Vintage μαγαζιά
© Unsplash
Shopping

5 λάθη για να αποφύγεις όταν ψωνίζεις από thrift shop

Άσε το Temu... και τσέκαρε τα tips για να βρεις θησαυρούς που κυκλοφορούν σε προσιτές τιμές

5 λάθη για να αποφύγεις όταν ψωνίζεις από thrift shop

Από μικρή είχα σχέση με οτιδήποτε παλιό. Λάτρευα τα vintage κοσμήματα και ρούχα της γιαγιάς μου και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων στo Εδιμβούργο ερωτεύτηκα το thrifting. Yπήρχε μια περίοδος που με τις κολλητές μάλιστα συναγωνιζόμασταν ποια θα «ξετρυπώσει» τα περισσότερα. Ανακαλύπταμε διάφορους πωλητές vintage με μοναδικά αξεσουάρ, μεταχειρισμένα, ρούχα προηγούμενων σεζόν, κομμάτια άλλοτε σπάνια, κομψά, λίγο τσιμπημένα, και άλλοτε πιο απλά, διακριτικά και φθηνά. Ωστόσο, κατά την διάρκεια του thrifting είναι εύκολο να πέσει κανείς σε λάθη, ειδικά αν είναι αρχάριος. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν γι αρχή τόσο το να τα αποφύγεις όσο και να βρεις ξεχωριστά ευρήματα που θα τονίσουν το προσωπικό σου στιλ. Άσε το Temu και ψάξε γύρω σου τους θησαυρούς που κυκλοφορούν σε προσιτές τιμές.

5 λάθη για να αποφύγεις όταν ψωνίζεις από thrift shop

Σταμάτα να αγοράζεις περισσότερα αντικείμενα από όσα χρειάζεσαι

Vintage μαγαζιά
© Unsplash

Το νούμερο ένα λάθος είναι να αγοράζεις πάρα πολλά πράγματα επειδή τα βρίσκεις σε καλές τιμές. Επίλεξε το κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών αφού έχεις κάνει πρώτα μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι και έπειτα προσπάθησε να τηρήσεις τη λίστα σου. Stay focus!

Η λύση είναι μια… «μύρισέ το»

To καλύτερο που μπορείς να κάνεις πριν αγοράσεις ένα ρούχο, αντικείμενο ή οτιδήποτε έχεις επιλέξει είναι να το μυρίσεις. Το τεστ όσφρησης είναι απαραίτητο να γίνει στο κατάστημα ώστε να σε σώσει από μια ανεπιθύμητη και δύσοσμη εμπειρία στο σπίτι. Σκέψου ότι μπορεί να μην φεύγει με τίποτα αυτή η μυρωδιά οπότε το καλύτερο είναι να μην ξοδέψεις άσκοπα χρήματα. 

Λάβε υπόψιν την αισθητική του χώρου σου

Vintage έπιπλα
© Unsplash

Αν για παράδειγμα αγοράσεις μια περίτεχνη vintage κορνίζα αλλά το σπίτι σου έχει μινιμαλιστική αισθητική αντιλαμβάνεσαι πώς δεν θα του ταιριάζει. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Να είσαι πιο προσεκτικός με τις επιλογές σου.

Extra tip: Αν έχεις μια φωτογραφία του χώρου που θέλεις να προσθέσεις το αντικείμενο της επιλογής σου, η αναζήτηση θα γίνει ακόμη πιο εύκολη. Επίσης, για την αγορά επίπλων μην ξεχνάς να έχεις πάντα κάπου μαζί σου τις μετρήσεις του σπιτιού για να ελέγχεις εύκολα αν το κομμάτι που λάτρεψες θα χωρέσει στο χώρο σου.

Άλλος για εκπτωτικά κουπόνια;

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ακόμη και τα καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών σου προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια. Αν έχεις εγγραφεί στη λίστα αλληλογραφίας τους θα το διαπιστώσεις αφού κατά καιρούς στέλνουν τις σχετικές ενημερώσεις. Επίσης, αν είσαι ενεργός στα social media τσέκαρε τακτικά για προσφορές που μπορεί να βγάλουν σε εκείνο το vintage κομμάτι που ήθελες να αποκτήσεις εδώ και καιρό.

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά

Vintage μαγαζιά
© Unsplash

Τα καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών αποτελούν ιδανικό μέρος για να βρεις έπιπλα υψηλής ποιότητας σε καλή τιμή που χρειάζονται συνήθως λίγη περιποίηση. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε έπιπλο ή ρούχο είναι μια καλή επιλογή. Αν χρειάζεται να κάνεις αρκετές αλλαγές στο αντικείμενο που θα αγοράσεις οι οποίες θα κοστίσουν αρκετά για να γίνει σχεδόν καινούργιο, καλύτερο είναι να μην το αγοράσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice