Γυναίκες προχωρούν στο δρόμο κρατώντας τσάντα και σακούλες από ψώνια
© Pexels/ Tim Douglas
Shopping

Εκπτώσεις 2022: Σε τι να επενδύσεις και τι να αποφύγεις ολοσχερώς

Μάθε τους τρόπους για να επωφεληθείς από τις εκπτώσεις χωρίς να αγοράσεις κάτι το οποίο θα μετανιώσεις μετά

Εκπτώσεις 2022: Αυτά είναι τα Dos και τα Don’ts που πρέπει να ακολουθήσεις για να ψωνίσεις έξυπνα φέτος.

Όσο και αν αγαπάμε τις εκπτώσεις στις αγορές μας, ας παραδεχτούμε κάτι, η περίοδος των εκπτώσεων φέρνει μαζί της και αρκετό άγχος. Είναι γεγονός ότι όλοι έχουμε κάνει κάποιες παρορμητικές αγορές ως αποτέλεσμα αυτού. Ψωνίζοντας αυτές τις μέρες, μπορούμε να επωφεληθούμε στο έπακρο από τις χαμηλές τιμές της αγοράς και τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ψωνίσουμε κάτι που έχουμε βάλει στο μάτι. Γιατί όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου που ψωνίζει αυτή την περίοδο καταλήγει να γυρίζει στο σπίτι του με κομμάτια τα οποία στην πραγματικότητα δεν θα φορέσει ποτέ και με έναν φουσκωμένο λογαριασμό; Για να βγούμε πραγματικά κερδισμένοι στις εκπτώσεις χρειάζεται οργάνωση, καθαρό μυαλό και η γνώση κάποιων μεθόδων που ξεκαθαρίζουν πάντα το τοπίο.

Παρακάτω θα διαβάσεις τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για έξυπνα ψώνια. Ποιοι είναι οι τρόποι για να επενδύσεις σωστά και τι να αποφύγεις ολοσχερώς.

 

 

Ψώνισε: Κλασικά κομμάτια καλής ποιότητας
Οι εκπτώσεις είναι η ιδανική περίοδος για να επενδύσουμε σε κλασικά κομμάτια που λείπουν από την ντουλάπα μας. Και όταν πρόκειται για βασικά κομμάτια όπως παλτό και μπότες, το μάντρα που βοηθάει να ακολουθείς είναι: «ποιότητα, όχι ποσότητα». Έτσι, αν δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσεις ένα μονόχρωμο κασμιρένιο πλεκτό (που θα φοράς για πάντα και με τα πάντα) σε μισή τιμή, τότε πότε είναι;

Απόφυγε: Τα τελευταία trends που βλέπεις παντού
Συνήθως η διάρκεια ενός fashion trend είναι τρεις σεζόν. Αν λοιπόν βρήκες ένα ρούχο ή αξεσουάρ μιας ήδη φορεμένης τάσης με ένα αρκετά υψηλό ποσοστό έκπτωσης, άφησέ το πίσω. Κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο trend έχει φτάσει ήδη στο τέλος του. Ένας έξυπνος τρόπος για να εντάξεις τις τάσεις της μόδας στις αγορές σου είναι να επενδύεις σε αυτές από την πρώτη σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις χρόνο να τις χαρείς και θα έχεις επωφεληθεί πραγματικά από την έκπτωσή τους.

 

 

Ψώνισε: Έχοντας φτιάξει μια λίστα αγορών
Οργάνωσε την ντουλάπα σου και κάνε ένα ξεκαθάρισμα. Δες τι σου λείπει ή τι θα ήθελες να έχεις και δημιούργησε μια λίστα. Μπορείς ακόμα να ορίσεις ένα συγκεκριμένο budget ή να κάνεις μία προετοιμασία πριν τα ψώνια με μια έρευνα τιμών στην αγορά. Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω τακτικές οι πιθανότητες να καταλήξεις με παρόμοια κομμάτια ή να σπαταλήσεις παραπάνω χρήματα είναι μηδαμινές.

Απόφυγε: Τα εκπτωτικά ρούχα σε άλλο νούμερο
Όταν κάνεις τις αγορές σου, προσπάθησε να μείνεις μακριά από τα ρούχα που δεν είναι στο νούμερο που φοράς τη δεδομένη στιγμή. Ακόμα και αν η προσφορά είναι μεγάλη, ακόμα και αν σου αρέσει τρελά, μην αγοράσεις κάτι για να το φορέσεις όταν θα χάσεις κιλά. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην το φορέσεις ποτέ. Εστίασε στα ρούχα που σου ταιριάζουν και αναδεικνύουν το σώμα σου όπως είναι στην πραγματικότητα.

 

 

Ψώνισε: Από brands που γνωρίζεις και αγαπάς
Οι εκπτώσεις οδηγούν αρκετό κόσμο στο να ψωνίζει από καταστήματα τα οποία κανονικά θα απέφευγε. Συνήθως, όταν χρειαζόμαστε κάτι νέο, απευθυνόμαστε σε brands που γνωρίζουμε την ποιότητα και την εφαρμογή τους. Σκέψου ότι αν χρειαστεί να κάνεις αλλαγή για ένα άλλο μέγεθος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει εξαντληθεί λόγω των εκπτώσεων. Από την άλλη, ψωνίζοντας από δοκιμασμένα brands είναι σίγουρο ότι θα καταλήξεις με αγορές που σου αρέσουν.

Απόφυγε: Τα απομεινάρια κομματιών άλλης εποχής
Αυτό σημαίνει πως στις χειμερινές εκπτώσεις καλό θα ήταν να επικεντρωθείς στα χειμερινά ρούχα και αξεσουάρ, λαμβάνοντας υπόψην τις τωρινές σου ανάγκες. Ένα ρούχο μιας προηγούμενης σεζόν, ας πούμε ένα μαγιό, θα έχει κάποιο κόψιμο ή pattern που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκτός τάσεων το καλοκαίρι που έρχεται. Θα θελεις σίγουρα να το φορέσεις μέχρι τότε; Εξαιρούνται τα κομμάτια που έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Εκεί λέμε ναι.

 

 

Ψώνισε: Ξεκούραστη και χωρίς άγχος
Το να ψωνίζεις όταν είσαι αγχωμένη είναι σαν να ψωνίζεις όταν πείνας. Σε όλους μας έχει τύχει μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά να ψάχνουμε μέσα από το αγαπημένο μας e-shop για αγορές που θα μας ανεβάσουν την διάθεση. Έτσι καταλήγουμε με κομμάτια που απλώς λαχταράμε εκείνη τη στιγμή και όχι με κάτι που χρειαζόμαστε. Το online shopping therapy στις 2:00 τα ξημερώματα όταν έχουμε αϋπνίες είναι μεγάλη παγίδα. Διαλέγουμε πάντα μια ήρεμη ημέρα με ξεκούραστο μυαλό, έχοντας αρκετό χρόνο για έρευνα και λογική σκέψη.

Απόφυγε:  Το αναγκαστικό shopping
Τελευταίο αλλά ίσως και το πιο σημαντικό είναι να αποφύγουμε το αναγκαστικό shopping λόγω των εκπτώσεων. Η περίοδος των εκπτώσεων που διανύουμε δεν θα είναι η τελευταία, οπότε αν δεν καταφέρεις να πάρεις αυτό που ήθελες δεν χάθηκε και ο κόσμος. Θα υπάρξουν πολλές ακόμα ευκαιρίες όπου πιθανόν να έχεις περισσότερη τύχη την επόμενη φορά. Μην πέφτεις με τα μούτρα στις αγορές επειδή όλοι γύρω σου ψωνίζουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice