Swatch Bioceramic Collection
Bioceramic Collection © Swatch
Shopping

Η Swatch παρουσιάζει ένα νέο, αποκλειστικό υλικό: το Βιοκεραμικό

Πέντε νέα Big Bold ρολόγια σε βιοκεραμικό που θέλεις να τα αγγίξεις.

Η Swatch παρουσιάζει την πιο πρόσφατη καινοτομία της, το Βιοκεραμικό, με πέντε νέα Big Bold μοντέλα.

Τα ραντεβού μας με την Swatch έχουν γίνει συχνά πλέον, μια και η Ελβετική εταιρεία ρολογιών ακολουθεί μία νέα πολιτική συνεχών καινούργιων κυκλοφοριών και καινοτομιών στη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Και πάντα, οικοδεσπότες σε αυτές τις ψηφιακές μας συναντήσεις, είναι ο Bernardo Tribolet (επικεφαλής του Marketing Swatch) και ο Carlo Giordanetti (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Swatch International).

Αυτή τη φορά, το ραντεβού έκρυβε μία έκπληξη: ένα καινούργιο επαναστατικό υλικό που η Swatch έκρυβε σαν επτασφράγιστο μυστικό – και δικαιολογημένα.

Και αυτό είναι το Βιοκεραμικό.

Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection

Πριν λίγες μέρες, μετά από ένα intro με το νέο commercial που παρουσιάζει σημαντικές, υπέροχες εκδοχές του χρόνου και των διαστάσεών του, σε ανθρώπους από όλο τον πλανήτη, υπό τους ήχους του “Non, je ne regrette rien” της Edith Piaf, ο Bernardo και ο Carlo, σε ζωντανή σύνδεση με όλο τον κόσμο, μας υποδέχτηκαν ανάμεσα στις φυλλωσιές του “μαγικού δέντρου”, του Ρίκινου του Κοινού ή castor plant, το φυτό που πιστευόταν ότι είχε μαγικές ιδιότητες και μας δίνει το καστορέλαιο.

Από το καστορέλαιο, παράγεται, σε μορφή σκόνης το κεραμικό, και από εκεί ξεκινάει και η σύνθεση αυτού του νέου υλικού που ανήκει στην αποκλειστικότητα της Swatch.

Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection

Μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των πρώτων Swatch που κατασκευάστηκαν από υλικά φυσικής προέλευσης, τον Σεπτέμβρη του 2020, τώρα έρχεται ο συνδυασμός κεραμικού (κατά 2/3) και βιολογικής προέλευσης πλαστικού (κατά το 1/3) για να μας δώσουν το Βιοκεραμικό.

Οι δύο άνθρωποι της Swatch, καθισμένοι με ψηφιακό εφέ, αναπαυτικά μέσα σε έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό επάνω στο καντράν των νέων ρολογιών της Swatch, μας εξήγησαν όχι μόνο τη σύνθεση του Βιοκεραμικού αλλά και τη μεταξένια αίσθηση που έχει στην αφή, μία απαλή αίσθηση πούδρας, ματ επιφάνειας που χαρακτηρίζει τα 5 (προς το παρόν) νέα μοντέλα της εταιρείας.

Και ποιά άλλη θα ήταν η καλύτερη επιλογή για να λανσαριστεί αυτό το νέο υλικό, από τη νέα “μεγάλη και τολμηρή” διάσταση της σειράς των Big Bold;

Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection
 
Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection

Η κάσα του ρολογιού, διαμέτρου 47 mm, με βαθιά και αρχιτεκτονική δόμηση, παρέχει άπλετο χώρο και ένα διαφανές καντράν, το εμβληματικό “see-through” χαρακτηριστικό στοιχείο της Swatch ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την τέλεια, λεπτή λειτουργία του μηχανισμού ενώ η κορώνα είναι τοποθετημένη, με ένα κλείσιμο του ματιού, στη θέση της ώρας 2. Το λουράκι, το τζάμι και τα θηλάκια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό βιολογικής προέλευσης.

Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection
Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection

Τα πέντε πρώτα βιοκεραμικά ρολόγια, για να δοθεί έμφαση στο νέο υλικό, κυκλοφορούν σε πέντε χρώματα που, πραγματικά, είναι ιδανικά για την ματ, απαλή αίσθηση αφής: το μαύρο και το λευκό, κλασικά σχεδιαστικά statements, το γκρι που ψηφίστηκε “χρώμα της χρονιάς”, το αισιόδοξο παστέλ γαλάζιο και το απαλό αλλά δυναμικό ροζ.

Η εταιρεία διατηρεί το DNA της ατόφιο αφού, όπως είχε κάνει τo 1983, όταν ιδρύθηκε, παρουσιάζοντας την επαναστατική ιδέα ενός πλαστικού ρολογιού με άψογο μηχανισμό λιγότερων εξαρτημάτων (μόλις 51 μηχανικά μέρη), ποπ διάθεση και προσιτής τιμής, αργότερα με τα πρωτοποριακά Skin ή με τα Irony και τόσες άλλες ιδέες της, έτσι και τώρα ανανεώνει τη σχέση της με την καινοτομία και τα νέα υλικά, οδηγώντας τα ρολόγια της στο μέλλον.

Swatch Bioceramic Collection
© Swatch Bioceramic Collection

Τα Swatch παραμένουν τα ρολόγια για τα οποία μπορείς να συζητάς ώρες. Γιατί, if you know, you know. Tο κάθε ένα, κυριολεκτικά, μοντέλο της, είναι μία ευκαιρία για καινούργιες πληροφορίες, σκέψεις, αφορμή για κουβέντα και χιούμορ. Ακόμα και τα νέα Big Bold βιοκεραμικά μοντέλα της, είναι πακεταρισμένα σε όμορφα, μεγάλα κουτιά που κάποιος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, χαρακτήρισε “μικρά origami αριστουργήματα”.

Τα πέντε νέα Big Bold Swatch ρολόγια από Βιοκεραμικό θα βρίσκονται διαθέσιμα σε ψηφιακά αλλά και φυσικά καταστήματα από τις 15 Απριλίου.

Ενώ, μέχρι το τέλος του 2021, όλες οι βασικές προϊοντικές κατηγορίες Swatch θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δική τους εξερεύνηση στη χρήση του Βιοκεραμικού.

Περισσότερα στο https://www.swatch.com/el-gr/home

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice