφίες μέχρι να βγει μία καλή για το Instagram; Δείπνο σε μαγαζί με σούσι ενώ σιχαίνεται το ψάρι; Εκδρομή σε προορισμό που διαλέγεις εσύ; Ταινία στο Netflix που διαλέγεις εσύ; Γενικά δε σου χαλάει χατίρι γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω θέλει να σε βλέπει χαρούμενη. Αν υπομένει ή και απολαμβάνει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τον άφηναν παγερά αδιάφορο, σε αγαπάει να ξέρεις, δε χωρεί αμφιβολία περί τούτου!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice