Δύο σχεδιαστές κι ένα ιδιαίτερο εργαστήριο κοσμημάτων στο Κουκάκι

Το Both Jewellery Studio εκφράζει την κουλτούρα της ομαδικότητας ως συνεργασία δύο σχεδιαστών σύγχρονου κοσμήματος

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Both Jewellery Studio: Η Βάσια Παχή και ο Γιώργος Γιαννούτσος, δύο σχεδιαστές με κοινή αγάπη για το κόσμημα, άνοιξαν το δικό τους εργαστήριο στην Ακρόπολη.

Το Both Jewellery Studio είναι ένα νέο κατάστημα και εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων στην περιοχή της Ακρόπολης. Αν και ιδρύθηκε σε περίοδο απομόνωσης λόγω της πανδημίας, εκφράζει την κουλτούρα της ομαδικότητας ως συνεργασία δύο σχεδιαστών σύγχρονου κοσμήματος, αξία που χαρακτηρίζει την πορεία τους από την αρχή της.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studio

Η Βάσια Παχή και ο Γιώργος Γιαννούτσος, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες (αρχιτεκτονική, φυσική, μουσική), συναντήθηκαν το 2012 σε μία ομάδα σχεδιασμού δημιουργικού κοσμήματος με δάσκαλο – καθοδηγητή τον Άκη Γκούμα. Από τότε η παράλληλη πορεία τους μέσα από συμμετοχές σε εικαστικές και εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνέκλινε, δημιουργώντας το Both Studio λίγο πριν τις αρχές του 2021.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studio

Ο μικρός χώρος που φιλοξενεί το κατάστημα και το εργαστήριο κοσμημάτων στο Κουκάκι σχεδιάστηκε από τους ίδιους με γνώμονα την εργονομία (υπάρχουν λύσεις που εφαρμόζονται στα tiny houses!) και συνδυάζει βιομηχανικά και φυσικά υλικά που συναντάμε και στα κοσμήματα τους. Τα έπιπλα που εξοπλίζουν το studio είτε σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους ίδιους, είτε προέκυψαν από την πλήρη ανακατασκευή παλιών βιτρινών εφαρμόζοντας ως άποψη την έννοια της επανάχρησης υλικών και αντικειμένων.

Both Jewellery Studio

Οι δουλειές των δύο σχεδιαστών αν και διαφορετικές μεταξύ τους αντανακλούν τις κοινές τους αξίες που είναι ο θαυμασμός για την φύση και τον άνθρωπο, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια, η απλότητα και η αισθητική ισορροπία. Ο στόχος τους είναι να διευρύνουν τα όρια του κλασικού κοσμήματος και να φέρουν το σύγχρονο design πιο κοντά στην καθημερινότητα του ελληνικού κοινού.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studiov

Τα κοσμήματα της Βάσιας με καθαρά αρχιτεκτονικό – γεωμετρικό ύφος, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και ακρυλικά φύλλα, υλικά που υπογραμμίζουν τη βιομηχανική αισθητική τους, χαρακτηρίζονται από την καθαρότητα των γραμμών και των σχημάτων, τον δυναμισμό καθώς και την σχεδιαστική τους καινοτομία.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studio

Η δουλειά του Γιώργου παρουσιάζει ποικιλία οργανικών και γεωμετρικών σχημάτων. Μέσα από την πλαστικότητα της φόρμας και το γήινο στοιχείο των υλικών αντανακλά οικειότητα και ευαισθησία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση των ημιπολύτιμων πετρωμάτων με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο, είτε ως θραύσματα ένθετα στο ασήμι, είτε με τη μορφή «μωσαϊκού» (terrazzo) δημιουργώντας μικρογραφία των οικιών μας δαπέδων. Οι τεχνικές αυτές προέκυψαν έπειτα από μακροχρόνιο πειραματισμό με τα υλικά, ως αγαπημένη πρακτική του δημιουργού.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studio

Το Both Jewellery Studio αναλαμβάνει όλα τα στάδια, από τη σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση των συλλογών του ή των μοναδικών κοσμημάτων για τις ιδιαίτερες στιγμές του κοινού του.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studio

Εκτός από το Both Studio στην περιοχή της Ακρόπολης, τη δουλειά των δύο σχεδιαστών μπορείτε να βρείτε στο Instagram αλλά και στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα όπως και στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Both Jewellery Studio

Both Jewellery Studio

Info: Βεΐκου 9, Κουκάκι, μετρό Ακρόπολη, 2114167791, Email: info@bothstudio.gr, Etsy shop: www.bothstudio.gr, Instagram: Both Jewellery Studio, Facebook: Both Jewellery Studio

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice