Δύο μικρά κορίτσια παίζουν με πασχαλινά αυγά
© Eren Li / Pexels
Σχεσεις

Πασχαλινές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, σημασία έχει να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις

How are you mum: Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες.

Οι δραστηριότητες, ανάλογα τη γιορτή και την εποχή, είναι πάντα σημαντικές για να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στα ήθη και τα έθιμα μας. Πριν ξεκινήσετε είναι καλό να εξηγήσετε στο παιδί τι είναι το Πάσχα και γιατί το γιορτάζουμε ώστε να του δημιουργήσετε ερεθίσματα και να του κινήσετε την περιέργεια να μάθει ακόμη περισσότερα.

Οι παρακάτω δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε αλλά και την ηλικία των παιδιών σας:

1. Βάφουμε αυγά με μαρκαδόρους
Βράζουμε τα αυγά και, αντί να τα βάψουμε με τον κλασικό τρόπο, τα δίνουμε στα παιδιά να τα χρωματίσουν όπως εκείνα θέλουν με μαρκαδόρους.

2. Παιχνίδι κρυμμένων αυγών
Αν έχουμε αυλή, κρύβουμε σε διάφορα σημεία σοκολατένια αυγά και λέμε στα παιδιά να ψάξουν να τα βρουν. Σε περίπτωση που δεν έχουμε αυλή διαλέγουμε ένα δωμάτιο του σπιτιού μας με πολλές κρυψώνες και κρύβουμε εκεί τα σοκολατάκια.

3. Βλέπουμε ταινίες με θέμα το Πάσχα
Η τηλεόραση αυτές τις ημέρες είναι γεμάτη από τέτοιες ταινίες, εμείς απλά διαλέγουμε ποιες θα δούμε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μας.

4. Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια, τσουρέκια κ.τ.λ.
Σημασία δεν έχει να βγουν άψογα τα κουλουράκια αλλά να μυρίσει το σπίτι Πάσχα και να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά μας.

5. Λέμε τα κάλαντα του Λαζάρου
Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας συνηθίζεται να τραγουδούν την τελευταία Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα τα κάλαντα του Λαζάρου. Είναι ένα έθιμο που κρατάει από πολύ παλιά και που λατρεύουν όλα τα παιδιά.

6. Φτιάξτε πασχαλινές κάρτες
Δώστε στο παιδί χαρτόνια, μπογιές κ.λπ. και βοηθήστε το να φτιάξει πασχαλινές ευχετήριες κάρτες για να συνοδεύσετε τα δώρα σας.

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε με τα παιδιά σας να θυμάστε ότι δεν έχει σημασία να το κάνετε τέλεια. Σημασία έχει να τους δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice