Μοleskine: Αυτό το ημερολόγιο διαλέξαμε για φέτος

Είναι η χρονιά της Τίγρης και η Moleskine το γιορτάζει με 3 συλλεκτικά σημειωματάρια του Κινέζου καλλιτέχνη Lok Ng που μπορείτε να βρείτε και στην Αθήνα

Η Moleskine γιορτάζει το 2022, την Κινέζικη χρονιά της Τίγρης, με 3 σημειωματάρια περιορισμένης κυκλοφορίας, ζωγαφισμένα από τον Κινέζο καλλιγράφο Λοκ Νγ.

Κάθε χρόνο, η Moleskine γιορτάζει το Νέο Σεληνιακό Έτος αφιερώνοντας ένα σετ από σημειωματάρια για να γεμίσουν, από τους φανς της μάρκας, χειρόγραφες ιδέες, σκέψεις, σχέδια, επιθυμίες και doodles. Η χρονιά θα είναι τυχερή, αν την τυλίξουμε με ωραία χειρόγραφα λόγια.

 

Η φετινή χρονιά, το 2022, είναι η Χρονιά της Τίγρης. Η Moleskine ζήτησε από τον Κινέζο καλλιγράφο και γραφίστα, Lok Ng, να σχεδιάσει τα -σε περιορισμένη έκδοση- σημειωματάρια. Η αυθεντική ερμηνεία του Lok Ng για τον συμβολισμό της Τίγρης υπάρχει γεμάτη ζωντάνια και έμπνευση σε κόκκινο (το χρώμα της τύχης) επάνω στα υφασμάτινα εξώφυλλα των σημειωματάριων, καθώς και στη διακόσμηση του εσωτερικού τους: στα εσώφυλλα, και στους Τυχερούς Φακέλους που υπάρχουν στο κλασικό και απαραίτητο τσεπάκι του Moleskine, για να τους γεμίσουμε ευχές και να τους προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.

Σημειωματάρια Moleskine

Σε ένα αμιγώς σεληνιακό έτος, το ημερολόγιο δεν συνδέεται με τις εποχές αλλά μετακινείται κάθε χρόνο 11 με 12 ημέρες, για να επανέρθει στη θέση που είχε σε σχέση με το ηλιακό έτος κάθε 33 ή 34 σεληνικά έτη. Η πρώτη μέρα της χρονιάς είναι όταν ανατείλει η νέα Σελήνη σε μία συγκεκριμένη χρονική ζώνη. Αυτή είναι και μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Κινέζικης κουλτούρας, διαρκεί 15 μέρες γεμάτες γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις με δώρα, τελετές, θέατρο, τον Χορό του Δράκου και πακέτα με δώρα (τα Χονγκ Μπάο).

Σημειωματάρια Moleskine

Βέβαια το ένα από τα τρία σημειωματάρια της Moleskine που είναι εβδομαδιαίο ημερολόγιο με planner και σελίδα σημειώσεων, ακολουθεί την κανονική αρίθμηση των ημερομηνιών για το 2022.

Το δεύτερο είναι ένα πασών ημερομηνιών κατακόκκινο σημειωματάριο, ενώ η τρίτη κυκλοφορία είναι ένα κουτί - σετ σημειωματάριο με φακέλους σε αποχρώσεις ροζ με σκούρες μαύρες, γκρίζες, λευκές και λάιμ έντονες πινελιές του Lok Ng.

Θήκη κινητού σχεδιασμένη από τον Lok Ng

Ομπρέλα σχεδιασμένη από τον Lok Ng

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης Lok Ng;
O Κινέζος καλλιτέχνης / γραφίστας / εικονογράφος / καλλιγράφος /τυπογράφος, γεννήθηκε στην Guangzhou το 1985. Στις δουλειές του, οι οποίες ενσωματώνουν καλλιγραφία και εικονογράφηση, θέλει να εκφράζει το παραδοσιακό Κινέζικο πνεύμα και χαρακτήρα στο σχέδιο, ιδιαίτερα συναισθήματα που νοιώθει ο ίδιος επηρεασμένος από Ιάπωνες καλλιτέχνες και μερικές ιδέες από το δυτικότροπο design. To εκπληκτικό με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη είναι ότι ενώ στα έργα του συνδυάζει μια πανδαισία χρωμάτων ο ίδιος πάσχει από αχρωματοψία!

Με τα δικά του λόγια:

“Ποτέ μου δεν σπούδασα σχέδιο και έχω αχρωματοψία, κάτι που με δυσκολεύει στο να αναγνωρίζω συγκεκριμένες αποχρώσεις. Βασικά, μπήκα στο χώρο του επαγγελματικού design κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Παίρνω έμπνευση από την καλλιγραφία και μου αρέσει να τη χρησιμοποιώ για να εξερευνώ αυθεντικές, δημιουργικές και καινοτόμες φόρμες έκφρασης. Για μένα, η καλλιγραφία είναι απεριόριστη, μία απέραντη πηγή έμπνευσης. Η Καλλιγραφία προσφέρει ένα ατελείωτο φάσμα δημιουργικών δυνατοτήτων”.

Οι συνεργασίες που έχει κάνει με διάσημα πρόσωπα, εταιρείες και γκαλερί είναι άπειρες. Στο χώρο της μόδας έχει συνεργαστεί με τον σχεδιαστή Damo Wang σχεδιάζοντας ρούχα, πουκάμισσα αλλά και φανταστικές τσάντες. H Adidas τον χρησιμοποιεί συχνά για να σχεδιάσει προϊόντα της όπως ομπρέλες ή τη σειρά ρούχων με τον David Beckham.Οι φανταστικές του καλλιγραφίες υπάρχουν πάνω σε κινητά τηλέφωνα, σε εστιατόρια ή καταστήματα. Δείτε τη δουλειά του στο instagram.

Τα αγαπημένα μας Moleskine, μας περιμένουν να τα γεμίσουμε με τις ζωές μας και τις σκέψεις μας. Γιατί, πάντα, ένα Moleskine είναι ένα “μελλοντικό” βιβλίο, έτοιμο να γραφτεί και να εικονογραφηθεί από εμάς – τους λάτρεις του χαρτιού και της γραφίδας.

Ο καλλιτέχνης Lok Ng
Ο καλλιτέχνης Lok Ng

Σημειωματάρια Moleskine

Τη νέα σειρά μπορείτε να βρείτε στα Public αλλά και στο κατάστημα Mah Jong (Κανάρη 14, 2103622860)

Καλή, ευτυχισμένη χρονιά της Τίγρης!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice