Ýpnosilk: Μια ελληνική συλλογή αφιερωμένη αποκλειστικά στον καλό ύπνο

Μαξιλαροθήκες από μετάξι, ρόμπες, μάσκες ύπνου και scrunchies ελληνικά και ραμμένα στο χέρι

Ýpnosilk: Η Έλενα Αναστασιάδη δημιουργεί είδη ύπνου απο μετάξι

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσεις το κινητό και τις κουρτίνες και να χωθείς στο αφράτο σου κρεββάτι σου για ύπνο σαν μια άλλη Holly Golightly από την ταινία Breakfast at Tiffany's; Δεν αρκεί μόνο η προετοιμασία του χώρου για έναν ποιοτικό ύπνο, καθώς σύμφωνα με μελέτες, το ύφασμα της μαξιλαροθήκης, του σεντονιού ή της μάσκας ύπνου, παίζει μεγάλο ρόλο στην απόλαυσή του, με εκείνα από μετάξι να συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές ψήφους. Πρόκειται για trend που απογείωσε η Kim Kardashian, οι ευεργετικές ιδιότητες του μεταξωτού υφάσματος όμως είναι γνωστές εδώ και αιώνες. Η πρωτείνη του μεταξοσκώληκα είναι περιζήτητη για την σύνθεση καλλυντικών αφού λέγεται πως έχει αντιγηραντική δράση ενώ οι σατέν μαξιλαροθήκες αποτελούνται από ένα υποαλλεργικό και φιλικό προς το δέρμα υλικό, που επιτρέπει στους πόρους να αναπνέουν όλη τη νύχτα, κάτι που μειώνει την εμφάνιση ακμής. Έχει μια φυσική αντίσταση στα ακάρεα της σκόνης, τα βακτήρια δεν κατακάθονται στο ύφασμα και η μαξιλαροθήκη παραμένει καθαρή. Αυτά και άλλα πολλά σκέφτηκε η Έλενα Αναστασιάδη όταν δημιούργησε το Ýpnosilk. Η ίδια εργάζεται στον τομέα του digitan marketing, τo project της όμως ήρθε να καλύψει το πρόβλημα που ίδια αντιμετώπιζε, αδυνατώντας να βρει χειροποίητα, ποιοτικά μεταξωτά υφάσματα στην Αθήνα.

Έλενα Αναστασιάδη
© Y.Vellis

«Πάντα με γοήτευαν τα υφάσματα, οι υφές, τα μετάξια και γενικότερα η διακόσμηση και η αισθητική. Ένα βράδυ λοιπόν πριν τρία χρόνια έψαχνα να αγοράσω για τον εαυτό μου μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έβρισκα τίποτα στην Ελλάδα ούτε online ούτε σε φυσικά καταστήματα. Αυτό με έκανε να εντοπίσω το κενό στην αγορά για τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες και χωρίς πολύ σκέψη είπα μέσα μου, θα φτιάξω μόνη μου! Ξεκίνησα να αναζητώ την πρώτη ύλη, δηλαδή το καθαρό μετάξι, έκανα μεγάλη έρευνα για το ύφασμα και την ιστορία του, μίλησα με παλιούς υφασματάδες του κέντρου της Αθήνας για να με κατευθύνουν και επικοινώνησα με το Σουφλί, που έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή μεταξιού. Το επόμενο βήμα ήταν να έρθω σε επαφή με Ελληνίδες μοδίστρες, που ράβουν στο χέρι, με μεγάλη εμπειρία ώστε να ξέρουν να χειριστούν ένα τόσο ευαίσθητο και πολυτελές ύφασμα. Διαλέξαμε μαζί τα σωστά τόπια και κάναμε δοκιμές. Μετά από πολλές προσπάθειες καταληξαμε στο σχέδιο και στα σωστά υφάσματα. Φτιάξαμε 100% μεταξωτές μαξιλαροθήκες και σατέν για κάποιον που αναζητά κάτι πιο οικονομικό αλλά και ποιοτικό.» Περιγράφει η Έλενα.

Το μετάξι δεν απορροφά την υγρασία, κι έτσι αν κάποιος κοιμάται πάνω σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη φορώντας κρέμες ή σέρουμ, αυτά παραμένουν στο δέρμα και δεν τα απομακρύνει το ύφασμα. Υλικά όπως το βαμβάκι είναι συχνά σκληρά προς την επιδερμίδα, αυξάνουν την πιθανότητα να αναπτύξει ένα πρόσωπο γραμμές και ρυτίδες. Το σατέν όμως πιο απαλό στο δέρμα, μειώνει ακόμη και την πιθανότητα να κοπεί μια βλεφαρίδες ή οι τρίχες των φρυδιών που μπορεί να τρίβονται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ταυτόχρονα οι τριχολόγοι λένε πως οι μαξιλαροθήκες από μετάξι, μπορούν να περιορίσουν το φριζάρισμα και τις βλάβες στα μαλλιά, αφού η τρίχα γλυστράει, γι' αυτό και προτείνουν μεταξωτά scrunchies που δεν την σπάνε. 

Στο Ypnosilk μπορεί να βρει κανείς μεταξένιας ή σατέν μαξιλαροθήκες, μάσκες ύπνου, ρόμπες σε διάφορα χρώματα, ακόμα και με την επιλογή σε κέντημα μονογράμματος ή ονόματος επάνω, όλα ραμμένα στο χέρι και αγορασμένα από την Ελλάδα. Είδη που μπορούν να μεταμορφώσουν τον ύπνο σε μία ξεχωριστή εμπειρία ή να αποτελέσουν ωραία ιδέα για δώρο. «Μου αρέσει ο ποιοτικός ύπνος και τον θεωρώ ευεργετικό για την καθημερινότητα μου. Καμία κρέμα, σέρουμ ή περιποίηση δεν συγκρίνεται μετά από ένα καλό 8ωρο ύπνου. Έχοντας μικρά παιδιά είναι πλέον πολυτέλεια αλλά δεν παραπονιέμαι.» λέει η Έλενα που στα φετινά της σχέδια είναι η δημιουργία του eshop και η επαφή με πολλά καταστήματα λιανικής.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice