Vilma Red
© Vilma Red
Shopping

SIIE: Ένα street fashion brand από το Λονδίνο και την Αθήνα

Ανάμεσα στο Λονδίνο και την Αθήνα, η ελληνίδα μουσικός παραγωγός, φωτογράφος, και σχεδιάστρια μόδας, Vilma Red, παρουσιάζει το street fashion brand SIIE.

Συνέντευξη με την ελληνίδα μουσικό παραγωγό, φωτογράφο, και σχεδιάστρια μόδας, Vilma Red, με έδρα το Λονδίνο και δημιουργό του street fashion brand SIIE.

Την Vilma Red την γνωρίσαμε πριν από ένα χρόνο μέσα από τα video για τα κομμάτια «BDS» και «Money And Time», λίγο πριν έρθει η πανδημία και σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Γεννημένη στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο αλλά πάντα επισκέπτεται την πόλη μας για να πάρει έμπνευση και εικόνες.Μουσικός παραγωγός, φωτογράφος, σχεδιάστρια μόδας και γραφίστρια, το νέο της «παιδί» είναι η streetwear εταιρία SIIE που υπογράφει, φωτογραφίζει και σχεδιάζει η ίδια. Ο ορισμός του DIY. Η αστική κουλτούρα, η μουσική, οι δρόμοι του Λονδίνου και της Αθήνας -με την Ομόνοια after dark να πρωταγωνιστεί σε ένα από τα lookbooks- είναι τα στοιχεία που συμπληρώνουν την SIIE. Εμείς διακρίνουμε και στοιχεία-έμπνευση μέσα από την rave και dance κουλτούρα, τα 90s και 00s, τα ιαπωνικά manga και anime, τις φωτογραφίσεις μόδας των περιοδικών The Face και i-D. Δεν είναι τυχαίο πως το εμβληματικό περιοδικό The Face επέστρεψε μετά από 15 χρόνια παύσης. Όλα ένα κύκλος.

Η Vilma Red, στην καραντίνα του Λονδίνου και της Αθήνας, μίλησε στο Lookmag, μας παρουσιάζει την SIIE και μοιράζεται εικόνες από δικές της φωτογραφίσεις και lookbook από διάφορα άλλα fashion brands.

Vilma Red
Η Vilma Red

Πότε γεννήθηκε το brand SIIE;

Ξεκίνησα την  SIIE -  Speak It Into Existence τον Μάρτιο. Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μου για πολλά χρόνια. Πάντα σχεδίαζα, έκανα γραφικά, τράβαγα φωτογραφίες, βίντεο και το  feedback ήταν πάντα πολύ καλό.

Επίσης, στο Λονδίνο έχω δουλέψει αρκετά για άλλα streetwear brands σε διάφορους τομείς. Σταδιακά ένιωσα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσω τη δική μου εταιρία όπου θα έχω ελευθερία έκφρασης. Παραιτήθηκα από την δουλειά μου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σκοπός είναι να ενθαρρύνω όλο και περισσότερα άτομα να καταλάβουν πως όλα είναι δυνατά εάν πραγματικά θέλουν κάτι. Εξoύ και το όνομα της μάρκας. 

Vilma Red
Η δημιουργός της SIIE, Vilma Red

Vilma Red
© SIIE

Ποιες οι επιρροές σου και αγαπημένοι σχεδιαστές;

Έχω παρά πολλές επιρροές και κάθε μέρα θα δω κάτι το οποίο θα με εμπνεύσει. Η  00s αισθητική μπορώ να πω με έχει συνεπάρει τον τελευταίο καιρό και γενικά μελετώ πολύ διαφορετικά στιλ, η μουσική, οι τέχνες και οι υποκουλτούρες είναι μεγάλο κομμάτι έμπνευσης επίσης. Αγαπώ πάρα πολλούς σχεδιαστές και είναι δύσκολο να διαλέξω ανάμεσα σε κάποιους. Σίγουρα η Vivienne Westwood  είναι μια από τις αγαπημένες μου. 

Vilma Red
© Vilma Red

Vilma Red
© Vilma Red

Τι θέλεις να δηλώσεις με την SIIE;

Το μότο μας είναι «SIIE is not a brand - We are on a mission».  Η ονομασία δεν είναι τυχαία. Το βασικό μήνυμα που περνάμε στον κόσμο  μέσα από τα logo και τα σχέδια είναι πως ο καθένας μπορεί να κυνηγήσει τα όνειρά του, οτιδήποτε είναι εφικτό, αρκεί να πιστεύουμε σε αυτό.

Vilma Red
© SIIE

Vilma Red
© SIIE

Είναι το Λονδίνο και η Αθήνα από τις εμπνεύσεις σου για την SIIE;

Και οι δυο πόλεις έχουν υπάρξει μεγάλη έμπνευση για εμένα η καθεμία με διαφορετικό τρόπο. Η πίεση και παράλληλα η ελευθερία έκφρασης, όπως επίσης και το γεγονός ότι έχω την δυνατότητα να συναναστρέφομαι με τόσα άτομα από διαφορετικές κουλτούρες είναι λίγα από τα πράγματα που με εμπνέουν στο Λονδίνο.

Από την άλλη, στην Αθήνα, τα χρώματα, η ιστορία, η αρχιτεκτονική, οι γεύσεις. Δεν θα πάψει ποτέ να είναι μια  από της μεγαλύτερες μου επιρροές και φυσικά το σπίτι μου. Προσπαθώ να έρχομαι όσο συχνά γίνεται για να παίρνω έμπνευση και τα πρώτα πράγματα που κάνω είναι να επισκεφτώ την Ακρόπολη και να κάνω διαλογισμό στον βράχο.

Vilma Red
© SIIE

Vilma Red
© SIIE

Vilma Red
© SIIE

Vilma Red
© SIIE

Πού θα ήθελες να δεις την SIIE σε μερικά χρόνια;

Στόχος είναι να ανάπτυξη και η μετάδοση του μηνύματος. Όσο πιο πολλές συνεργασίες γίνετε με δημιουργικά άτομα και άλλα brands, εκθέσεις και φωτογραφικά βιβλία. Πολλά περισσότερα ρούχα. Περισσότερος κόσμος να τα φοράει. Να οργανώσουμε συγκεντρώσεις με σκοπό να εμπνεύσουμε παγκοσμίως ακόμη και να συνεισφέρουμε σε διάφορους οργανισμούς. Θέλω η SIEE να είναι για όλους. Ένας πολυδιάστατος συνδυασμός με μουσική, τα γραφικά και τις φωτογραφίες μου.

Είσαι επίσης και φωτογράφος. Πώς γεννήθηκε το ενδιαφέρον σου για τη φωτογραφία;

Ανέκαθεν τράβαγα φωτογραφίες, είχα μπλογκ, κάνω edit στα περισσότερα μουσικά μου video και από μικρή μου άρεσε να μαθαίνω διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και video. Είναι άλλος ένας τρόπος να εκφράζομαι και το απολαμβάνω. 

Vilma Red
© SIIE

Vilma Red
© SIIE

Tι θέλεις να αποτυπώσεις μέσα από τις φωτογραφίες σου; Είναι δύσκολη η οργάνωση μιας φωτογράφισης lookbook;

Δεν είναι εύκολη η οργάνωση. Αρκετές φορές μου έχει προκαλέσει άγχος αλλά προσπαθώ απλά να το απολαμβάνω και φυσικά το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός των ενεργειών όλων των συντελεστών. Από την άλλη, μέσα στο μυαλό μου τρέχουν 10000 ιδέες την ώρα οπότε συνήθως έχω την ιδέα έτοιμη -θεωρώ ότιείναι το πιο βασικό- και η εκτέλεση έρχεται φυσιολογικά. 

Θέλω να περάσω θετικά μνήματα, το βλέπω σαν έργο τέχνης. Είναι η αποτύπωση μιας παράλληλης πραγματικότητας και ελευθερίας. Νιώθω ότι εκφράζομαι απόλυτα και πιστεύω τα γραφικά μας να εμπνεύσουν τον κόσμο.

siie.world

Vilma Red
© Vilma Red

Vilma Red
© Vilma Red

Vilma Red
© Vilma Red

Vilma Red
© Vilma Red

Vilma Red
© Vilma Red

Vilma Red
Vilma Red

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice