Τα υπέροχα hoodies που υπογράφουν 5 νέοι έλληνες σχεδιαστές

Το ελληνικό street wear στα καλύτερα του και τι να διαλέξεις

​Μάθε για τις 5 ελληνικές street εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει για τα μοναδικά τους hoodies

Υπάρχουν κάποιοι που χρειάστηκε μια καραντίνα για να υιοθετήσουν τα hoodies ως βασικό στοιχείο της ντουλάπας τους. Κατά βάση όμως, το φούτερ είναι ένα αγαπημένο κομμάτι για τον περισσότερο κόσμο ανεξαρτήτως φύλου, σωματότυπου, στιλ -και γιατί όχι-  ηλικίας. Μέσα σε μια δεκαετία, το ταπεινό φούτερ έχει ξεφύγει από τα κλισέ που το ήθελαν να φοριέται κυρίως από εφήβους, γυμναστηριακούς τύπους και το πολύ για μία βόλτα μέχρι το περίπτερο. Με την βοήθεια της τάσης του athleisure, των unisex γραμμών και της ροπής των μεγάλων οίκων προς την street αισθητική, τα hoodies έχουν φτάσει να αποτελούν σύμβολο κύρους και attitude. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα logo πάνω σε φούτερ πρεσβεύει κάποιο δυνατό μήνυμα που θα ήθελε να περάσει ο σχεδιαστής. Τα έχουμε δει στα outfits των μεγαλύτερων style icons, σε casual συνδυασμούς με χαλαρά jeans και αθλητικά, είτε δίνοντάς τους μια formal προσέγγιση με σακάκια, μεταξωτές midi φούστες και ψηλοτάκουνα.

Εξαιρετικοί εκπρόσωποι της τάσης είναι τα ελληνικά streetwear brands. Μικρές ή μεγάλες local επιχειρήσεις με κέντρο τα t-shirts και τα hoodies, έχουν αρχίσει να κερδίζουν σημαντικό έδαφος ακόμα και στο εξωτερικό. Υπηρετούν όλα τα στοιχεία και την δυναμική του streetwear, προβάλλοντας μια δική τους μοναδική ταυτότητα. Και όσο και αν πιστεύεις ότι ένα φούτερ από κάποιο μεγάλο brand θα «ανεβάσει» το στιλ σου, άλλο τόσο θα το ανεβάσουν τα φούτερ από τα παρακάτω brands, στηρίζοντας παράλληλα νέους Έλληνες σχεδιαστές.

Pressure/Πρεσσούρ

 

 

Ο Θεόδωρος Γιαννιτσάκης γεφυρώνει το Παρίσι με την Αθήνα με σκοπό του να μεταφέρει το cult στυλ της Μεσογείου, παγκοσμίως. Το προσωπικό του project «Pressure» ξεκίνησε στο Παρίσι ως διαφημιστική εταιρεία με συνεργασίες μεγάλων οίκων μόδας. Ύστερα έγινε περιοδικό, εταιρεία ρούχων και gallery. Ρίχνοντας μια μάτια στο pressureclothes.com το μάτι σου θα πέσει πάνω στα ιδιαίτερα τυπώματα των hoodies και shirts, τα οποία αντικατοπτρίζουν υπέροχα την «uncool» αισθητική. Ελληνικές γραμματοσειρές μπλεγμένες με αραβικές, logos με κίονες και μπόλικες αναφορές στην μεσογειακή (υπό) κουλτούρα. Μια mega τάση στα φούτερ και γενικά στο street wear.

HARDCLO

 

 

Με έδρα του την Αθήνα, ο στιλίστας Γιώργος Μεσημέρης, αφουγκράζεται τις πολυπολιτισμικές εικόνες της πόλης του και δημιουργεί streetwear κομμάτια με δυνατή ταυτότητα. Το brand έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σημαντικά στην εγχώρια street κουλτούρα με σήμα κατατεθέν τα hoodies ή t-shirts με το λογότυπο «Hard» σε κυριλλικό αλφάβητο. Η δύναμη των λέξεων και η χρήση διαφορετικών αλφάβητων παίζουν σημαντικό ρόλο στην έμπνευση του σχεδιαστή. Ένα από τα πιο φρέσκα ελληνικά brands, με minimal γραμμές και συλλογές γεμάτες έμπνευση.

Sneakaces

 

 

Αν ψάχνεις για φούτερ με την πιο premium ποιότητα, σίγουρα θα τα βρεις στο Sneakaces. Κάθε τους κομμάτι φτιάχνεται με μεράκι στο χέρι σε ένα μικρό εργοστάσιο της Αθήνας, το οποίο έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Οι επιρροές είναι αμιγώς urban, θυμίζοντας αρκετά τα αμερικανικά πρότυπα του streetwear. Αν είσαι λάτρης του snow board ή γενικά των απαιτητικών sports, μπορείς να βρεις ακόμη και tech hoodies με αδιάβροχες ιδιότητες, πρακτικές τσέπες και ενσωματωμένα full faces. Αν από την άλλη θέλεις ένα καθημερινό φούτερ με στιλ, η νέα χειμερινή τους κολεξιόν είναι γεμάτη από δυναμικά χρώματα, με το neon πράσινο να ξεχωρίζει.

Hackney

 

 

Το 2018, δυο φίλοι με μηδενικό budget και ένα μεγάλο όνειρο, δημιούργησαν το brand Ηackney.Η έδρα τους είναι η Θεσσαλονίκη και σκοπός τους είναι να ενισχύσουν την κουλτούρα του «shop local». Όπως περιγράφει και ο creative director της εταιρείας «Ένας από τους στόχους μας είναι να επικοινωνήσουμε την ενέργεια του να φοράς ένα ρούχο που ξέρεις ότι γεννήθηκε στην γειτονιά, πόλη ή χώρα σου». Το ύφος των ρούχων της Hackney προσεγγίζει την skate αισθητική, προτείνοντας ενδιαφέροντα prints και cool γραμμές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας υλικά. Άλλο ένα μεγάλο θετικό είναι οι φιλικές για όλους τιμές.

HVNT

 

 

Πάμε πάλι προς την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Γαλάτσι. Η εταιρία HVNT έχει αγαπηθεί για τον αυθεντικό street χαρακτήρα της, με τα φούτερ της να φοριούνται από νέους που ασπάζονται την «κουλτούρα του δρόμου» και από ακόλουθους της hip hop σκηνής. Ιδρύθηκε το 2014 και από τότε κατασκευάζει κομμάτια με έμφαση στη διαχρονικότητα, στις minimal γραμμές και στην επιλογή υψηλής ποιότητας υφασμάτων. Αντλούν την έμπνευση τους από την απλή,καθημερινή ζωή, την τέχνη και την μουσική. Σύντομα αναμένεται μια νέα χειμερινή συλλογή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice