Άνδρας και γυναίκα αγκαλιασμένοι
© Unsplash/ Toa Heftiba
Σχεσεις

Τι γίνεται όταν οι φίλοι σου δεν συμπαθούν τον σύντροφό σου;

Ευκαιρία για μια πιο κριτική ματιά στη σχέση ή απλές ανασφάλειες;

Πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση αν οι φίλοι σας δεν έχουν καλές σχέσεις με το σύντροφό σας.

Το αν η φιλία ή ο έρωτας είναι η πιο αναγκαία και η πιο ιερή συνθήκη στη ζωή του καθενός είναι ένα αιώνιο debate, αλλά σίγουρα πιο δύσκολο από το να απαντήσετε σε κάτι τόσο αμφιλεγόμενο, είναι να προσπαθήσετε να τα ισορροπήσετε και τα δύο. Το μέτρο όπως έλεγαν και οι αρχαίοι είναι η χρυσή τομή, αλλά τι γίνεται όταν οι φίλοι σας δεν συμπαθούν το άλλο σας μισό; Σίγουρα για αρχή γκρεμίζεται ο κόσμος σας καθώς πάντα θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που επιλέγουμε στην ζωή μας είναι η αφρόκρεμα της ανθρωπότητας και σε έναν ουτοπικό κόσμο όσοι συμπαθείτε θα έπρεπε να αισθάνονται το ίδιο και μεταξύ τους. Όταν λοιπόν αυτό το ιδεατό σενάριο δεν λειτουργεί, δημιουργούνται πολλά προβλήματα στις καθημερινές σας συναναστροφές. Ωστόσο, μερικές φορές χρειάζεται να δείτε τα πράγματα μέσα από την αντικειμενική οπτική ενός τρίτου, και είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι φίλοι σας νοιάζονται για εσάς και θέλουν το καλύτερο, ειδικά αν τους γνωρίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν δεν τους αρέσει το αγόρι ή το κορίτσι σας, πιθανόν να υπάρχει καλός λόγος γι' αυτό. Για να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση με χάρη και ωριμότητα πρέπει να:

Πώς θα διαχειριστείτε την κατάσταση αν οι φίλοι σας δεν συμπαθούν τον σύντροφό σας

Ακούσετε τις ανησυχίες των φίλων σας
Οι φίλοι σας μπορεί να έχουν βάσιμους λόγους που δεν τους αρέσει ο σύντροφός σας. Ίσως έχουν παρατηρήσει κάποια "red flags" που εσείς αγνοείτε ή απλά δεν αισθάνονται ότι είναι το κατάλληλο ταίρι για εσάς. Είναι σημαντικό να τους ακούσετε και να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις ανησυχίες τους, και ακόμη και αν δεν συμφωνείτε μαζί τους, είναι σημαντικό να δείξετε ότι σέβεστε τη γνώμη τους.

Λάβετε υπόψη τα σχόλιά τους
Αφού ακούσετε τους φίλους σας, αφιερώστε λίγο χρόνο να σκεφτείτε όσα είπαν. Υπάρχουν ζητήματα που έθεσαν και τα οποία δεν είχατε σκεφτεί προηγουμένως; Είναι πιθανό να ανέφεραν κάτι που αγνοούσατε ή εκλογικεύατε. Λάβετε υπόψη σας τα σχόλιά τους και να είστε ανοιχτοί στην πιθανότητα να έχουν δίκιο, χωρίς βέβαια να πράξετε ως κάποιος άλλος, γιατί εσείς είστε πρωταγωνιστές στη σχέση σας.

Κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με το σύντροφό σας
Αν οι ανησυχίες των φίλων σας είναι βάσιμες, είναι σημαντικό να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τη σχέση σας γι' αυτές. Ενημερώστε τον/την για όσα είπαν οι φίλοι σας και ρωτήστε τον αν υπάρχει κάποια αλήθεια στις ανησυχίες τους, χωρίς βέβαια να τους εκθέσετε ολοκληρωτικά γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και περίσσιο μένος και από τις δύο πλευρές, ειδικότερα αν ο σύντροφος σας αισθανθεί ότι απειλείται ή κατακρίνεται.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας
Στο τέλος της ημέρας, πρόκειται για τη δική σας σχέση και γνωρίζετε το αγόρι/κορίτσι σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Αν νιώθετε ότι οι φίλοι σας είναι πολύ επικριτικοί ή άδικοι, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Δεν χρειάζεται να χωρίσετε μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσει στους φίλους σας, γιατί ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να λύνει τα προβλήματά του και διαφορετικά μέτρα και σταθμά για το τι όρια θα βάζει στις σχέσεις του και τι συμπεριφορές θα ανέχεται, καθώς και κανείς φίλος σας συνήθως δεν βλέπει αντικειμενικά και την δική σας αντιμετώπιση στα προβλήματα της σχέσης.

Σέβεστε τα συναισθήματα των φίλων σας
Ακόμη και αν δεν συμφωνείτε με τους φίλους σας, είναι σημαντικό να σέβεστε τα συναισθήματά τους. Μην απορρίπτετε τις ανησυχίες τους και μην παίρνετε αμυντική στάση. Αντιθέτως, ευχαριστήστε τους για την ειλικρίνειά τους και ενημερώστε τους ότι θα λάβετε υπόψη σας τα σχόλιά τους. Είναι πιθανό να χρειάζονται απλώς λίγο χρόνο για να αναθερμανθούν οι σχέσεις τους με τον φίλο σας και να τον δουν με διαφορετικό μάτι. Όσο δύσκολο και να φαντάζει ένα τέτοιο restart, είναι στο χέρι τους να σας δείξουν ότι η φιλία είναι ανώτερη από κάθε είδους παρεξηγήσεις και διαφωνίες, και αν δεν δέχονται την επιλογή σας ή νιώθετε πως δεν σας σέβονται τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε τις φιλίες σας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice