Ποιες είναι οι τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023
© Alexander Krivitskiy / Unsplash
LOOK

Ποιες είναι οι τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023

Η μόδα ζητάει καστανό με χρυσές ανταύγειες, κίτρινο ξανθό και ανάποδο μπαλαγιάζ

Συμβουλές ομορφιάς: Ποια τα trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023.

Το 2022, τα 90s επέστρεψαν όχι μόνο στο ρούχο, αλλά και στο μαλλί. Η αναβίωση της δεκαετίας είναι και φέτος κυρίαρχη, με τους hair experts να ξεφυλλίζουν παλιά περιοδικά για να θυμηθούν πώς χτένιζαν 30 χρόνια πριν. Την ίδια στιγμή, η τεχνική του μπαλαγιάζ ζει και βασιλεύει καθώς κρατάει το κεφάλι μας συμμαζεμένο από βάψιμο σε βάψιμο. Τέλος, καθώς το TikTok είναι μονοπώλιο στον τομέα των συμβουλών για νέους, στα πάνω τους είναι και τα διάφορα εργαλεία, μασιές, ισιωτικά και τα τοιαύτα.

Από χρώματα θα δούμε χρυσές ανταύγειες πάνω σε καστανά μαλλιά. Είτε θέλουμε να σκουρύνουμε την ξανθή μας κόμη είτε να ξανοίξουμε τις μελαχρινές μας τρίχες, πετάμε μερικές χρυσές ανταύγειες πάνω σε καστανό και ξεμπερδέψαμε. Το χρώμα αυτό, που λάμπει πολύ όμορφα στον ήλιο και ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, το έχουν υιοθετήσει ήδη η Χέιλι Μπίμπερ, η Ζεντάγια, η Κάια Γκέρμπερ. Η ιδιαιτερότητα; Είναι σαν ανάποδο μπαλαγιάζ. Δηλαδή, ενώ στο κανονικό μπαλαγιάζ ξεκινάμε από σκούρο για να περάσουμε σε πιο ανοικτές αποχρώσεις, τώρα κρατάμε ανοιχτή τη ρίζα και σκουραίνουμε όσο προχωράμε προς την άκρη, καδράροντας το πρόσωπο με τις ανοιχτές ανταύγειες. Μια παραλλαγή στο εν λόγω καστανό είναι ανταύγειες σε χρώμα κακάο, καραμέλας ή κονιάκ. 

Το ξανθό είναι επίσης από τις προτεραιότητες της μόδας. Μιλάμε για το ακριβό, χολιγουντιανό ξανθό, και το ξανθό του μπαμπού. Φέτος το ξανθό είναι κίτρινο κι όχι ασημί-γκρι με το οποίο πορευόμασταν τα προηγούμενα χρόνια και βάζαμε το Silver με τις χούφτες. Ξέρουμε βέβαια πως όταν βγαίνει η ρίζα, η κατάσταση γίνεται προβληματική, οπότε η επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε 3-4 βδομάδες θα είναι απαραίτητη. 

Το κόκκινο χρώμα επίσης δεν πάει πουθενά και το 2023. Κόκκινες αποχρώσεις μπαίνουν πάνω σε καστανό, ενώ και το χάλκινο γνωρίζει πιένες. Πρώτη και καλύτερη το υιοθέτησε η Κένταλ Τζένερ.

Τα σούπερ λαμπερά μαλλιά θα είναι βασικό look το 2023. Το γυάλισμα θέλει καλή διατροφή, θεραπείες στο κομμωτήριο και δουλειά στο σπίτι. Ανεξαρτήτως χρώματος, είτε μείνουμε στο φυσικό μας χρώμα είτε στο βαμμένο, η λάμψη είναι επιβεβλημένη. 

Στα κουρέματα συνεχίζεται η τάση του υβριδικού mixie. Θα δούμε πολλά κοντά και δυναμικά κουρέματα, με μύτες, στρογγυλά καρέ και φράντζες, πολλές φράντζες. Δείτε όλες τις hot τάσεις εδώ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice