That Gorilla Brand: Ένα ελληνικό, inclusive street wear brand με στιλ και φιλανθρωπικό σκοπό

Ο Leo και η Casey μας μιλούν για την ιστορία της εταιρείας, το στόχο της να έχει θετικό αντίκτυπο και τα μελλοντικά σχέδια

Η That Gorilla Brand είναι ένα ελληνικό brand με διεθνή χαρακτήρα που στηρίζει τον φιλανθρωπικό οργανισμό The Gorilla Organization για την προστασία των γοριλών

Η That Gorilla Brand δεν είναι ένα ακόμη fashion brand. Είναι ένα brand με ελληνικό DNA και διεθνή χαρακτήρα, χρησιμοποιεί πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο και έχει δεσμευτεί να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Γι’ αυτό άλλωστε στηρίζει έμπρακτα τον φιλανθρωπικό οργανισμό The Gorilla Organization για την προστασία των γοριλών, δωρίζοντας 2€ από κάθε πώληση, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα προϊόντα σε κάθε συλλογή των οποίων όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις δωρίζονται στον οργανισμό. Μίνιμαλ σχέδια, αγαπημένα χρώματα και υψηλής ποιότητας υφάσματα είναι τα χαρακτηριστικά των TGB δημιουργιών, που απευθύνονται σε όλους όσους αγαπούν το streetstyle ντύσιμο. Πίσω από το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2018 στην Αθήνα με στόχο να κατακτήσει τον κόσμο, κάνοντας παράλληλα «καλό», βρίσκονται ο Leo και η Casey. Τους συναντήσαμε για να μάθουμε περισσότερα.

Η Casey και ο Leo, ιδρυτές του «That Gorilla Brand»
«Η That Gorilla Brand είναι μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση. Είμαστε ένα brand street style ένδυσης με σκοπό, θέλοντας να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο μέσα από τη σειρά των ρούχων μας. Πάντα βάζουμε την ποιότητα πάνω από το κέρδος και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Το brand υπήρξε ως ιδέα το 2018 και μετά από πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση κυκλοφορήσαμε την πρώτη μας συλλογή στο τέλος του 2019 με launch events στην Αθήνα και το Λονδίνο. Δεν διατηρούσαμε ψευδαισθήσεις ότι θα είναι εύκολο εγχείρημα και ξέραμε πάντα ότι θα χρειαζόταν σκληρή δουλειά, πίστη και αφοσίωση για να επιτύχουμε. Η TGB έχει δεσμευτεί να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Σχεδιάζουμε τα ρούχα μας, φτιαγμένα από τα υψηλότερης ποιότητας υφάσματα για τον καθένα, για όλους, για οπουδήποτε, για πάντα».

Τι σημαίνει στιλ για εσάς;
Το στιλ είναι κάτι πολύ προσωπικό. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που εμείς οι ίδιοι θέλουμε να φοράμε και ένας από τους βασικούς στόχους μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα brand που τους συμπεριλαμβάνει όλους και απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Υπάρχει κάποιο μότο που σας εμπνέει;
Το μότο που μας εμπνέει είναι «Δύναμη, Αγάπη, Πίστη». Αυτές είναι οι τρεις βασικές αξίες της TGB, εμπνευσμένες από τα χαρακτηριστικά που έχουν παρατηρηθεί στους γορίλες.

Σίγουρα υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από το όνομα του brand…
Δημιουργήσαμε και ονομάσαμε την εταιρεία μας «That Gorilla Brand» γιατί νιώσαμε ότι πρέπει να δηλώνει ποιοι και τι είμαστε, ενώ έχει τη δυνατότητα να γίνει γνωστή και με μια συντομευμένη εκδοχή ως TGB. Ως οικογένεια πάντα συμμετείχαμε στο να «δίνουμε πίσω» με διαφορετικούς τρόπους και να προσφέρουμε βοήθεια όπου χρειάζεται. Έτσι, την ίδια στιγμή που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα fashion brand, θέλαμε να έχει ένα σκοπό. Πολύ γρήγορα αποφασίσαμε ότι ο σκοπός αυτός θα ήταν η διάσωση του υπό εξαφάνιση ορεινού γορίλα. Στη συνέχεια κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε στο The Gorilla Organization, ο οποίος συμβάλλει στη διαδικασία διατήρησης των κοινοτήτων που βρίσκονται γύρω από το περιβάλλον που ζουν οι γορίλες και αποτελεί την πιο επιτυχημένη μέθοδο για την προστασία τους, αφού βοηθάει όχι μόνο τους ορεινούς γορίλες αλλά και τις ανθρώπινες κοινότητες που τους περιβάλλουν.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στη δημιουργία ενός τέτοιου brand;
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε στην αρχή ήταν η εύρεση του κατάλληλου κατασκευαστή, καθώς ήμασταν αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα στα προϊόντα που θα προσφέραμε στους πελάτες μας. Θεωρούμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετική συνεργασία με τους κατασκευαστές μας εδώ στην Ευρώπη. Είχαμε αρκετές επιτυχίες μέχρι τώρα και τα προϊόντα μας βρίσκονται σε καταστήματα, boutiques, ξενοδοχεία και ψηφιακές πλατφόρμες από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Βιετνάμ και τόσες πόλεις στο ενδιάμεσο. Μπορεί να μας βρει κανείς επίσης σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες του κόσμου, το Zalando. Οπότε η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την οποία προσπαθούμε συνεχώς είναι η επέκταση της επιχείρησης.

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια μεγάλη στροφή προς την «αργή μόδα» και τη βιωσιμότητα. Πού βρίσκεται η TGB σχετικά;
Η TGB δημιουργεί ποιοτικά προϊόντα που αντέχουν στο χρόνο χρησιμοποιώντας τα καλύτερα δυνατά υλικά, όπως 100% οργανικό βαμβάκι. Παράγουμε επίσης βιώσιμα μαγιό με νήματα Seaqual - πρόκειται για ένα ύφασμα που δημιουργείται από πλαστικά απόβλητα που συλλέγονται από τους ωκεανούς. Χρησιμοποιούμε επίσης Econyl, ένα ανακυκλωμένο νάιλον. Σε συνεργασία με το The Gorilla Organization έχουμε δημιουργήσει μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει, μέσω προσωπικών δωρεών, κεφάλαια για την παροχή καθαρού νερού σε κοινότητες που το χρειάζονται περισσότερο, και οι οποίες περιβάλλουν τον βιότοπο του γορίλα. Μέχρι τώρα έχουμε ολοκληρώσει 3 projects και ελπίζουμε ότι όταν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις, περίπου 10 με 15 χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό νερό. Ετοιμάζουμε επίσης ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Maji, στο οποίο καταγράφουμε αυτό το ταξίδι για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο στο παγκόσμιο ζήτημα του νερού.

Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η μόδα γίνεται πλέον και περισσότερο inclusive. Ισχύει και για το δικό σας brand αυτό;
Τα ρούχα μας είναι inclusive, σχεδιάζονται για όλους και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν premium, υψηλής ποιότητας street wear. Ως fashion brand αυτή η πιο inclusive φιλοσοφία είναι ο μόνος τρόπος ύπαρξης για εμάς, καθώς αποτελεί βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας μας από την αρχή.

Στιγμιότυπο από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Πρόσφατα παρουσιάσατε την τελευταία σας συλλογή και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Μιλήστε μας γι’ αυτή την εμπειρία. 
Είναι πάντα τιμή μας να παρουσιάζουμε τη συλλογή μας στην Εβδομάδα Μόδας. Ωστόσο έτυχε ο καιρός αυτή τη χρονιά στη Νέα Υόρκη να παίξει κεντρικό ρόλο σε κάτι που κατέληξε να είναι μερικές εντυπωσιακές εικόνες, μιας και η επίδειξη πραγματοποιήθηκε σε ένα υπαίθριο rooftop εν μέσω χιονοθύελλας. Κρύο μεν, αλλα απίθανες φωτογραφίες!

Ποια είναι η φιλοσοφία της συλλογής Silverback;
Η συλλογή Silverback είναι η πιο premium σειρά μας μέχρι σήμερα. Είναι μια προσεκτική επιλογή των καλύτερων σχεδίων της TGB και προσφέρει ιδιαίτερα κομμάτια για όλη την οικογένεια. Είναι εμπνευσμένη από τον εμβληματικό Silverback Gorilla και διαθέτει μια βασική χρωματική παλέτα από μαύρο, ανοιχτό γκρι και λευκό. Ολόκληρη η συλλογή αποτελείται από 100% οργανικό βαμβάκι και έχει από φούτερ, παντελόνια φόρμας και t-shirts μέχρι την τελευταία μας προσθήκη που είναι σορτς. Επιπλέον, λόγω υψηλής ζήτησης, σχεδιάσαμε μια πλήρη παιδική συλλογή που είναι ασορτί με των ενηλίκων. Όπως πάντα, αυτή η συλλογή περιλαμβάνει και το «Emerging Gorilla» t-shirt, τον ετήσιο πανεπιστημιακό διαγωνισμό σχεδίου, του οποίου όλα τα κέρδη δωρίζονται απευθείας στο The Gorilla Organization.

 

 

Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε ένα κομμάτι από τη συλλογή Silverback, ποιο θα ήταν;
Από την τελευταία μας συλλογή, ένα από τα αγαπημένα μας αντρικά κομμάτια είναι το Emerging Pocket T. Συνδυάζει το εντυπωσιακό σχέδιο του Silverback Emerging T με το κλασικό και αγαπημένο αντικείμενο, το Pocket T. Από τη γυναικεία συλλογή έχουμε ενθουσιαστεί τρομερά με τα νέα μας σορτς.

Επόμενα σχέδια;
Περιμένουμε τα δείγματα της επόμενης συλλογής και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά στο πλαίσιο των υφιστάμενων επιχειρηματικών συνεργασιών μας, ενώ πάντα προσπαθούμε να δημιουργούμε νέες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το επόμενο διάστημα συμμετέχουμε σε εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις μόδας, ενώ παράλληλα ΤGB social events θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα. Ακόμα είμαστε χορηγοί στο φεστιβάλ Color Day της Αθήνας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό.  Έχουμε πάθος για την TGB και οι ομάδες μας σε Αθήνα και Λονδίνο αναζητούν νέους τρόπους να διαδώσουν τη φιλοσοφία του brand.

Ακολουθήστε το ταξίδι μας μέσα από το www.thatgorillabrand.com και το Instagram @thatgorillabrand