Σχεσεις

Podcast Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο

Tips για όσους και όσες αναζητούν το ιδανικό τους ταίρι

Ξένια Κούρτογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις ατομικές συνεδρίες με τους πελάτες μου, έρχεται πολύ συχνά το θέμα του συντρόφου: εκείνοι που δεν έχουν σύντροφο αναζητούν τον ιδανικό, ενώ εκείνοι που έχουν, έρχονται με σωρεία παραπόνων για τον σύντροφο και αναζητούν το πώς θα τον αλλάξουν.

Θα δώσω λοιπόν κάποια πολύ χρήσιμα tips για όσους και όσες από εσάς αναζητούν το ιδανικό τους ταίρι, που αν τα σκεφτείτε και τα εφαρμόσετε, σίγουρα θα βελτιώσετε αυτόν τον τομέα της ζωής σας.

Αρχικά, σας ενθαρρύνω να μπείτε σε εσωτερικό διάλογο και να βρείτε το γιατί θέλετε ένα σύντροφο; Ποιο είναι το κίνητρό σας, και τι αναζητάτε από αυτή τη σχέση; Θέλετε σύντροφο για να μην είστε μόνοι, γιατί έτσι κάνουν όλοι, για την κοινωνική σας εικόνα, για να μην σας πουν μπακούρι, γιατί χτυπάει το βιολογικό σας ρολόι; Αν είναι κάτι από αυτά, λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά θα δυσκολευτείτε πολύ να το βρείτε αυτό το ταίρι… Γιατί όλα αυτά είναι ανάγκες σας και όχι επιθυμία σας, και η ανάγκη από την επιθυμία έχει τεράστια διαφορά!

Αν όμως η επιθυμία σας για ένα ταίρι πηγάζει από την λαχτάρα σας να μοιραστείτε την ζωή σας με κάποιον άλλον, να δώσετε και να πάρετε όμορφες εμπειρίες και στιγμές και οι δύο μαζί να κάνετε ο ένας του άλλου την ζωή πιο όμορφη, πιο απολαυστική και μέσα από τη σχέση σας να εξελίσσεστε, τότε είστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο!

Κρατήστε λοιπόν αυτό το πρώτο σημείο: θέλετε την σχέση από ανάγκη ή από επιθυμία;

Και έρχομαι στο δεύτερο σημαντικό σημείο: πώς το θέλετε αυτό το ταίρι; Συνήθως ακούω από τις γυναίκες λίστες του τύπου να είναι όμορφος, έξυπνος, δημιουργημένος, να έχει πολλά λεφτά, να είναι τρυφερός, να μου δίνει προσοχή, να είναι και εραστής, και φιλαράκι, και μπαμπάς και όλα. Επίσης, ακούω από τους άντρες να θέλουν την γυναίκα να είναι κούκλα, κομψή, καλή νοικοκυρά, να έχει χρήματα, αλλά να είναι και χαμηλών τόνων, να μη μιλάει πολύ, να μένει στο σπίτι όταν εκείνοι βγαίνουν με τους φίλους τους και πολλά άλλα.

Εδώ θα πω: μισό λεπτό κορίτσια και αγόρια: μήπως βάζετε πολλά; Μήπως ζητάτε από κάποιον άνθρωπο να είναι όλα όσα εσείς θα θέλατε να είστε και περιμένετε από αυτόν ή αυτήν να σας τα χαρίσει; Θα σας πάω λοιπόν σε κάτι που ίσως να μην είχατε σκεφτεί: η μεγάλη αλήθεια είναι πως δεν έλκουμε αυτό που θέλουμε, έλκουμε αυτό που είμαστε!

Επομένως, αν θέλετε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από το ιδανικό σας ταίρι, θα χρειαστεί να τα καλλιεργήσετε και να τα είστε πρώτα εσείς για να προσελκύσετε κάποιον άλλον που θα τα έχει. Και κυρίως, να φροντίσετε να είστε ερωτεύσιμοι: όπως έχω γράψει και στο βιβλίο μου, αναρωτηθείτε: «εγώ, αν με συναντούσα, θα με ερωτευόμουν;» Και ξεκινήστε να ψάχνετε το ταίρι σας ή να βελτιώνετε τη σχέση σας αφού πείτε στον εαυτό σας ένα μεγάλο, ειλικρινό «ναι» σ’ αυτή την ερώτηση.


Τι θα ακούσετε στο podcast «Ζήσε με αγάπη» με την Ξένια Κούρτογλου

Για μένα η Ψυχική Ανθεκτικότητα είναι η απάντηση στις συνεχείς αλλαγές της ζωής σε όλους τους τομείς της, και μέσα από το Podcast μου μαθαίνεις πώς να χτίζεις κι εσύ εκείνες τις ψυχικές αντοχές που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.

Αφορμή γι' αυτό το ξεκίνημα μπορεί να είναι και για σένα μια μεγάλη δυσκολία, μια απώλεια που περνάς, ή οι γενικότερες συνθήκες της εποχής μας που συνεχώς μας καλούν να αυξάνουμε τις αντοχές και τα όριά μας.

Η λύση έρχεται πάντα μέσα από την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης. Γι’ αυτό και σου προτείνω να ζεις με α.γ.α.π.η. μέσα από μια δική μου, φρέσκια ανάγνωση, όπου:

Α – πο μέσα: ό,τι κι αν ψάχνεις απ’ έξω –αγάπη, ευτυχία, ευημερία– δεν το βρίσκεις

Γ – ιατρεύομαι: η χαρά και η πληρότητα έρχονται μέσα από το εσωτερικό σου ταξίδι

Α – νακαλύπτω: βρίσκεις την δική σου αλήθεια, εκτιμάς την δική σου μοναδικότητα

Π – ροχωρώ: καθώς εξελίσσεσαι, διευρύνεσαι σε όλο και μια καλύτερη εκδοχή σου

Η – γούμαι: γίνεσαι ο ηγέτης του εαυτού σου, με το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου

Στο ενεργητικό μου έχω μια επιχειρηματική καριέρα 35 χρόνων με πολλές προκλήσεις και περιπέτειες και μια προσωπική ζωή απαιτητική και πολυτάραχη. Για 35+ χρόνια ασχολούμαι με την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και για 20+ χρόνια εμβάθυνα στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προσωπικής ανάπτυξης, και συνεχίζω.

Σ’ αυτό το Podcast, σε κάθε επεισόδιο, μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, ανθρώπους, σχέσεις, αναποδιές και ατυχίες και να βγαίνεις μέσα από αυτές με περισσότερη δύναμη και σοφία. Κι ακόμα, εμπνέεσαι από διαφορετικούς τρόπους σκέψης για όλα αυτά που σε απασχολούν, και αποκτάς πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίζεις.

Εύχομαι αυτές οι μικρές σταγόνες από την επιστήμη και την εμπειρία να σε βοηθήσουν να εξελίσσεσαι συνεχώς και να απολαμβάνεις μια όμορφη ζωή.

Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ