House of Myrtle, τα αξεσουάρ που λατρεύουν οι νέες μαμάδες

Ένα αθηναϊκό brand με στιλ και αγάπη για το περιβάλλον

House of Myrtle: Ένα αθηναϊκό brand με στιλ και αγάπη για το περιβάλλον που δημιουργεί αξεσουάρ που λατρεύουν οι νέες οικογένειες και οι γυναίκες.

Εξωτικά μοτίβα, εντυπωσιακά πουλιά, τροπικά φυτά και αγαπημένες καλοκαιρινές εικόνες στολίζουν τη νέα συλλογή του House of Myrtle. Αφορμώμενη από την ανάγκη της για πρακτικά αλλά και όμορφα αξεσουάρ, η Σέβη Χατζηπαυλή δημιούργησε ένα ελληνικό brand που «παντρεύει» το στιλ και τη δημιουργικότητα με τη φύση σε καθημερινά, παιχνιδιάρικα αξεσουάρ για νέους γονείς -και όχι μόνο. Η επιλογή φυσικών και υψηλής ποιότητας υλικών συνιστά τη βασική φιλοσοφία του brand, προσφέροντας σε stylish προτάσεις για τις καθημερινές εμφανίσεις.

House of Myrtle

Ποια είναι η φιλοσοφία του House of Myrtle;
Το House of Myrtle είναι ένα σύγχρονο brand με αξεσουάρ που έχουν δημιουργηθεί με έμφαση στο design, τη χρηστικότητα και την ποιότητα των υλικών. Αξεσουάρ για γονείς, παιδιά, αλλά και όσους αγαπούν να συμπληρώνουν την εμφάνιση τους με ξεχωριστά κομμάτια. Xρησιμοποιούμε εκλεκτά φυσικά υλικά, βαμβακερά υφάσματα και βαφές με βάση το νερό, έτσι τα προϊόντα μας έχουν συγκεκριμένη αισθητική που αντικατοπτρίζει την αγάπη μας για μια ζωή πιο κοντά στη φύση. Επιπλέον, ο σχεδιασμός κάθε προϊόντος έχει μελετηθεί σε βάθος ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του χρήστη, είτε είναι ενήλικας είτε παιδί. Κάθε αντικείμενο είναι χειροποίητο και προσεκτικά φτιαγμένο, φέρνοντας ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από την επιλογή του ονόματος;
Το όνομα προέκυψε συνδυάζοντας πρόσωπα, συναισθήματα και βιώματα που είναι αγαπημένα και σημαντικά στη ζωή της οικογένειας μου. House, όπως σπίτι, ζεστασιά, φροντίδα, οικογένεια, μπαμπάς, μαμά, παιδί. Myrtle, όπως αγάπη, αγνότητα, ευημερία, ομορφιά, ηρεμία και σοφία.

House of Myrtle

Τι σημαίνει μόδα για σένα;
Η μόδα για μένα είναι η αίσθηση του να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Βλέπω τις τάσεις της μόδας περισσότερο σαν ιδέες από τις οποίες μπορούμε να διαλέγουμε ό,τι μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν την αίσθηση της προσωπικής αρμονίας.

Τι σε οδήγησε να δημιουργήσεις αξεσουάρ για γυναίκες και νέες οικογένειες;
Το ΗΟΜ προέκυψε από τις δικές μας ανάγκες αλλά και την αγάπη για δημιουργία. Όλα ξεκίνησαν από μία τσάντα παραλίας που έραψε η μαμά μου με βαμβακερό καμβά, την οποία λάτρεψα. Συμπωματικά, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχα μόλις ανακαλύψει αρκετές νέες ανάγκες, μιας και ήμουν νέα μαμά. Όταν είδα ότι δυσκολευόμουν να βρω προϊόντα που κάλυπταν τις ανάγκες μου και συγχρόνως ταίριαζαν στην αισθητική μου, γεννήθηκε η ιδέα ενός brand που θα συνδύαζε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας από εκεί, η ιδέα αυτή εμπλουτίστηκε, εξελίχθηκε και με τη βοήθεια της αδερφής μου, το House of Myrtle έγινε πραγματικότητα.

House of Myrtle

Ήταν πιο εύκολο ή πιο δύσκολο απ’ όσο φανταζόσουν; 
Προσωπικά, και μόνο η σκέψη μίας νέας αρχής μου φαίνεται πάντα δύσκολη. Ερχόμενη από τελείως διαφορετικό επαγγελματικό κλάδο, ήταν πράγματι πολύ δύσκολο να στηθεί ένα brand που όχι μόνο εμπορεύεται, αλλά σχεδιάζει και παράγει όλη τη γκάμα προϊόντων του. Από το να βρούμε τους κατάλληλους συνεργάτες για τα υλικά και την κατασκευή των προϊόντων, μέχρι το στήσιμο του δικού μας e-shop αλλά και το εμπορικό κομμάτι που ακολουθεί, ξεκινήσαμε από το μηδέν και με πολλή έρευνα, δοκιμές αλλά και λάθη, καταλήξαμε εδώ που είμαστε σήμερα, και ακόμα μαθαίνουμε.

Η γυναίκα θέλει κομψά αξεσουάρ αλλά η μαμά ανθεκτικά. Πώς καταφέρνεις να τα συνδυάσεις; 
Χρησιμοποιώντας ανθεκτικά υλικά που για χρόνια θεωρούνταν πιο «απλά» και μετατρέποντας τα σε κομψά και stylish αξεσουάρ με το ενδιαφέρον design και τα πρωτότυπα hand-drawn prints. Όλα αυτά, παραμένοντας πάντα πιστοί στην αγάπη μας για φυσικά υλικά που αποτελεί και το βασικό στοιχείο του brand.

House of Myrtle

Από τον σχεδιασμό μέχρι τα υλικά και την κατασκευή, πόσο Made in Greece είναι οι δημιουργίες σου;
Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι τα προϊόντα μας είναι σχεδόν αποκλειστικά made in Greece. Μόνη εξαίρεση αποτελούν ελάχιστα εξειδικευμένα υλικά που αναγκαστικά αναζητήσαμε στο εξωτερικό. Προμηθευόμαστε τα βασικά μας υφάσματα από μικρά ελληνικά υφαντήρια και τα περισσότερα μέρη για την κατασκευή από ελληνικές εταιρίες. Δημιουργούμε τα δικά μας prints τα οποία τυπώνονται εδώ (στην Ελλάδα) και η κατασκευή γίνεται επίσης εδώ, τόσο in-house όσο και σε συνεργασία με μία μικρή οικογενειακή βιοτεχνία.

House of Myrtle

Πόσο σημαντικό είναι το sustainability για το brand σου; Πώς διασφαλίζεται; 
Το House of Myrtle ήταν εξαρχής συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος προς την εξέλιξη στη μόδα, και όχι μόνο. Επιλέγουμε συνειδητά τη χρήση φυσικών υλικών, που είναι ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα αλλά και τη συνεργασία σχεδόν αποκλειστικά με βιοτεχνίες και εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα και λειτουργούν με γνώμονα τις ίδιες αρχές με εμάς.

House of Myrtle

Tropical prints, εξωτικά πουλιά, χαρούμενα καλοκαιρινά μοτίβα, ποια είναι η έμπνευση πίσω από τη νέα σου συλλογή; 
Η φύση γύρω μας είναι αστείρευτη και εντυπωσιακή. Τι άλλο να χρειαστεί κανείς για έμπνευση; Πλάσματα, καρποί, σχηματισμοί, ο φυσικός κόσμος ξεχειλίζει από ομορφιά και εμείς σε κάθε συλλογή βρίσκουμε τρόπους να την αποτυπώσουμε στα σχέδια μας.

House of Myrtle

Πώς φαντάζεσαι τη γυναίκα ή την οικογένεια που επιλέγει House of Myrtle προϊόντα; 
Τα σχέδια και τα prints που επιλέγουμε, σε συνδυασμό με την χρήση φυσικών υλικών αποτελούν μία νέα προσέγγιση στη δημιουργία αξεσουάρ. Προσφέρουμε sustainable και stylish επιλογές για είδη που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στο design. Κάποιος που επιλέγει House of Myrtle είναι μέρος μίας τεράστιας παρέας με cool και χαλαρή διάθεση αλλά και σεβασμό προς τη φύση και τις ευαίσθητες ισορροπίες της.

House of Myrtle

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice