Kenneth Willardt

Kenneth Willardt

Ο φωτογράφος του εξωφύλλου μας
  • A-
  • A+

Ο φωτογράφος Kenneth Willardt έχει γεννηθεί στη Δανία. Η δημιουργική του ματιά και η βαθιά κατανόηση «του προϊόντος» στη συνεργασία του με μεγάλες εταιρείες μόδας και ομορφιάς, γρήγορα τον έκανε αρκετά διάσημο ώστε να μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη όπου ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα. Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται σαν επιτομή της ομορφιάς, δίνοντας συνθέσεις στιλάτης κομψότητας και εντυπωσιακών χρωμάτων, και έχουν δημοσιευθεί σε διεθνείς εκδόσεις περιοδικών όπως Vogue, Vanity Fair, Allure, Glamour, SELF, A Magazine, Berliner, Vs. Magazine.

image

Στέλνοντάς μας τη φωτογραφία του για το χριστουγεννιάτικο εξώφυλλό μας, μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις.

image

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία; Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω φωτογράφος, φαντάζομαι δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ερώτημα μέσα μου, δεν ήταν κάτι που «αποφάσισα» κάποια στιγμή. Αυτό ήθελα να κάνω πάντα.

Υπάρχει κάτι που θα ευχόσασταν να γνωρίζατε ήδη όταν ξεκινήσατε να τραβάτε φωτογραφίες; Όλα. Θα ήθελα να είχα την εμπειρία που έχω σήμερα.

image

Τι ρόλο παίζει το photoshop στο τελικό αποτέλεσμα; Το χρώμα δίνει ένταση, δίνει όγκο στη δουλειά μου. Το photoshop είναι ένα εργαλείο στα χέρια μου που τονίζει αυτό το χαρακτηριστικό, τα χρώματα, είτε πρόκειται για φιλμ ή για ψηφιακές εικόνες.

Υπάρχει κάποιος φωτογράφος που το έργο του σας επηρέασε περισσότερο; Τρία ονόματα έχω στο μυαλό μου. Του Helmut Newton, του Irving Penn και του Richard Avedon. Αυτοί άλλαξαν τα δεδομένα. Αυτοί «έπλασαν» τον κόσμο της φωτογραφίας.

image

Σε τι διαφέρει να δουλεύει κανείς ως φωτογράφος μόδας/ομορφιάς στη Νέα Υόρκη απ’ ό,τι στη Δανία; Ο λόγος που εγκαταστάθηκα στη ΝΥ ήταν γιατί η πόλη ήταν και είναι η Μέκκα της Φωτογραφίας. Οι τάσεις που δημιουργεί στο δικό μου επαγγελματικό χώρο αγγίζουν ένα επίπεδο που καμία άλλη πόλη στον κόσμο δεν μπορεί να φτάσει. Ο πελάτης περιμένει πολλά περισσότερα από σένα, όντας στη ΝΥ, και αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση. Εμένα ως φωτογράφο αυτό με «οδηγεί», με κάνει να τολμώ το επόμενο βήμα, να γίνομαι καλύτερος.

Τι σας συναρπάζει περισσότερο στις φωτογραφίες μόδας; Η μόδα συνεχώς εξελίσσεται, αλλάζει, μεταλλάσσεται, συμπαρασέρνοντας και το δικό μου έργο σε αυτή την αδιάκοπη «κίνηση», του επιβάλλει να την ακολουθήσει.

image

Τι πιστεύετε για τη σημερινή υψηλή μόδα;Επηρεάζει καθόλου το στιλ «του δρόμου»; Η μόδα πάντα ξεκινάει «από το δρόμο» και πάντα γυρίζει εκεί, οι τάσεις που παρουσιάζονται στις πασαρέλες ή στις ακριβές βιτρίνες των μεγάλων οίκων εμπνέονται από το ανώνυμο στιλ της καθημερινότητας και ταυτόχρονα αφομοιώνονται από αυτό.

Τι σας εμπνέει; Έχετε αγαπημένες ταινίες ή μουσικές που να σας δίνουν έμπνευση; Είμαι πολύ δημιουργικός ως άνθρωπος, όχι μόνο ως καλλιτέχνης, και οτιδήποτε υπάρχει γύρω μου, οτιδήποτε με το οποίο έρχομαι σε επαφή, μπορεί να με εμπνεύσει, μια τέχνη, ένα κοινωνικό κίνημα, μια διαφορετική κουλτούρα, οτιδήποτε «κινείται» εκεί έξω και με ενδιαφέρει θα επηρεάσει και τη δουλειά μου.

Από τα πορτρέτα διασήμων που έχετε κάνει, μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια αγαπημένα; Ακόμα ψάχνω το «αγαπημένο» μου. Νομίζω πάντως πως στο τελευταίο μου βιβλίο, «The Beauty Book», συνέλεξα, χωρίς να το καταλαβαίνω απαραίτητα, τα αγαπημένα μου πορτρέτα, τις καλύτερες στιγμές της δουλειάς μου.

image

image

image

image

image

Περισσότερες πληροφορίες: www.kwpf.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

E-girl: Μια υποκουλτούρα που ζει στο διαδίκτυο και το TikTok. Τα χαρακτηριστικά και η αισθητική τους πρόταση.
E-girl: κορίτσια που υπάρχουν μόνο στο διαδίκτυο
Back to top