Βάσω Τσιρτσίκου - Cute Morello
Βάσω Τσιρτσίκου
Shopping

H Βάσω Τσιρτσίκου ράβει τα πιο cute cotton pads για ντεμακιγιάζ

Στο brand της Cute Morello θα βρεις επίσης υφασμάτινες μάσκες, νεσεσέρ, scrunchies και αξεσουάρ που πλέκει με βελονάκι

Cute Morello: Η Βάσω Τσιρτσίκου ράβει φιλικά προς το περιβάλλον αξεσουάρ μόδας και ομορφιάς, όπως reusable cotton pads για ντεμακιγιάζ, scrunchies κά.

Ο λόγος που εξακολουθώ να μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα στο TikTok είναι γιατί κάποιες φορές ανάμεσα σε χιουμοριστικά και «καμένα» βίντεο, μου πετάει και κάτι αξιολόγο, όπως ένα μικρό ελληνικό brand που επενδύει στη βιωσιμότητα. Κάπως έτσι είδα και ένα βίντεο με την Βάσω Τσιρτσίκου να κάνει boxing μία από τις παραγγελίες των reusable cotton pads της και μπήκα στο προφίλ του brand της, Cute Morello. Οι αναρτήσεις της δείχνουν πόσο γλυκιά και συμπαθητική είναι, ενώ ο τρόπος που μιλάει για τα προϊόντα της φανερώνει πόση αγάπη βάζει σε ό,τι δημιουργεί. Η Βάσω σχεδιάζει και ράβει επαναχρησιμοποιούμενα υφασμάτινα pads για ντεμακιγιάζ που μπορείς να παραγγείλεις σκέτα, σε πουγκί ή σε τσαντάκι (επίσης υφασμάτινα), scrunchies για τα μαλλιά, προστατευτικές μάσκες και βαμβακερά νεσεσέρ καλλυντικών. Η ίδια ασχολείται επίσης με το πλέξιμο με βελονάκι δημιουργώντας πολύ ωραία χειμωνιάτικα headbands, κουβερτάκια, καλάθια αλλά και ρούχα! Με λίγα λόγια, η δημιουργικότητά της δύσκολα περιορίζεται!

Παρόλο που σπούδασε εργοθεραπεία, γρήγορα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε παρά να κάνει επάγγελμα την αγαπημένη της ασχολία. «Η ιστορία μου ξεκινάει στην εφηβεία όταν μέσα από ένα αστείο βρέθηκα μ' ένα βελονάκι και ένα κουβάρι νήμα στα χέρια. Μαγεύτηκα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέληξα να πλέκω ό,τι πλέκεται! Ο μπαμπάς μου βλέποντας ότι το πλέξιμο δε μου είναι αρκετό, μου πήρε την πρώτη μου ραπτομηχανή και εκεί βρήκα το "νόημα της ζωής". Εκτός από τις καλλιτεχνικές μου ανάγκες βέβαια, κάλυπτα και τις πρακτικές, διότι ούσα plus size στα 00's ήταν μονόδρομος να πάρω τα ψαλίδια στο χέρι και να ράψω αυτό που ήθελα να φορέσω, μιας και η βιομηχανία της μόδας τότε δε μου το “επέτρεπε”».

Λίγα χρόνια αργότερα γεννιέται το Cute Morello, ένα σύγχρονο brand που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Σέβεται το περιβάλλον, την οικονομία και τον πελάτη που θα το εμπιστευτεί. «Έχουμε προϊόντα που προάγουν την οικολογία και δίνουν λύσεις ώστε να αντικατασταθούν τα μιας χρήσης (βλ. cotton pads). Κατά την παραγωγή ανακυκλώνουμε σε νέες κατασκευές τα υφάσματα και τα νήματα που δε χρειάζονται, ώστε να έχουμε τους ελάχιστους ρύπους. Το packaging που φτάνει στον πελάτη είναι plastic free και ανακυκλώσιμο. Επίσης τα Cute Morello είναι ένα brand που δεν αποκλείει κανένα σώμα γι' αυτό και δεν υπάρχουν μεγέθη αλλά τα ρούχα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας στα μέτρα του εκάστοτε σώματος», εξηγεί η Βάσω.

Τι σας οδήγησε στην απόφαση για τη δημιουργία ενός τέτοιου brand;
Ένιωθα την ανάγκη να μοιραστώ την αγάπη μου για δημιουργία. Είχα πολλές ιδέες και σχέδια που δεν μπορούσα πλέον να κρατήσω για εμένα. Ήθελα να πλέκω για όλο τον κόσμο και κάθε μπάνιο να έχει έστω ένα reusable cotton pad. Στην αρχή δίσταζα γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να επικοινωνήσω σωστά στον κόσμο αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου. Εν τέλει το τόλμησα γιατί έχω τις καλύτερες και πιο υποστηρικτές φίλες του κόσμου, οι οποίες μου θύμισαν πόσο πίστευα σε αυτό το εγχείρημα.

Η ιδέα σας πήρε μορφή σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον κόσμο και τη μόδα λόγω της πανδημίας. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε; 
Οι δυσκολίες ήταν στην αρχή καθαρά πρακτικές. Όλα γίνονταν από απόσταση σε αργούς ρυθμούς και με αρκετές καθυστερήσεις. Όταν όμως όλα αυτά συντονίστηκαν ήρθαν άλλες δυσκολίες πιο βαθιές και ουσιαστικές. Φοβήθηκα αν μέσα σε όλη αυτό που ζούσαμε υπήρχε χώρος για ένα νέο brand. Είχε χαθεί και η ανθρώπινη επαφή κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα και το brand, αλλά ευτυχώς οι φόβοι μου δεν επιβεβαιώθηκαν και έχουν μετατραπεί σε δύναμη και λαχτάρα για το μέλλον.

Πλεκτή κορδέλα μαλλιών Cute Morello

Πλεκτή κορδέλα μαλλιών Cute Morello

Πλεκτή κορδέλα μαλλιών Cute Morello

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα σχέδιά σας; 
Με εμπνέει η καθημερινότητα και με ενδιαφέρει να μπορέσω να την κάνω πιο όμορφη. Λατρεύω το κέντρο της Αθήνας, η ενέργεια του για μένα είναι μοναδική. Μια βόλτα στο κέντρο πάντα με βοηθάει για να γεμίσω εικόνες και μυρωδιές. Και τέλος λατρεύω παλιές σειρές και ρομαντικές ταινίες.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια μεγάλη στροφή προς την «αργή μόδα» και τη βιωσιμότητα. Ποια είναι η γνώμη σας;  
Πόσο υπέροχο είναι αυτό! Το περίμενα να γίνει χρόνια! Είναι πολύ σημαντικό και μου δίνει τρομερή χαρά. Από τη μία κάνει καλό στις μικρές επιχειρήσεις και κατ΄επέκταση στην οικονομία η αργή μόδα είναι πιο εμπνευσμένη, έχει πρόσωπο, σκοπό, νόημα και καλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται οι δημιουργίες σας; 
Τα Cute Morello απευθύνονται σε κάθε γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της, αγαπάει το δέρμα της και το περιβάλλον. Απευθύνονται σε όλες όσες αγαπούν το χειροποίητο και θέλουν να ξέρουν ότι το προϊόν που αγοράζουν έχει παραχθεί στην Ελλάδα από μια άλλη γυναίκα.

Scrunchies μαλλιών

Scrunchies μαλλιών

Scrunchies μαλλιών

Πού μπορεί να βρει κάποιος τα Cute Morello;
Τα Cute Morello προς το παρόν τα βρίσκετε στη σελίδα τους στο Instragram και σε λίγους μήνες ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμο και το eshop μας. Επίσης υπάρχουν και σε διάφορα τοπικά καταστήματα, κυρίως στην Αθήνα.

Μελλοντικά σχέδια;
Στα άμεσα σχέδια μας είναι η κατασκευή του eshop και η προσθήκη ενός ακόμα οικολογικού προϊόντος που θα έρθει να αντικαταστήσει ακόμα προϊόν μιας χρήσης -δεν θα το αποκαλύψω όμως για να μη χαλάσει το σασπένς!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice