5 ελληνικά brands με χειροποίητα φυτικά κεριά

Κεριά ιδανικά για διακόσμηση, για να δημιουργήσεις χαλαρή ατμόσφαιρα ή για να κάνεις ένα ξεχωριστό δώρο

Χειροποίητα φυτικά κεριά σόγιας από τα ελληνικά brands Laouta, Choe, Sensual Flames, ke•ri, m.e.art studio.

Ο χειμώνας είναι η εποχή που όλοι απολαμβάνουμε το σπίτι και τη ζεστασιά του περισσότερο από οτιδήποτε. Εκτός από τις φλις κουβέρτες, τις χοντρές κάλτσες και τα ζεστά ροφήματα, αγαπάμε πολύ και τα κεριά που είναι ωραίο ντεκόρ, γεμίζουν το σπίτι με υπέροχα αρώματα και ενισχύουν τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό ξεχωρίσαμε πέντε ελληνικά brands που δημιουργούν χειροποίητα φυτικά κεριά από σόγια – μια φυσική εναλλακτική, φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχουν καθαρή καύση, δεν είναι τοξικά, διαρκούν περισσότερο και τα κατάλοιπά τους καθαρίζονται εύκολα με νερό και σαπούνι. Α ναι, μπορείς να ενυδατώσεις και τα χέρια σου απλώνοντας λίγο από το κερί την ώρα που καίγεται.

Laouta
Την πρώτη φορά που μύρισα κερί σόγιας ήταν όταν μου έφεραν δώρο ένα καλάθι με φυσικά προϊόντα Laouta. Ήταν σε ένα ολόλευκο χειροποίητο κεραμικό βαζάκι, με ξύλινο φιτίλι και μύριζε μαγικά. Από τότε εκείνοι συνεχίζουν να δημιουργούν κεριά με «ελληνικά» αρώματα, όπως πικραμύγδαλο, ρετσίνι, ρόδι, σύκο και… μελομακάρονο, κι εγώ συνεχίζω να τα στολίζω σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.
Νοταρά 44, Πειραιάς, 2111846679, laoutashop.com

 

 

Choe
Η χοή ήταν ένα ειδικό υγρό για τις σπονδές στην Αρχαία Ελλάδα. Σήμερα, ο Σπύρος και η Ελένη Μουμούρη από τη γραφική Κέρκυρα δημιουργούν μοναδικά κεριά εμπνευσμένα από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως ξύλο ή γυαλί και αρώματα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή φύση, οι δημιουργίες τους έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας που θα ήθελες να έχεις στο χώρο σου. Οι συσκευασίες τους είναι πολύ ιδιαίτερες και έχουν στο ιστορικό τους ενδιαφέρουσες συνεργασίες με το ΕΜΣΤ, τη Zeus+Δione, το Μουσείο Μπενάκη, την Ergon Mykonos, κά.

 

 

Sensual Flames
Ποτέ πριν ένα κερί δεν ήταν τόσο ατμοσφαιρικό. Ανδρικά και γυναικεία σώματα, γεωμετρικά πρόσωπα και μοτίβα, χριστουγεννιάτικες πινελιές. Η Ευδοκία πειραματίζεται διαρκώς με τα χρώματα και τα αρώματα των κεριών, οπότε πάντα κάτι νέο περιμένει στη συλλογή της να το ανακαλύψεις. Μπορείς φυσικά να παραγγείλεις το σχέδιο που σου αρέσει με συγκεκριμένο χρώμα ή άρωμα, αν και εγώ προτιμώ τις ευφάνταστες δημιουργίες της.

 

 

ke•ri
Εκτός από τα χειροποίητα κεριά σόγιας που έρχονται σε διάφανα ή μαύρα βαζάκια με υπέροχα αρώματα που ξυπνούν αναμνήσεις, όπως baby powder, gold orchid, whiskey caramel, στο ke•ri δημιουργούν και αρωματικά χώρου με εξίσου δυνατά αρώματα. Προσωπικό αγαπημένο το καλοκαιρινό watermelon sugar, αλλά νομίζω δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς ούτε στους χειμωνιάτικους συνδυασμούς, όπως μήλο και κανέλα.

 

 

m.e.art studio
Τι θα έλεγες για ένα τυχερό ρόδι που καίγεται αργά στο τραπεζάκι του σαλονιού; Ίσως να προτιμάς μια κολοκύθα για καλοτυχία ή ένα χριστουγεννιατικό χωριό που θα ταιριάζουν τέλεια ως διακόσμηση πάνω από το τζάκι και θα τα ανάψεις ένα βράδυ που θες να χαλαρώσεις. Αυτά και πολλά ακόμη σχέδια θα βρεις εδώ, όπως αρχαιοελληνικά αγάλματα, γεωμετρικά σχέδια, «σύννεφα» και «κορμοί» σε ιδιαίτερες αποχρώσεις με χρυσές λεπτομέρειες. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, ανυπομονώ να στολίσω στο σπίτι αυτά τα τρομερά μίνι ταρανδάκια, ελαφάκια, αγγελάκια, αγιοβασιλάκια!

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice