23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο
© Dylan McDonald / Unsplash
Shopping

23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Μη χάσεις το πιο πολυφυλετικό μπαζάρ που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή των Πρεσβειών της Αθήνας, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 με ελεύθερη είσοδο.

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Το 23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στις 2-3/12 με ελεύθερη είσοδο

Το περιμένουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή με πολλή μεγάλη χαρά. Είναι το μπαζάρ που διοργανώνει τόσο άψογα το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των Πρεσβειών που βρίσκονται στην Αθήνα. Είναι το πιο πολυφυλετικό, πολύχρωμο και multi culti bazaar που μπορείς να επισκεφτείς στην Αθήνα αυτές τις ημέρες. Στο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου ΟΣΥ στον Κεραμεικό το Σάββατο 2/12 και την Κυριακή 3/12  από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο θα διοργανωθεί για 23η χρονιά το φετινό Διεθνές Χριστουγεννιάτικο bazaar σε ένα χαρούμενο άκρως μουσικό και εξωστρεφές περιβάλλον στο ημιυπαίθριο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου (Πειραιώς και Ερμού). 

23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Αν επιμένουμε κάθε χρόνο να σας στέλνουμε στο συγκεκριμένο  μπαζάρ δεν είναι μόνο ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας, είναι γιατί καμία σχέση δεν έχει με τα μπαζάρ που ξέρουμε ή που φανταζόμαστε. Εδώ μιλάμε για μια παγκόσμια διήμερη γιορτή με γεύσεις, μουσικές, χορούς, ρούχα, αξεσουάρ, ήθη και έθιμα απ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Πρεσβείες και προξενεία δεκάδων χωρών (φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 30, από την Αργεντινή και το Βιετνάμ, μέχρι τον Παναμά και την Κίνα)  έρχονται για να στήσουν τα περίπτερα τους και να δείξουν ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα τους . Οι υπάλληλοι των περιπτέρων είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις πρεσβείες, συχνά και οι ίδιοι οι πρέσβεις, που ευγενικά, ήρεμα, γλυκά σε ξεναγούν στις ομορφιές της πατρίδας τους , σου εξηγούν, σου δίνουν να δοκιμάσεις, να πιάσεις, να γευτείς. Εν τω μεταξύ εσύ δεν ξέρεις τι να πρωτοψωνίσεις. Από τα θαυμάσια καπέλα του Βιετνάμ και τα σιροπιαστά τούρκικα γλυκά μέχρι τα αυθεντικά ιταλικά σπαγγέτι και τα τράιμπαλ υφάσματα από τη Γκάμπια ή από την Ακτή του Ελεφαντοστού; Μέσα σε μια απόλυτα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εσύ κάνεις τις βόλτες σου, τα ψώνια σου, αγοράζεις σπιτικά υπέροχα γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια, κιλίμια, σπρινγκ ρολς ινδονησιακά με θαυμάσιες γεύσεις , πλεκτά κοσμήματα από τη Γκάνα, φανταστικά ριχτάρια από το Πακιστάν και δεν έχει τελειωμό αυτή η βόλτα. Ενδιαμέσως σταματάει το αλισβερίσι για να παρακολουθήσεις χορούς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Χορευτές ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές της πατρίδας του, χορεύουν μπροστά σου και σε παρασέρνουν μαζί τους.

23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Μπορείς να γευτείς επιτόπου τη κάθε λιχουδιά που αγοράζεις αφού το μπαζάρ διαθέτει ειδικό αίθριο με ομπρέλες, τραπέζια και καρέκλες για να κάνεις το διάλλειμα σου. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή χώρες όπως: Αργεντινή, Γκάνα, Μπαγκλαντές, Κίνα, Κύπρος, Κολομβία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γκάμπια, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιταλία ,Ακτή Ελεφαντοστού , Κουβέιτ, Λιθουανία, Μαδαγασκάρη, Μολδαβία, Πακιστάν, Παναμάς, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ν. Αφρική, Σλοβακία, Ταϊλανδή, Τουρκία, Ουκρανία, Βιετνάμ, Θιβέτ, Ιράν, Ζιμπάμουε, Ινδία, Κένυα και μέχρι να ξεκινήσει θα έχουν προστεθεί και άλλες.

23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Ελάτε με τους φίλους σας, μόνοι σας, με τα παιδιά σας, με τους γείτονες σας. Είναι απολύτως σίγουρο πως θα διασκεδάσετε, θα χαρείτε, θα ψωνίσετε φθηνά και μοναδικά προιόντα που δεν θα τα βρείτε σε καμία αγορά και φυσικά θα γευτείτε τις πιο εξωτικές γεύσεις του κόσμου.  

23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Τι καλύτερος τρόπος από αυτόν για να εγκαινιάσετε τα δικά σας Χριστούγεννα;  Ταυτόχρονα όμως θα ενισχύσετε το έργο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που έχει ως στόχο την στήριξη παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στα 35 χρόνια λειτουργίας του, το Σωματείο έχει στηρίξει πάνω από 15.000 παιδιά και 6. 500  άπορες οικογένειες . Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για τον Παιδικό Σταθμό και το φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου.   

23o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ATHENS VOICE

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς & Ερμού, Κεραμεικός. Σαβ. 2/12 και Κυρ. 3/12 από τις 10π.μ έως 8μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice