i-D FINE JEWELLERY: Εδώ θα βρεις τους καλύτερους σχεδιαστές κοσμημάτων

Κοσμήματα άλλα art-deco, άλλα σε edgy γραμμές, άλλα πιο oriental και άλλα με εμφανή αρχαιοελληνική επιρροή

i-D FINE JEWELLERY: Το νέο κατάστημα στο Κολωνάκι που αναδεικνύει τις μοναδικές δημιουργίες ελλήνων και ξένων σχεδιαστών

“Home of Contemporary Fine Jewellery Designers” («Το σπίτι των σύγχρονων σχεδιαστών πολυτελών κοσμημάτων»). Αυτό ακριβώς είναι το νέο κατάστημα i-D FINE JEWELLERY. Στη γνωστή γωνία του Κολωνακίου, Κανάρη και Σέκερη, το εντυπωσιακό i-D Concept Store μας επανασυστήνεται, αυτή τη φορά κάνοντας focus αποκλειστικά και μόνο στα κοσμήματα. Όλα τους σχεδιασμένα από σύγχρονους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, που ενώ αποτελούσαν το δυνατό κομμάτι του καταστήματος, «χάνονταν» ανάμεσα σε ρούχα, αξεσουάρ και είδη σπιτιού.

Κατάστημα i-D FINE JEWELLERY στο Κολωνάκι

Κοσμήματα από χρυσό και ασήμι που δεν ανήκουν απλά στη συλλογή ενός brand, αλλά αποτελούν μία ιδιαίτερη δημιουργία καλλιτεχνών και αφηγούνται μια προσωπική ιστορία. «Δεν είναι κοσμήματα απρόσωπα, όλα έχουν τη δική τους μοναδική μορφή», μας λέει η ιδιοκτήτρια Ειρήνη Ντέρου. Άλλα art-deco, άλλα σε bold και «σκληρές» γραμμές, άλλα πιο oriental και άλλα με εμφανή την αρχαιοελληνική επιρροή. Όλα όμως με χαρακτήρα και ταυτότητα, εξ’ ου και i-DENTITY JEWELLERY, επωνυμία που κάνει και ένα «παιχνίδι» με τα αρχικά της ιδιοκτήτριας (I.D.)

Η ίδια η Ειρήνη Ντέρου είναι μια γυναίκα με κοσμοπολίτικη αύρα, ταξιδιώτισσα του κόσμου και ειδική στο λιανικό εμπόριο πολυτελείας. Γοητευμένη από τη διαχρονική ποιότητα, τη χειροτεχνία και το design αποφάσισε να επικεντρωθεί μόνο στην ανάδειξη πολύτιμων κοσμημάτων και να μας συστήσει το i-D FINE JEWELLERY- μια απόφαση που όσες λατρεύουμε τα κοσμήματα μας έχει ήδη γοητεύσει. «Ήθελα να φτιάξω ένα hub fine jewellery, όπου οι σχεδιαστές θα νιώθουν σαν το σπίτι τους», μου αναφέρει, ενώ με ξεναγεί στον νέο, πραγματικά υπέρκομψο χώρο.  

Κοσμήματα Polina Ellis

Το i-D FINE JEWELLERY σήμερα φιλοξενεί 35 σχεδιαστές, Έλληνες, Ευρωπαίους και Λιβανέζους, ενώ αναμένονται σύντομα νέες συνεργασίες, όπως αυτή με τnν ιδιοφυή σχεδιαστικά Francesca Villa. Ξεχώρισα τις καθαρές γραμμές τις Charlotte Chesnais, τα μοτίβα του Μινώταυρου και του τεθρίππου της Polina Ellis –μαθαίνω ότι έχει και Phd στην αρχαιολογία-, τα ανεπάντεχα υλικά, όπως τα βότσαλα που χρησιμοποιεί η Ντόλυ Μπουκογιάννη, τους «διαμαντένιους» αστερισμούς της Pari, τις πολύτιμες κηρήθρες της Ντίνας Χαρχαρού (Alveare) και last but not least, τα evil eyes της Lito – αυτά τα τελευταία όσες φορές και να τα δω, δε θα τα χορτάσω.

Στα αγαπημένα μου μπήκαν και οι δημιουργίες του Elie Top, ο οποίος εργάστηκε πλάι στον Yves Saint Laurent και στον Alber Elbaz ενώ συνεργάστηκε για πάνω από 10 χρόνια και με τον οίκο Lanvin. Γι’ αυτό και συχνά αποκαλούν τα κοσμήματά του, «κοσμήματα υψηλής ραπτικής». Μάλιστα, μέχρι και κρύσταλλα Baccarat έχουν στολίσει στο παρελθόν τα κοσμήματά του. Κοντοστάθηκα και στο έργο της σχεδιάστριας María Moro (Oona), που εκτός της αψεγάδιαστης αισθητικής του, αποτελεί και παράδειγμα περιβαλλοντικής συνείδησης, με τα eco-friendly «κοσμήματα του Ινδικού ωκεανού» να κατασκευάζονται στη Σρι Λάνκα από ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά.  

Κοσμήματα Ellie Top
Κοσμήματα Ellie Top
Κοσμήματα Oona

Ο χώρος, αν και λευκός με «στιβαρά» στοιχεία ξύλου, γίνεται «πολύχρωμος» μια και τα περισσότερα κοσμήματα στολίζονται με πολύτιμους λίθους (διαμάντια, ζαφείρια, σμαράγδια, ρουμπίνια), χρωματιστά σμάλτα, τουρμαλίνες, αμέθυστους, φεγγαρόπετρες, citrine και μαργαριτάρια του γλυκού νερού- όλα αυτά τα ωραία που κάνουν μια γυναίκα να αισθάνεται όμορφη και να χαμογελάει. Ιδιαίτερο υλικό είναι και ο έβενος που βλέπω να συνδυάζεται με ασήμι στα edgy κοσμήματα των Counics.

Κοσμήματα Dolly Boukoyannis

Το πιο όμορφο που έχουν όλα τα κομμάτια του i-D FINE JEWELLERY είναι ότι μπορούν να φορεθούν από γυναίκες με διαφορετική προσωπικότητα και το ακόμη σημαντικότερο, καθημερινά. «Είναι κοσμήματα ευκολοφόρετα», μου εξηγεί η κυρία Ντέρου, πράγμα που πολύ γρήγορα διαπιστώνω και εγώ καθώς τα θαυμάζω. Δεν πρόκειται για βαριά κομμάτια που ενδείκνυνται μόνο για βραδινά gala και δεξιώσεις, αλλά για «στολίδια» που ομορφαίνουν το γυναικείο σώμα από το πρωί έως το βράδυ σε όλες τις περιστάσεις. Είτε με casual look -ακόμα και σπορτ ντύσιμο-, είτε με office look, είτε σε επίσημη εμφάνιση, αυτά τα κοσμήματα, που χάζευα με τις ώρες, ταιριάζουν πάντα και παντού. Είναι αυτό που λέμε «δεν τα βγάζω από πάνω μου».

Κοσμήματα Nada Ghazal

Την κατασκευή του i-D FINE JEWELLERY ανέλαβε η interior designer Ιωάννα Γαλανού, από την Ioanna Galanos Interiors. Έχοντας κατά νου την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του αθηναϊκού κέντρου αλλά και την ομορφιά του ίδιου του αντικειμένου που πρωταγωνιστεί στον χώρο, σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και με έμφαση στη σωστή παρουσίαση κάθε αποκλειστικού κοσμήματος.

Τον χώρο του i-D FINE JEWELLERY ανέλαβε η interior designer Ιωάννα Γαλανού

Διεύθυνση:  Κανάρη 12, Αθήνα 10674 Ελλάδα

T.+30 21032 21801, email: store@idfinejewellery.com

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο: 10 π.μ. έως 5 μ.μ., Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή: 10 π.μ. έως 8.30 μ.μ.

Instagram: idfinejewellery