​Οι κοσμοπολίτικες τσάντες της Έλενας Καραβασίλη
© Elena Karavasili, Collection Medi Terra Summer 2021
Shopping

​Οι κοσμοπολίτικες τσάντες της Έλενας Καραβασίλη

Με αέρα ελληνικό, σχεδιασμό λονδρέζικο και παραγωγή ισπανική οι τσάντες της είναι όμορφες, δωρικές και… κοσμογυρισμένες.

Η Έλενα Καραβασίλη μας μιλάει για το ομώνυμο brand της και για τη νέα συλλογή «Medi Terra» Καλοκαίρι 2021,που μοιάζει με μια ευεργετική βόλτα στην παραλία.

Με σπουδές στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη, μεταπτυχιακό στο London College of Fashion και MBA από το SDA Bocconi στο Μιλάνο, η Έλενα Καραβασίλη δεν έχει εντρυφήσει στη μόδα αλλά είναι και μια πολίτης του κόσμου. Στη δουλειά της αντανακλάται η δωρικότητα του ελληνικού πολιτισμού και οι αναφορές της από τις μητροπόλεις του κόσμου. «Μου άρεσε να εξερευνώ τους τρόπους που το δέρμα μπορεί να μεταμορφωθεί σ’ ένα χρηστικό αντικείμενο. Στη διάρκεια των σπουδών μου, κάθε δημιουργία μου κατέληγε να γίνεται αξεσουάρ. Γοητεύτηκα από τις τσάντες εξαιτίας της σχεδόν συναισθηματικής σχέσης που κάθε γυναίκα αναπτύσσει μαζί τους». Το 2015 ίδρυσε στο Λονδίνο το brand που φέρει το όνομά της. «Ήθελα να δημιουργήσω ένα brand που είναι μίνιμαλ στην αισθητική του, λειτουργικό στον σχεδιασμό του, να δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και να είναι προσιτό».
Σχεδιάζονται στο Λονδίνο ενώ κατασκευάζονται από φίνο ιταλικό δέρμα με κορυφαίους τεχνίτες της Ισπανίας, ακολουθώντας αυστηρές ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές, με την ελάχιστη δυνατή χρήση χημικών συστατικών. «Προσπάθησα να βρω προμηθευτές που να εργάζονται με διαφάνεια, έτσι ώστε να ελέγχω την ποιότητα των υλικών»
Για το Καλοκαίρι 2021 η Συλλογή της Medi Terra χαρακτηρίζεται από γήινα χρώματα, ακατέργαστη υφή δέρματος υψηλής ποιότητας. «Η Συλλογή είναι εμπνευσμένη από το οικείο σε όλους αίσθημα νοσταλγίας για ποιοτικά, φυσικά αγαθά. Εφιστά την προσοχή στις ακατέργαστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τσαντών, καθώς και στον αυστηρό σχεδιασμό τους». Η χρωματική τους παλέτα κυμαίνεται σε μία λιτή γκάμα γήινων αποχρώσεων: εκθαμβωτικό λευκό, παντρεμένο με υπόλευκο, καραμελένιο ταμπά και φίνο χρώμα της άμμου. Tote bags με αυστηρό σχεδιασμό και ξύλινες λεπτομέρειες, κρεμαστά τσαντάκια με δίχτυ αλλά και το signature clutch της, το οποίο είχε αρχικά δημιουργηθεί από μάρμαρο και δέρμα για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, να αποτελεί ωδή στη χειροποίητη δημιουργικότητα.

Elena Karavasili, Medi Terra SS 2021
© Elena Karavasili, Collection Medi Terra Summer 2021
© Elena Karavasili, Collection Medi Terra Summer 2021

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice