7 μαγαζιά με χειροποίητα σανδάλια στην Αθήνα

Οι έλληνες σχεδιαστές που απογειώνουν το απόλυτο ελληνικό παπούτσι

Πού θα βρεις ωραία χειροποίητα σανδάλια στην Αθήνα: Ancient Greek Sandals, DiGaïa, Ēsiot, Traveller’s Shoes, Sandalista, Greek Chic Handmades, Savopoulos Athens

Η εποχή που τα ελληνικά σανδάλια ήταν απλά ένα σουβενίρ για τους τουρίστες που επισκέπτονταν τη χώρα μας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ταλαντούχοι έλληνες σχεδιαστές επένδυσαν στο χαρακτηριστικό υπόδημα δημιουργώντας χειροποίητα σανδάλια που συνδυάζουν την ιστορία του χθες με την κομψότητα και τις απαιτήσεις του σήμερα. Μοναδικά σχέδια, γεμάτα χρώμα, φαντασία, μεράκι και κορυφαίας ποιότητας υλικά αναδεικνύουν το ελληνικό design και φέρνουν στα πόδια μας το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού. Ένα παπούτσι ελαφρύ και άνετο που συνοδεύει κάθε μας βόλτα αυτές τις ζεστές μέρες και απογειώνει το στιλ μας. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας ελληνικά brands για σανδάλια που ξεχωρίζουν.

Ancient Greek Sandals

Εκεί που η αρχαία ελληνική μυθολογία συναντά την αρχαία ελληνική τέχνη, η Χριστίνα Μαρτίνη και ο Νικόλας Μινόγλου δημιούργησαν ένα brand χειροποίητων σανδαλιών που κατέκτησε τον κόσμο. Με ιδιαίτερα σχέδια και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μόδας όπως Mary Katrantzou, Marios Schwab (Zeus & Δione), Peter Pilotto, Harley Viera Newton, La Sirenuse Positano, το ελληνικό σανδάλι έγινε η επιτομή του chic. Κατασκευάζονται τοπικά από έμπειρους τεχνίτες με παραδοσιακό τρόπο, ενώ το δέρμα τους δεν περιέχει χημικά και «γερνάει» όμορφα στο χρόνο.

Flagship store Κολοκοτρώνη 1, Αθήνα, 2103230938, www.ancient-greek-sandals.com


Di Gaïa

Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου πήγε στο Μιλάνο, έμαθε τα πάντα για το χειροποίητο παπούτσι, έζησε και εργάστηκε στην Ευρώπη σε γνωστούς οίκους μόδας και ευτυχώς για εμάς επέστρεψε στην Ελλάδα δημιουργώντας το brand της Di Gaïa. Τα σανδάλια (και οι εσπαντρίγιες) που σχεδιάζει σε κάνουν να ανυπομονείς για τις διακοπές σου, για τις βόλτες δίπλα στη θάλασσα, την περιπλάνηση στα σοκάκια, το ποτό με τους φίλους κάτω από την πανσέληνο. Αυτό άλλωστε είναι και το ταλέντο της, να σε ταξιδεύει με την τέχνη της.

digaia.com, 2107240635


Ēsiot™

Η σχεδιάστρια Ειρήνη Σιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Τήνο, ερωτεύτηκε τον κόσμο του χειροποίητου υποδήματος και δημιούργησε το δικό της brand. Κάθε συλλογή εμπνέεται από ένα ελληνικό νησί, οπότε καταλαβαίνεις ήδη πως τα σανδάλια της θα σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά. Τα Ēsiot™ συνδυάζουν ως στιλ το σανδάλι του μονομάχου (gladiator sandal) με την εσπαντρίγια και το creeper (που φορούσαν οι στρατιώτες στην αφρικανική έρημο). Κατασκευασμένα στην Ελλάδα από ντόπιους τεχνίτες, τα σανδάλια αποτελούνται από 100% αυθεντικά δέρματα, υψηλής ποιότητας σόλα VIBRAM®, καθώς και χρωματιστά, ανατομικά gels.

Showroom, Βουκουρεστίου 16, Κολωνάκι, 2103600041, esiot.gr


Traveller’s Shoes

Σου έχει τύχει να φορέσεις παπούτσια τόσο απαλά και άνετα που να ξεχάσεις ότι τα φοράς; Αυτό θα πάθεις όταν μπουν τα πόδια σου στα σανδάλια Traveller's Shoes που δημιουργούν η Στεφανία και ο Μιχάλης. Κάθε ζευγάρι είναι χειροποίητο, από 100% δέρμα , με τεχνολογία Anatomic& Soft για να εφαρμόζουν καλά σε κάθε πόδι, αλλά και τεχνολογία Memory Foam στον πάτο για να είναι άνετα σε κάθε βήμα. Η φετινή τους καμπάνια “Island Breeze” είναι ξεκάθαρα ένα μακροβούτι στο ατελείωτο μπλε του Αιγαίου παρέα με ένα ζευγάρι κομψά σανδάλια.

Ιωαννίνων 7, Γέρακας, 2114073728, travellershoes.gr


Sandalista

Mίνιμαλ αισθητική και κοσμοπολίτικος αέρας χαρακτηρίζει τα σχέδια της Σταυρούλας Βλαχάκου που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για σένα. Ίσως να είναι κι έτσι αφού μέσα στο κουτί που παραλαμβάνεις τα Sandalista γράφει τ’ όνομά σου. Κάθε ζευγάρι είναι χειροποίητο, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά, από το αυθεντικό δέρμα σε κορυφαίες ποιότητες μέχρι τα αξεσουάρ. Είναι ανατομικά και έχουν την έμπνευσή τους σε εικόνες από όλο τον κόσμο αλλά και στην αρχαία ιστορία των σανδαλιών.

Showroom: Αιμ. Βεάκη 58, Περιστέρι, www.sandalista.gr


Greek Chic Handmades

«Για εμάς, το Greek Chic Handmades είναι ένα ηλιοκαμένο φιλί στα λατρεμένα νησιά των Κυκλάδων» γράφει η Ελευθερία Τυράκη και νομίζω αυτό τα λέει όλα. Με σήμα τον λαμπερό, ελληνικό ήλιο και μίνιμαλ αισθητική, εδώ κατασκευάζονται χειροποίητα σανδάλια από εξειδικευμένους τεχνίτες και υψηλής ποιότητα δέρματα με έμπνευση το βαθύ μπλε και το μαγικό φως του Αιγαίου. Με γνώμονα το sustainability, όλα τα προϊόντα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας, ώστε να μην «περισσεύει» τίποτα. Σημείωσε ότι εδώ θα βρεις και νυφικά σανδάλια αν θες να δώσεις boho στιλ στην πιο ξεχωριστή μέρα σου.

Showroom: Ιάσονος 37 & Ακροκορίνθου 18, Περιστέρι, 2114079568, greekchichandmades.gr


Savopoulos Athens

Το εργαστήρι υποδηματοποιίας Savopoulos Athens που ξεκίνησε το 1946 ως τσαγκαράδικο, εξειδικεύεται στο γυναικείο σανδάλι. Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε με τον παππού Βασίλη Σαββόπουλο, πέρασε στο γιο Παναγιώτη και τώρα στον εγγονό Χάρη. Με υψηλής ποιότητας ελληνικά δέρματα, δημιουργούν στο χέρι μοναδικά σχέδια σανδαλιών που όχι μόνο αγκαλιάζουν αλλά και «στολίζουν» τα γυναικεία πόδια. Εκτός από τα κλασικά σχέδια και τις νέες τους συλλογές, μπορείς αν θέλεις να τροποποιήσεις κάποιο σχέδιο στο γούστο σου ή να παραγγείλεις ένα όπως το έχεις φανταστεί.

Οδός Σκρα 94, Καλλιθέα, etsy.com/shop/savopoulos/