Circular Independence: Βάσια Κωσταρά (art direction) και Κλεάνθης Νικολαΐδης (product development) δημιουργούν athleisure ρούχα από πλαστικά μπουκάλια.
Mπορεί μία σειρά ρούχων που είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια προερχόμενα από ελληνικά νησιά και παράκτιες περιοχές να αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια fashion σκηνή; Κοινώς μπορεί να είναι στυλάτη και ταυτόχρονα 100% βιώσιμη; Η «κυκλική μόδα» δίνει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα η οποία είναι φυσικά θετική.
Κομμάτια σε αθλητική γραμμή και cool urban ύφος που δημιουργήθηκαν από απορρίμματα πλαστικού ντύνουν τόσο άντρες όσο και γυναίκες με τα χρώματα που είναι σαφώς επηρεασμένα από τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Κάθε ρούχο της συλλογής, ξεχωριστά, έχει τη δική του ιστορία. Γνωρίζεις το παρελθόν του, ζεις μαζί του το παρόν και έπειτα το επιστρέφεις ξανά στους δημιουργούς του brand για να ορίσουν το μέλλον του.
Η βιομηχανία της μόδας έχει ένα από τα πιο «βαριά» περιβαλλοντικά αποτυπώματα. Στόχος και σκοπός του brand είναι η δημιουργία ενός κυκλικού μοντέλου βάσει του οποίου χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες υλικά που εσφαλμένα έως τώρα θεωρούνται απορρίμματα, ενώ παράλληλα τα νέα προϊόντα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η μελλοντική τους ανακύκλωση.
Εκτός από τα ρούχα που προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια (RPET) η Circular αναπτύσσει μια νέα σειρά ρούχων η οποία θα βασίζεται στο ανακυκλωμένο βαμβάκι. Η διαδικασία παραγωγής των ρούχων της Circular Independence έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με άλλα ρούχα που χρησιμοποιούν «παρθένες» ίνες, πολυεστερικές ή βαμβακερές. H Circular Independence κάνει άλλο ένα βήμα και κλείνει τον κύκλο στην Ελλάδα. Χρησιμοποιεί πλαστικά μπουκάλια από παράκτιες περιοχές της χώρας μας (marine plastic). Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αποφορτίσει το ελληνικό οικοσύστημα. Επιπλέον όλα τα ρούχα ράβονται στην Ελλάδα. Η βιωσιμότητα αποτελούσε εξαρχής το ζητούμενο σε ό,τι αφορά στο εταιρικό πλάνο της εταιρείας και απετέλεσε βάση και επιδραστικό παράγοντα στη φιλοσοφία της.