Depop: το βασίλειο του online thrifting
Cotton Bro Studio on Pexels
Shopping

Depop: Το βασίλειο του online thrifting για να πουλήσετε τα ρούχα σας εύκολα και γρήγορα

Μάθετε τον απόλυτο οδηγό για το πώς θα αγοράσετε αλλά και θα πουλήσετε αντικείμενα στο app

Τι είναι το Depop και πώς μπορεί να σας ωφελήσει το μεγαλύτερο online thrifting app

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με μεγαλύτερο ζήλο με το thrifting τα τελευταία δύο χρόνια και σε αυτό έχει συμβάλει εξαιρετικά η φίλη μου η Sophie, μεγαλωμένη στην Καλιφόρνια, όπου το thrifting έχει γίνει δεύτερη φύση. Tα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα και κάνει την πιο κουλ δουλειά που έχω ακούσει: ψωνίζει για να ζει! Ναι υπάρχει και τέτοια δουλειά και μάλιστα έχει πολύ καλές απολαβές. Προσφάτως εμβάθυνα στη thrifting σκήνη της Αθήνας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ανάλογες ευρωπαϊκές. Αυτό αναγνώρισε η Sophie και ξεκίνησε αυτή την εργασία-όνειρο για πολλούς, δηλαδή να βρίσκει ιδιαίτερα και μοναδικά κομμάτια και να τα ξαναπουλάει με κάποιο κέρδος στο διαδίκτυο, που το κοινό είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να το κάνει αυτό με τέτοια ευκολία και να βρει τους αγοραστές της αν δεν υπήρχε το Depop, μια εφαρμογή κοινωνικών αγορών που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα ρούχα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα. Το Depop, λοιπόν, έχει κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, ιδίως μεταξύ της Gen Z και των νεότερων καταναλωτών που ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη μόδα, το thrifting και τα μοναδικά fashion finds. Θα μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά που μου έμαθε η Sophie, δηλαδή θα αναλύσουμε τι είναι το Depop, πώς να πουλήσετε ρούχα με επιτυχία στο συγκεκριμένο app, άρα θα σας δώσουμε τον απόλυτο οδηγό thrifting!

 

Τι είναι το Depop;

Το Depop είναι μια εφαρμογή για κινητά που ξεκίνησε το 2011 από τον Ιταλό επιχειρηματία Simon Beckerman. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ως μια κοινωνική αγορά που οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ. Το Depop έχει πάνω από 21 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε περισσότερες από 147 χώρες και έχει κατέβει περισσότερες από 25 εκατομμύρια φορές. Είναι περισσότερο δημοφιλές μεταξύ των νεότερων καταναλωτών που ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη μόδα, το thrifting και τα μοναδικά ευρήματα μόδας. Πολλοί χρήστες του Depop είναι παθιασμένοι με τη μόδα και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να δημιουργήσουν μια προσωπική μάρκα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο μπορούν να πουλήσουν τα δικά τους ρούχα ή να επιμεληθούν μια συλλογή από vintage και μεταχειρισμένα κομμάτια.

 

Πώς να πουλήσετε ρούχα με επιτυχία στο Depop; 

Η πώληση ρούχων στο Depop μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βγάλετε επιπλέον χρήματα και να αποσυμφορήσετε την ντουλάπα σας. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες συμβουλές που εγγυημένα θα σας διευκολύνουν:

Δημιουργήστε μια συνεκτική αισθητική
Πολλοί επιτυχημένοι πωλητές στο Depop έχουν μια μοναδική και συνεκτική αισθητική, δηλαδή ένα μοτίβο ή μια νοηματική αλληλουχία που τους ξεχωρίζει από τους άλλους πωλητές. Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα εμπορικό σήμα ή ένα θέμα για το κατάστημά σας και χρησιμοποιήστε συνεπή χρώματα, γραμματοσειρές και στιλ επεξεργασίας φωτογραφιών για να δημιουργήσετε μια συνεκτική εμφάνιση.

Τραβήξτε εξαιρετικές φωτογραφίες
Οι καλές φωτογραφίες είναι απαραίτητες για την πώληση στο Depop. Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες σας είναι καθαρές, καλά φωτισμένες και δείχνουν το αντικείμενο από πολλές γωνίες. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο ή μια φόρμα φορέματος για να δείξετε πώς ταιριάζει το αντικείμενο.

Γράψτε λεπτομερείς περιγραφές
Φροντίστε να γράψετε μια λεπτομερή περιγραφή του αντικειμένου, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας, του μεγέθους αλλά και τυχόν ελαττώματα ή σημάδια φθοράς. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στον τίτλο και στην περιγραφή σας για να κάνετε το αντικείμενό σας πιο εύκολα ανιχνεύσιμο στις αναζητήσεις.

Τιμολογήστε ανταγωνιστικά
Κάντε κάποια έρευνα για να δείτε πώς τιμολογούνται παρόμοια αντικείμενα στο Depop και τιμολογήστε τα αντικείμενά σας ανταγωνιστικά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε εκπτώσεις για πακέτα ή σε επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Μιλήστε με τους ακόλουθούς σας
Το Depop είναι μια κοινωνική εφαρμογή, οπότε είναι σημαντικό να συμμετέχετε με τους οπαδούς και τους δυνητικούς πελάτες σας. Ανταποκριθείτε άμεσα στα μηνύματα και στα σχόλια και δημοσιεύετε τακτικά αναρτήσεις για να κρατάτε τους οπαδούς σας απασχολημένους.

 

Ο απόλυτος οδηγός Thrifting

Το thrifting, όπως προαναφέραμε, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε μοναδικά και προσιτά είδη μόδας, ενώ παράλληλα μειώνετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνετε expert και να βρίσκετε ακριβώς αυτό που ψάχνετε στον λιγότερο δυνατό χρόνο:

Κάντε την έρευνά σας: Πριν πάτε για thrifting, κάντε κάποια έρευνα στα καταστήματα στην περιοχή σας. Ελέγξτε τις κριτικές στο διαδίκτυο και ζητήστε συστάσεις από φίλους.

Ξέρετε τι ψάχνετε: Έχετε μια σαφή ιδέα για το τι ψάχνετε πριν πάτε για thrifting. Κάντε μια λίστα με τα αντικείμενα που χρειάζεστε ή με αυτά που θέλετε και επικεντρωθείτε πρώτα σε αυτά.

Να είστε ανοιχτόμυαλοι: Το thrifting απαιτεί λίγη υπομονή και ανοιχτό μυαλό. Μπορεί να μη βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε, αλλά να είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε αντικείμενα που σας τραβούν την προσοχή.

Ελέγξτε την ποιότητα: Όταν βρείτε ένα αντικείμενο που σας αρέσει, φροντίστε να το ελέγξετε ως προς την ποιότητα. Αναζητήστε τυχόν σημάδια φθοράς, σκισίματα ή λεκέδες και βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο είναι σε καλή κατάσταση πριν το αγοράσετε.

Δοκιμάστε τα πράγματα: Η μεταχειριστική αγορά συχνά σημαίνει να δοκιμάζετε ρούχα σε συνθήκες που δεν είναι ιδανικές, αλλά είναι σημαντικό να δοκιμάζετε τα πράγματα πριν τα αγοράσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο σας ταιριάζει και σας πάει.

Γίνετε δημιουργικοί: Το thrifting είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πειραματιστείτε με το στιλ σας και να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Μη φοβάστε να αναμείξετε κομμάτια που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούσατε αταίριαστα.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice