sofa
© Pexels / Pixabay
Σχεσεις

10 τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας μία φωλιά του σεξ

Πόσο σέξι είναι το μέρος που ζείτε;

10 τρόποι και προτάσεις για να γίνει το σπίτι πιο φιλικό προς το σεξ.

Μην το σκέφτεστε καν αν είστε κάτω από 18. Από εκεί και πέρα, ο καθένας / η καθεμία / το καθένα μας στήνει τον χώρο του όπως του λέει η καρδιά του/της και οι καταβολές του/της. Όμως το μέρος που ζούμε και κοιμόμαστε μπορεί να επηρεάσει δραστικά την ερωτική μας ζωή. Ένα σπίτι με προσεγμένα ορισμένα βασικά σημεία, μπορεί να γίνει ένας χώρος φιλικός προς το σεξ. Αν ψάχνεστε, δώστε προσοχή:

bunk bed
© Pexels / Cottonbro

1. Ποτέ κουκέτες.

Μόνο αν είστε 12 χρονών, οπότε σταματήστε αμέσως να διαβάζετε αυτό το κείμενο. Μπορεί να γλιτώνετε χώρο με μία κουκέτα, αλλά σκεφθείτε το βάσανο ανέβα-κατέβα με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Μερικές κουκέτες κουνάνε μάλιστα, σαν να είστε σε καράβι – και δεν το θέλετε να είστε με ναυτία την ώρα του σεξ. Γενικά, είναι μία αποθαρρυντική εικόνα.

 

2. Ποτέ κεντρικό φως στο δωμάτιο.

Δεν είσαστε πατάτες σε φαστφουντάδικο να ανάβετε το κεντρικό φως και να φωτίζει, από πάνω σας, διάπλατα τον χώρο. Ακόμα κι αν δεν είστε σε ερωτική διάθεση, αυτό το φως, από πολυέλαιο μέχρι προβολέα, το ανάβουμε μόνο αν ψάχνουμε για τον φακό επαφής που χάσαμε. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις επιλέγουμε διακριτικό, διασκορπισμένο φωτισμό από μικρές πηγές (μικρά λαμπατέρ, κρυμμένα σε γωνίες σποτάκια, ντίμερ.) Οι γιαγιάδες μας παλιά έριχναν και ένα μεταξωτό κόκκινο φουλάρι στο πορτατίφ για να κάνουν ατμόσφαιρα. Κάτι ήξεραν.

candles
© Pexels / Koolshooters

3. Κεριά.

Ναι αλλά με προσοχή. Αλλιώς, ωραίο led φωτισμό που έχει ποικιλία χρωμάτων και δημιουργεί υπονοούμενο.

mirror
© Pexels / Lena Goncharova

4. Μεγάλοι καθρέφτες.

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη κοντά στο σημείο δράσης. Δεν χρειάζεται να είναι οροφής σαν να γυρίζετε ταινία πορνό της δεκαετίας του ‘70. Κάτι απλό και «ολόσωμο». Τετραπλασιάζει την εμπειρία, αν καταλαβαίνετε.

 

5. Αρωματίστε τον χώρο.

Αποφύγετε όμως τις έντονες, χημικές μυρωδιές των αποσμητικών χώρου. Τα αιθέρια έλαια που σιγοκαίνε πάνω από ένα ρεσό είναι μία καλή λύση. Τα αρωματικά στικς θα μπορούσαν να είναι επίσης, αλλά δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Υπάρχουν δεκάδες μυρωδιές για να επιλέξετε έλαια, από λεβάντα και σανταλόξυλο, μέχρι πιο κίνκι όπως σοκολάτα και λέδερ.

 

6. Κρεβατοκάμαρα μόνο για ύπνο και σεξ.

Όσο κακόγουστο και δυσάρεστο είναι να έχουμε τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, εξίσου λάθος είναι να χρησιμοποιούμε την κρεβατοκάμαρα και για χώρο δουλειάς και καθημερινότητας. Όχι λίβινγκ ρουμ, εκεί που κοιμόμαστε. Κρατάμε τον χώρο εύχρηστο, καθαρό και φιλόξενο για τη στιγμή που θα χρειαστεί ή, αλλιώς, όταν πάμε για ύπνο το βράδυ.

bed
© Pexels / Ketut Subiyanto

7. Κρεβάτι που αντέχει.

Δεν σημαίνει ότι όλοι κάνουνε σεξ σαν να είναι πρωτάθλημα γυμναστικής αλλά ένα κρεβάτι πρέπει να αντέχει τις πολλές κινήσεις και, επίσης, να είναι αθόρυβο για πολλούς λόγους – κυρίως την ηρεμία των γειτόνων και τη δική σας νευρική κατάσταση. Όσο για το κεφαλάρι του κρεβατιού, ανάλογα με την ερωτική μας ιδιοσυγκρασία, φροντίζουμε να έχει κατασκευή που να επιδέχεται αξεσουάρ και ρυθμίσεις, επίσης να καθαρίζεται εύκολα με νερό και σαπούνι.

sofa
© Pexels / Edward Eyer

8. Μεγάλος καναπές.

Πολλές υπέροχες ερωτικές ιστορίες έχουν αρχίσει (κι έχουν τελειώσει) σε έναν ωραίο, μεγάλο καναπέ. Οι πιο ευέλικτοι μπορούν να πουν το ίδιο και για μικρό διθέσιο καναπέ, αλλά τώρα μιλάμε για τον μέσο όρο. Όταν λοιπόν αγοράζουμε καναπέ που σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μας χρησιμεύσει και για σεξ, αποφεύγουμε τα λεπτά ξύλινα μπράτσα και φροντίζουμε να έχει βαθύ και φαρδύ κάθισμα. Εννοείται ότι οι γωνιακοί καναπέδες είναι ιδανικοί γιατί ανοίγουν πολλές περισσότερες δυνατότητες.

cotton sheets
© Pexels / Andrea Piacquadio

9. Σεντόνια φιλικά προς το σεξ.

Καταρχάς δεν είστε σε βίντεο κλιπ του George Michael της δεκαετίας του ‘80, οπότε αποκλείστε για πάντα τα σατέν σεντόνια από τη ζωή σας. Ακόμα κι αν σας αρέσουν, δεν είναι πολύ πιθανό να ενθουσιάσουν το πρόσωπο που θα μπει για πρώτη φορά στο κρεβάτι σας. Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε συνθετικό, πολυέστερ, νάιλον, φλις. Τα σεντόνια μας είναι πάντα βαμβακερά 100% και τα αλλάζουμε κάθε εβδομάδα – συχνότερα σε έκτακτες περιπτώσεις.

bathroom
© Pexels / Max Vakhtbovych

10. Ο παλιός καλός μπιντές.

Το μπιντέ, για την ακρίβεια, εκτός από παλιά ονομασία του Κολωνακίου είναι και μία άνεση στο μπάνιο μας που βοηθάει με την ευκολία και αμεσότητα της χρήσης που διαθέτει. Επίσης είναι ένα καλό νεύμα υγιεινής προς το άτομο που πρόκειται να έρθετε πολύ κοντά μαζί του/της. Ακόμα κι αν το μπάνιο σας δεν διαθέτει μπιντέ, υπάρχουν εύκολες και φθηνές λύσεις που μπορούν να προσαρμόζονται στην τουαλέτα σας. Άλλωστε τα σιντριβάνια είναι ξανά πολύ της μόδας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice