Κοπέλα που βάφεται σε καθρεφτάκι
©Unsplash/ Annie Spratt
Beauty

Tα 10 προβλήματα που αντιμετωπίζεις όταν βάφεσαι

Σε ποιον δαίμονα πούλησαν την ψυχή τους όσες κάνουν ίσιο eye liner και που μπορώ να τον βρω;

Όλα τα αρνητικά του μακιγιάζ στις γυναίκες: λεκέδες στα ρούχα, μουτζουρωμένο smoky eye, υπερβολική μάσκαρα, κραγιόν παντού, eyeliner Κλεοπάτρας κ.ά.

Εάν το makeup ανήκει στην καθημερινότητα σου, τότε οι πιθανότητες είναι πως μισείς την διαδικασία όσο και αν δηλώνεις ότι την αγαπάς. Σίγουρα είναι ένας τρόπος έκφρασης, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και μπορεί να σε μεταμορφώσει από σέξυ μυστηριώδη γυναίκα σε πριγκίπισσα της Disney, όμως μερικές φορές αναρωτιέσαι αν όντως αξίζει τον κόπο, τον χρόνο και τα χρήματα. Τα παρακάτω προβλήματα είναι όλα αναμενόμενα όταν καταπιάνεσαι με μακιγιάζ, δεν σημαίνει όμως πως δεν παραμένουν ενοχλητικά.

Λεκέδες στα ρούχα

Υπάρχουν δύο τρόποι να ντυθείς όταν έχεις να βγεις έξω: είτε θα βάλεις την μπλούζα σου πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το foundation και την πούδρα ρισκάροντας να την πασπαλίσεις μέχρι να γίνει πουά είτε θα την βάλεις μετά προσπαθώντας να μην ακουμπήσει καθόλου το πρόσωπό σου, με προσοχή αντίστοιχη ενός χειρούργου. Και στις δύο περιπτώσεις θα λερωθείς.

Το φως του μπάνιου λέει ψέματα

Εκεί που νομίζεις πως έχεις τελειοποιήσει το λουκ αφού έχεις τοποθετήσει προσεχτικά το bronzer κάτω από τα μάγουλα και το σαγόνι, σε βλέπει το φως του ήλιου και καταλαβαίνεις πως πρέπει να αλλάξεις λάμπες στο μπάνιο σου. Το πρόσωπό σου θυμίζει αποτυχημένο σολάριουμ.

Το άτιμο το blending

Δες όσα tutorials θέλεις, αυτές τις τέλειες γωνίες και το αψεγάδιαστο μάτι με τις 30 διαφορετικές σκιές δεν θα το πετύχεις ακόμα και αν κατασκηνώσεις μπροστά τον καθρέφτη σου. Το smoky eye σου θα έχει μουτζούρες και θα είναι διαφορετικό από αριστερό σε δεξί. Πάλι καλά, όλα κρύβονται με μπόλικη δόση μάσκαρας. Ή όχι?

Η προδοσία της μάσκαρας

Εκείνες οι φορές που βάζεις κατά λάθος λίγη περισσότερη δόση από αυτή που μπορούν να αντέξουν οι βλεφαρίδες σου και στην συνέχεια κλείνεις τα μάτια, με αποτέλεσμα να λερώσεις το μάγουλό σου και να χρειαστεί να ξεβάψεις την μουτζούρα μαζί με το foundation και το concealer. Χρειάζονται ή δεν χρειάζονται ασκήσεις ηρεμίας για εκείνες τις φορές;

Όλα κόκκινα

Όταν το κραγιόν σου σε αγαπάει τόσο που θέλει να εξαπλωθεί και στα δόντια σου, στα μαχαιροπίρουνα, στο ποτήρι, στα μανίκια σου αφήνοντας το σημάδι του παντού.

Οι παρακάτω δραστηριότητες απαγορεύονται

Μετά το makeup δεν μπορείς να τρίψεις τα μάτια σου, να φτερνιστείς, να σκουπίσεις την μύτη σου, να φας, να ακουμπήσεις την οθόνη του κινητού σου όσο μιλάς και να κλάψεις. Τουλάχιστον μπορείς να πιεις (προσεχτικά) (από καλαμάκι).

Το θεώρημα του eyeliner

Διότι χρειάζεσαι βαθιές γνώσεις γεωμετρίας και μαθηματικών για να πετύχεις μία ίσια γραμμή και αν από θαύμα το καταφέρεις με την πρώτη, μην ξεχνάς πως έχεις δύο μάτια και το αριστερό θα είναι μία καταστροφή. Υπάρχουν τόσες παγίδες με το eyeliner. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσεις να το κάνεις λεπτό και διακριτικό. Παρόλες τις καλές σου προθέσεις θα καταλήξει να θυμίζει κάτι από Κλεοπάτρα για να είναι ενιαίο και αν χρειαστεί να το σβήσεις θα φέρνεις κάτι από αρκουδάκι  panda.

Αχούρι, αχούρι παντού

Ενώ το πρόσωπό σου είναι η προσωποποίηση (χα!) της ομορφιάς και της λάμψης, μία ματιά στον υπόλοιπο χώρο αφού έχεις τελειώσει με το μακιγιάζ σου είναι αρκετή για να σου υπενθυμίσει το χάος της διαδικασίας. Σκόνη διαφορετικών χρωμάτων έχει σκεπάσει τις επιφάνειες, μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι σκορπισμένα παντού, πινέλα που χρειάζονται πλύσιμο και προϊόντα που πρέπει να ξαναμπούν στην θέση τους.

Ήταν πολλά τα λεφτά

H εσωτερική δύναμη που χρειάζεται για να μην ξοδέψεις ολόκληρο το μηνιάτικο σε καινούριο μακιγιάζ είναι σε επίπεδα Yoda. Έχουμε ξεπεράσει τους κοινούς Jedai προ πολλού.

Αυτό που σε κάνει όμορφη

Οι λανθασμένες απόψεις πως βάφεσαι επειδή έχεις ανασφάλεια με τον «πραγματικό σου εαυτό», τα ψεύτικα κοπλιμέντα ανδρών που σου λένε πως δεν χρειάζεσαι makeup για να σε βρίσκουν όμορφη λες και τους είπες ποτέ ότι το κάνεις για αυτούς και τα σχόλια τύπου «φαίνεσαι χλωμή/κουρασμένη/άρρωστη» όταν αποφασίσεις να κυκλοφορήσεις άβαφη. 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 2016

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice