Πώς να συνδυάσετε statement κομμάτια των 90ς σε σύγχρονα looks

Η αναβίωση αυτής της δεκαετίας στη μόδα είναι κάτι περισσότερο από μια φευγαλέα τάση

Tommy Jeans: Δημιουργήστε iconic looks από τη νέα συλλογή με έμπνευση το 90's fashion comeback

Grunge, rave, hip-hop, brit fashion. Τάσεις που επικρατούσαν στους «δρόμους» τη δεκαετία των 90ς. Σε έναν κόσμο που συνεχώς άλλαζε, η μόδα «φόρεσε» και αυτή τη νέα της τολμηρή μορφή και δημιούργησε ένα ολόκληρο status quo. Μία αισθητική σαν κι αυτή δε μπορούσε να παραμείνει «κλεισμένη στα συρτάρια» μιας και μόνο δεκαετίας και έτσι σήμερα, ένα κύμα επιστροφής στις ρίζες και τα αρχειακά στιλ κατακλύζει τη βιομηχανία της μόδας, με το ζωντανό και εκλεκτικό στυλ των 90ς να επιστρέφει δυναμικά. Οι επιρροές του grunge συναντούν το hip-hop και τα μηχανοκίνητα σπορ σε εμφανίσεις που συνδυάζουν καρό overshirts με bandeau μπλουζάκια από δέρμα και φούστες με αγκράφες.

Baggy Jeans Tommy Jeans

Αυτή η συναρπαστική αναβίωση δίνει μια νέα πνοή σε κλασικές γραμμές, μοτίβα και τάσεις, προτείνοντας ένα τέλειο «μείγμα» vintage γοητείας και σύγχρονου σχεδιασμού. Ας εξερευνήσουμε παρέα τις εμβληματικές τάσεις που επιστρέφουν με κάποια fashion tips για το πώς να τις ενσωματώσετε στην γκαρνταρόμπα σας και να δημιουργήσετε up-to-date εμφανίσεις με ρετρό πινελιές από τη νέα συλλογή Fall Winter '23 της Tommy Jeans.

Τάσεις των 90ς που αναβίωσαν και πώς να τις προσεγγίσετε 

Baggy Jeans

Η grunge αισθητική της δεκαετίας του '90, που χαρακτηρίζεται από το ακατέργαστο, νευρικό και κάπως επαναστατικό πνεύμα της, ήρθε για να μείνει. Φεύγοντας δειλά-δειλά από τις στενές γραμμές των τελευταίων ετών, ο κόσμος της μόδας αγκαλιάζει το comfiness των baggy jeans αυτής της δεκαετίας. Αυτά τα άνετα κομμάτια, εμπνευσμένα από τη χιπ-χοπ σκηνή, εκπέμπουν μια cool διάθεση ποντάροντας στην ελευθερία κινήσεων- αναζητήστε ανθεκτικό denim σε διάφορες πλύσεις. Για να εξισορροπήσετε το bagginess, συνδυάστε το με bustiers, crop tops ή εφαρμοστά graphic tees. Τολμήστε ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ένα total denim look. Ολοκληρώστε την εμφάνιση με ένα φαρδύ bomber (ακόμη ένα 90ς στοιχείο) και με ένα ζευγάρι χοντρά sneakers ή edgy μποτάκια.

Baggy Jeans Tommy Jeans

Καρό Overshirt

Φορεμένα από όλους, από μουσικούς μέχρι skaters, τα flannel shirts ήταν το σύμβολο της άνεσης και του αβίαστου στυλ. Σήμερα, αυτά τα ευέλικτα κομμάτια μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους και επειδή συνήθως τα overshirt είναι και oversized, για μία πιο girly και σμιλεμένη εμφάνιση, προτιμήστε μία τζιν φούστα και ένα crop-top με δερμάτινη όψη, παίζοντας έτσι και με τις διάφορες υφές. Εμπλουτίστε το δερμάτινο στοιχείο με δερμάτινα αξεσουάρ: chunky boots με μεταλλικές λεπτομέρειες, τσάντα και ζώνη με αγκράφα larger than life. Από μάλλινα στοιχεία -το παιχνίδι υφών συνεχίζεται, επιλέξτε ένα messy beanie και κάλτσες (να ξεπροβάλλουν από τις μπότες). Επειδή θα διαλέξουμε την πιο εμβληματική εκδοχή του πουκαμίσου, δηλαδή κόκκινο με μπλε καρό, καλό είναι ο υπόλοιπος καμβάς να είναι muted. Επομένως ένα total black look είναι αυτό που ψάχνουμε για να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο το statement κομμάτι της εμφάνισής μας.

Καρό Overshirt Tommy Jeans

Puffer Jacket

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η δημοτικότητα του puffer jacket αυξήθηκε κατακόρυφα, με τη νέα γενιά των ravers να το απογειώνει. Αδιάβροχο, εξαιρετικά πρακτικό και cool, είναι ένα μπουφάν που ο καθένας πρέπει να έχει στη ντουλάπα του- είτε για μια απλή βόλτα στην πόλη, είτε για μια κούρσα με χάσκι στο Ροβανιέμι, είτε για να ανέβει κάποια μέρα το Everest- παίρνω ως επικρατέστερη την πρώτη περίπτωση. Φυσικά ταιριάζει πολύ με πολλά από τα sportswear της γκαρνταρόμπας σας. Για μια πιο αναπάντεχη εικόνα, συνδυάστε το με ένα slip dress (επίσης μεγάλο trend των 90ς), ένα rib bodycon φόρεμα ή ένα satin σετ, φούστα-μπλούζα και γιατί όχι και σε κάποιο έντονο print. Το εσωτερικό ρούχο θα αγκαλιάσει το σώμα σας και θα πετύχουμε την αρμονική αντίθεση με το ογκώδες εξωτερικό ένδυμα. Για αυτές τις εμφανίσεις, επιλέξτε ένα μακρύ puffer (όχι στο ύψος της μέσης), για να μην δημιουργούνται πολλά μήκη και δημιουργηθεί μια μπερδεμένη εικόνα. Για ένα κοντό puffer jacket, προτιμήστε ένα ρούχο που θα αναδεικνύει το κάτω μέρος του σώματος σου. Ένα μίνι φόρεμα ή μία τζιν φούστα θα κάνει σωστά τη δουλειά της.

Puffer Jacket Tommy Jeans
Puffer Jacket Tommy Jeans
Puffer Jacket Tommy Jeans

Φωτεινά χρώματα και prints

Η δεκαετία του '90 ήταν η εποχή των ζωηρών, γεμάτων ενέργεια χρωματικών παλετών, αλλά και των prints (με κορυφαία το tie-dye), τάσεις που επιστρέφουν στη σύγχρονη μόδα. Με πιο δημοφιλές, σήμερα, να είναι το animal print, διαλέξτε ένα κομμάτι που να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας σας- π.χ. ένα πανωφόρι. Για να ενισχύσετε το  vintage στοιχείο, προτιμήστε να είναι fleece (αν και έκανε την εμφάνιση του το 70’, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές δύο δεκαετίες μετά). Θυμηθείτε να εξισορροπήσετε το ντύσιμό σας με ουδέτερα ή συμπληρωματικά χρώματα. Για παράδειγμα, αν το jacket σας είναι σε leopard print και έχει ως εκ τούτου έχει βάση το ταμπά-καφέ-μπεζ, επιλέξτε κομμάτια σε αυτές τις γήινες αποχρώσεις ή στο all time classic μαύρο. 

Jacket με ζεμπρέ print Tommy Jeans
Jacket με leopard print Tommy Jeans

Logomania

Αφήσαμε την πιο χαρακτηριστική τάση για το τέλος. Logos, logos, logos και υπάρχει λόγος για αυτό. Η τάση αυτή, αν και έχει τις ρίζες της στην υπερβολή της δεκαετίας του 1980 με τη γέννηση της γενιάς yuppie – των νέων, προσανατολισμένων στην καριέρα και την πολυτέλεια Αμερικανών, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής την επόμενη δεκαετία. Ενώ το branding βρήκε αρχικά τη θέση του στη μόδα ως μηχανισμός που υποδήλωνε την ευημερία και το status, σύντομα έγινε ένα αισθητικό τροπάριο από μόνο του. Χαρακτηριστικό brandswear η Tommy Jeans που δεν απογοήτευσε ποτέ το κοινό της και τα logos κοσμούν περίτεχνα τα περισσότερα items της συλλογής. Ο κανόνας είναι απλός – όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Επιλέξτε ένα φούτερ ή ένα bandeau top με την αναγραφή του brand συνδυάζοντας το με ένα denim παντελόνι και αυτό με logo στο πίσω μέρος- αρκετά σέξι και fresh.

Bandeau top με logo Tommy Jeans
Τζιν με logo Tommy Jeans

Αυτή η αναβίωση των 90ς είναι κάτι περισσότερο από μια φευγαλέα τάση - είναι μια γιορτή της καινοτομίας του στυλ, της επιστροφής στις ρίζες και της κυκλικής φύσης της μόδας, στοιχεία που βρίσκονται στην καρδιά της Tommy Jeans. Φοράμε Βrave Νew Classics από τη συλλογή Tommy Jeans και κατακτούμε τους δρόμους. Φύγαμε!

Η συλλογή της Tommy Jeans είναι διαθέσιμη στο tommy.com, στα καταστήματα Tommy Hilfiger και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice