Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό τζιν ψωνίζοντας online

5 shopping hacks για να γλιτώσετε τις επιστροφές

Online αγορά τζιν: Ένας πλήρης οδηγός για επιτυχημένες αγορές, από τις μετρήσεις μέχρι την επιλογή του κατάλληλου υφάσματος.

Έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή που είναι πολύ πιο εύκολο να ψωνίσουμε κάτι από το laptop ή το κινητό μας παρά να πάμε οι ίδιοι σε ένα φυσικό κατάστημα. Με μερικά μόνο clicks βρίσκουμε αγαπημένα διεθνή brands χωρίς να επενδύσουμε σε ένα αεροπορικό εισιτήριο, και φυσικά, το online shopping είναι μια επιλογή που μας γλιτώνει σημαντικό χρόνο από ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Ωστόσο, τα ρούχα είναι μια κατηγορία η οποία χρειάζεται μια έξτρα προσοχή όταν την επιλέγουμε online, κυρίως όσον αφορά τα νούμερα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο περίπλοκη όμως, όταν πρόκειται για την αγορά ενός τζιν παντελονιού που θέλουμε να εφαρμόζει σωστά. 

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος για να πετύχετε τον παραπάνω στόχο, χωρίς φυσικά να χρειαστεί να επιστρέψετε το τζιν που παραγγείλατε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips:

Τip #1: Σημειώστε τις μετρήσεις σας

Η προετοιμασία είναι το κλειδί για την εύρεση του τέλειου τζιν, και όσο βαρετό και αν σας φαίνεται, η μέτρηση του εαυτού σας θα κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι. Πάρτε λοιπόν μια μεζούρα και ακολουθείστε τα επόμενα βήματα:

  • Χαλαρώστε την κοιλιά σας και μετρήστε γύρω από την καμπύλη της μέσης σας
  • Ύστερα, χωρίς να κρατάτε την μεζούρα σφιχτά, μετρήστε γύρω από το πιο «γεμάτο σημείο» των γοφών
  • Τέλος, για να βρείτε το τέλειο μήκος, αφήστε τα πόδια σας ανοιχτά και μετρήστε από το εσωτερικό των ποδιών σας μέχρι το κόκκαλο του αστραγάλου.

Προτείνουμε να αποθηκεύσετε τις παραπάνω μετρήσεις στο κινητό σας για να έχετε άμεση πρόσβαση.

Tip #2: Ελέγξτε τον πίνακα μεγεθών

Όπως είναι γνωστό, κάθε fashion brand έχει διαφορετικές γραμμές ρούχων, και είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο από ό,τι νομίζετε. Για τον λόγο αυτό, τα περισσότερα, αν όχι όλα, ηλεκτρονικά καταστήματα ρούχων, προσφέρουν έναν πίνακα με έναν λεπτομερή οδηγό μεγεθών (size guide). Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να βρείτε το νούμερο που αντιστοιχεί στις δικές σας μετρήσεις, και έτσι θα έχετε εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στο jean σας. 

Tip #3: Δείτε εικόνες & reviews

Ένα εξίσου βασικό tip που κάθε online shopper γνωρίζει, είναι να ρίξετε μια μάτια στις κριτικές από πραγματικούς πελάτες που έχουν αγοράσει το τζιν που σας ενδιαφέρει. Εκεί μπορείτε να πάρετε ένα ρεαλιστικό feedback για την εφαρμογή και την ποιότητα των jeans, ειδικά από αυτούς που αναφέρουν τις μετρήσεις και το μέγεθός τους. Ένα άλλο κόλπο είναι να επισκεφτείτε το βασικό προφίλ του brand στο Instagram και να παρατηρήσετε μέσω των φωτογραφίσεων ή των tags, το χρώμα, το fit και όποια άλλη λεπτομέρεια σας ενδιαφέρει.

Tip #4: Το ύφασμα είναι σημαντικό

Αν σας έχει τύχει να νομίζατε ότι παραγγείλατε ένα κλασικό βαμβακερό τζιν, αλλά παραλάβατε κάτι με έντονη ελαστικότητα, σίγουρα θα γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η ανάγνωση της περιγραφής του υφάσματος. Τα 100% βαμβακερά τζιν είναι συνήθως άκαμπτα και δίνουν μια πιο δομημένη εικόνα. Αν όμως εμπεριέχεται στο ύφασμα κάποιο ποσοστό «Elastan», «Spandex» ή «Tencel», το αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο ελαστικό και μαλακό denim. Έχετε επίσης στο νου σας ότι όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό των ινών αυτών, τόσο πιο ιδανικά θα αγκαλιάσει το σώμα σας.

Tip #5: Προτιμήστε εταιρείες που γνωρίζετε

Η εύρεση του τέλειου τζιν μπορεί να γίνει δύσκολη και χρονοβόρα. Αν λοιπόν δεν έχετε ούτε χρόνο ούτε όρεξη για έρευνα και πειραματισμούς, η πιο έξυπνη λύση θα ήταν να παραμείνετε στις γραμμές και στις εταιρείες που σας αρέσουν και ξέρετε ότι σας ταιριάζουν. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μια αλλαγή, μπορείτε να παίξετε με τις λεπτομέρειες, τις πλύσεις και τα χρώματα του denim.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice