Φρενίτιδα για ένα ρολόι Swatch – «Ουρές» και στην Αθήνα
Κατάστημα της Swatch στο Λονδίνο © Twitter
Shopping

Γιατί υπήρξε παγκόσμια «φρενίτιδα» για ένα ρόλοι της Swatch;

Η ελβετική εταιρεία λάνσαρε μια φθηνή version του «Moonwatch»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η έκδοση της Swatch του Moonwatch της Omega σε προσιτή τιμή προκάλεσε παγκόσμια φρενίτιδα ανά τον κόσμο.

Φρενίτιδα επικράτησε το Σάββατο στα μαγαζιά της Swatch ανά τον κόσμο, καθώς η εταιρεία λάνσαρε μια οικονομική εκδοχή του Speedmaster, σε συνεργασία με την Omega, εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

 

 

Από τη Μελβούρνη έως τη Γενεύη και από το Χονγκ Κονγκ μέχρι Ερμού, «ουρές» καταναλωτών περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν το ρολόι που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των, Swatch και Omega.  Στη Γενεύη της Ελβετίας, εκατοντάδες άτομα έκαναν «ουρά» γύρω από το κατάστημα της Swatch, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που προχώρησε και στη σύλληψη ενός ατόμου. Στο Λονδίνο, το κατάστημα της Swatch έκλεισε καθώς οι πελάτες παραλίγο «να μπουκάρουν μέσα».

 

 

 

 

 

 

Το ρολόι ονομάζεται MoonSwatch και κοστίζει περίπου 250 ευρώ. Ονομάζεται έτσι γιατί είναι ίδιο σχεδόν εμφανισιακά με τον ρολόι Speedmaster Professional το οποίο φορούσαν στις 21 Ιουλίου 1969 οι Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν οι οποίοι πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη. Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος του Moonwatch. Οι τιμές του αυθεντικού «ρολογιού του φεγγαριού» ξεκινούν από τα 6.500 ευρώ. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα ρολόγια MoonSwatch θα κυκλοφορούν ευρέως και τα κομμάτια τους δεν είναι περιορισμένα, οπότε οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να τα αγοράσουν για καιρό ακόμη. Ειδικοί του κλάδου εκφράζουν πάντως ερωτήματα για την διαθεσιμότητα των ρολογιών δεδομένου ότι ήδη στο ebay και σε άλλες διαδικτυακές αγορές η αξία τους έχει πολλαπλασιαστεί.

Η κίνηση να λανσάρει ένα budget ρολόι, με μια «γεύση» πολυτέλειας», θεωρείται ασυνήθιστη για την Swatch, η οποία έχει δει τον τελευταίο καιρό τις πωλήσεις των φθηνών της κομματιών να μειώνονται και των ακριβών της να αυξάνονται.

When NASA tested the OMEGA Speedmaster

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice